Забранено за възрастни мъже и млади жени

Тази вечер жените пуми са излезли на лов. И по-добре да не заставате на пътя им

Деяна Ангелова 29 August 2012

50-годишен мъж излиза с 20-годишна красавица: в това няма нищо странно. 50-годишна жена излиза с 20-годишен мъж: това вече е революция. Кугър революция

Скъпи млади и красиви момичета, прибирайте се бързо по домовете. Уважаеми богати и не чак толкова богати възрастни мъже, стойте си при младите гаджета. Тази вечер жените пуми са излезли на лов. И по-добре да не заставате на пътя им. Те са секси, интелигентни, финансово независими и... над 40. Знаят какво искат и как да си го поискат. На запад ги наричат кугърки (от cougar, в превод  пума). У нас си нямаме точна думичка. Това са така наречените възрастни жени, които излизат с млади мъже. И не говорим само за синдрома Деми Мур. Кой е казал, че трябва да е непременно голяма любов, която да победи възрастовата разлика и предразсъдъци? Говорим за забавления, секс за една вечер, приятни разговори на по чаша вино, танци, понякога връзки, понякога просто добри приятелства.
За да разберете за какво говорим, ще трябва да отскочите до САЩ и да посетите едно от така наречените кугър партита. Организират се отскоро. Най-вече в големите градове - Сан Франциско, Лос Анджелис, Ню Йорк, Чикаго, Маями. Входът е 10 долара. Освен самоуверени и красиви жени над 40, на тези купони задължително присъстват колежанчета, любопитни младежи или просто кариеристи под 30 години, които не искат брак и деца, а забавление и секс. Единственото изискване за мъжете е да са навършили 21, защото се сервира алкохол. Няма да ви върнат и ако сте млада девойка, но сигурно ще си тръгнете сама. Защото мъжете там няма да се интересуват от вас. А от дамите, които биха могли да ви бъдат майки.
При влизането всички получават по една монета. Обикновено се събират минимум стотина души. Жените преобладават. В началото мъжете са плахи, по-неуверени, ориентират се в ситуацията. Пумите обаче не ги чакат дълго. В повечето случаи те предприемат първия ход. И в един момент нещата просто се случват – мъжете разбират защо всъщност са тук.
Ник Санторо е на 26 години, маркетинг координатор в инженерна фирма. Довел го е приятелят му Пол Лий на 30, който пък е в администрацията на университета в Оукланд. „Реших, че ще е забавно, затова съм тук“, твърди Санторо. „Възрастните жени знаят какво искат. Приятно е вместо да преследвам, да ме преследват. А и една целувка не означава брак. Кугърките не градят живота си около младите мъже. Те си имат кариера, деца, приятели. Искат просто да се забавляват, както и аз“, твърди Лий.

Какво се случва след това ли? Каквото на всеки купон с танци, алкохол и необвързани представители на двата пола. Раждат се приятелства, краткотрайни авантюри или по-дълги връзки, някои си тръгват сами и разочаровани, други пийнали и с усмивка. Някои ще дойдат и на следващото парти, други не. Няма викторини, специални програми, опознавателни курсове или наръчници за сваляне на кугърки/млади мъже. Е, има една атракция в името на шоуто. И тя е свързана с монетите, които се раздават на входа. По време на партито всеки решава на кой от противоположния пол да даде своята. Накрая жената, събрала най-много монети, се избира за Мис Кугър, а мъжът за Мистър Къб (от английското cub, в превод зверче). Да, младите мъже на подобни събития, също си имат нарицателно. Наградата за Мис и Мистър е безплатно участие в луксозен круиз, на който присъстват само Пуми и Зверчета. Вече са организирани такива в района на Ямайка, Бахамите, Канада, Австралия. Следващият ще е от 8 до 13 декември с тръгване от Тампа, Флорида и посещение на Ки Уест (най-южната точка на САЩ) и Козумел (Мексико). Само ще споменем, че в първия организиран круиз за кугърки и къбове са се включили 300 души. И съотношението на мъжете и жените е било 50 на 50. Цената е около 2000 долара на човек. Ако сте навити за декемврийския, може да се запишете на сайта www.cougarevents.com.
Ако пък първо искате да посетите едно от тези партита, то трябва да знаете, че най-елитните кугър събития се организират и спонсорират от фондацията с идеална цел Society of Single Professionals. Нейният създател и председател се казва Рич Гос. Организира партита за необвързани още от 1978 г. „В един момент се оказа, че е по-приемливо да си гей, отколкото кугърка. Искам да изкарам от килера тези жени. И напоследък се наблюдава истинска революция. Жените винаги са излизали с млади мъже, но са го пазели в тайна. За щастие след примера на Мадона, Марая Кери, Деми Мур и други известни личности този тип отношения започнаха да излизат на светло“, заяви Рич Гос в специално интервю за EVA. Между другото, той разкри, че жена му е българка, запознали се именно на подобно парти за необвързани.
На въпроса ни защо в Европа не се организират подобни купони, той с учудване отговори, че няма никаква идея: „Вярно, че някои части от Европа са доста консервативни, но има и много напреднали страни. Нямам представа защо не се правят такива партита.“ Със или без тях обаче, знайте, че революцията на кугърките не обхваща само САЩ.
И ако случайно сте една от тях, но ви е страх да си признаете - скорошно проучване показва, че 34 процента от дамите над 40 години имат интимни отношения с мъже, които са поне с десет години по-млади от тях. Така че не сте единствена. Жените пуми вече излязоха на светло. Засега в САЩ, скоро и в Европа.


Кимбърли Марш пред EVA
50 години, Мис Кугър Калифорния 2011

Здравей Кимбърли, какво работиш, имаш ли деца? Работя за международна логистична компания със седалище в Ел Ей. Имам три дъщери – 18-годишни близначки и една на 27. Отделно поддържам сайт, чрез който промотирам лайфстайла на кугърките, организираме си и ежемесечни сбирки.
И как така стана част от кугър революцията? Разведох се преди 10 години. Отгледах децата си, отслужих „задължителния домакински стаж“ и осъзнах, че си искам обратно живота и независимостта. Започнах да излизам с приятелки и изведнъж се оказа, че ме ухажват все по-млади от мен мъже. В началото реагирах негативно, но осъзнах, че те ме карат да се чувствам добре. Дадоха ми куража да започна да излизам отново на срещи. Тогава реших, че няма да позволя на възрастта да бъде фактор по отношение на мъжете, с които се виждам.
А защо младите мъже са по-атрактивни за теб? Опитах се да излизам с мъже на моята възраст, но се оказа, че те нямат енергията, която имам аз. А и ако трябва да съм честна, възрастните мъже се държат като 20-годишни хлапаци, които в същото време имат толкова много емоционален багаж. Докато младите са в добра форма, обичат да излизат, да се забавляват, да танцуват до зори, да пътуват. Те по-добре оценяват една зряла жена, която не търси брак и не иска деца. Според мен на тях им харесва фактът, че имам самочувствие, че мога да водя смислени разговори, че сама се грижа за себе си и най-вече, че имам достатъчно опит в леглото. Знам какво искам от живота, а младите мъже са силно привлечени от този тип независимост.
Какъв тип хора идват на кугър партитата ви? Всякакви. Срещала съм жени хирурзи, адвокатки. Мъжете са или типични колежани, или свръхамбициозни кариеристи, които нямат желание за брак и деца. Има и гладуващи студенти, но аз лично отказвам да съм майка.
А какво търсиш на тези партита – секс, любов, забавление...
Основно забавление, нови приятелства. Но ако се отдаде възможност за страстен секс с готин млад мъж, няма да я изпусна. Сексът е бонус, а не основна причина да ходя на тези купони.
А какво по-различно може да даде една жена над 40 в сравнение с някоя 20-годишна? Опит. Ние се намираме в такъв етап от живота си, че знаем какво искаме и си го търсим. Просто си живеем живота и се забавляваме. Да не забравяме, че сме и много сексуални. Жената достига своя сексуален пик на 40. Няма нищо по-хубаво от това да излезеш на вечеря с млад и секси мъж под ръка, а след това да се приберете вкъщи и да превърнете в реалност всичките си фантазии.


Ейми Луна пред EVA
46 години, Мис Кугър Интернешънъл 2010

Здравей Ейми, ти си едновременно член на Менса и бели денсър – доста странна комбинация... Аз съм продукт на американската мечта. Баща ми е син на беден италиански имигрант, но успя да завърши Харвард и да стане съдия във Върховния съд на Пенсилвания. Той ме е учил, че всички сме равни и ако искам, мога да стана и първата жена президент на САЩ. Имах възможността да завърша колеж, да специализирам в областта на политиката и философията. В същото време съм артистичен директор на две компании за етно танци и благодарение на това съм обиколила почти цял свят. Нямам деца, защото не искам да имам, животът на родител никога не ме е привличал. Преди наричаха тези жени „бездетни“, сега им казват „свободни от деца“. Не е задължително животът ти да е празен, ако нямаш дете. За кратко бях и омъжена.
И как така стана кугърка? Аз не се приемам като кугърка, просто светът ми е лепнал този етикет. Жената, която излиза с по-млади мъже, просто показва, че не ги дискриминира спрямо годините им. Защото те винаги са били привличани от по-възрастните жени, но не са имала свободата да го покажат. Случвало се е 60-годишни мъже да ми разказват как е трябвало да се разделят с любовта на живота си, защото е била по-голяма от тях и подобна връзка е била недопустима. Но от днешните мъже не се изискват подобни саможертви. Кугър революцията всъщност е прогрес за тях, защото вече имат много варианти да открият щастието с подходящия човек.
А какво означава да си кугърка. Сигурно не става въпрос само за това да излизаш с по-млади? Това е просто една глупава дума, която някой е измислил, за да обясни нещо, което не разбира. Ние сме първото поколение жени над 40, които са живели свободно, имали са възможността да са финансово независими и могат да избират партньорите си без значение от възрастта или парите им. Радваме се на  същата свобода като мъжете и се възползваме от нея във всички области от живота си. Преди от жените се очакваше да се грижат за семейството, а от мъжете да ги издържат. Сега обаче аз мога да изкарвам парите си и затова не си избирам партньор, който да ме издържа, а с когото ми е приятно. Мъжете пък предпочитат доказали се, успели и интелигентни жени, които не бягат от своята сексуалност. Както Маргарет Мийд казва: „Всеки път, когато освобождаваме една жена, освобождаваме и един мъж.“
Притесняваш ли се какво мислят другите за теб? Тъжно е, че ми задаваш този въпрос, защото все още живеем в свят, в който жените трябва да се съобразяват с някакви норми. А кой решава какво е „естествено“ и „правилно“ за жената? Обикновено мъжете.
С какви хора се срещаш на кугър партитата? С такива, които ходят на всички останали партита. Медиите искат да представят кугърките като секс откачалки. Когато бях на кугър круиза до Бахамите, през първата вечер всички мъже трябваше да кажат защо са решили да дойдат. Иска ми се всяка жена да можеше да чуе какво споделиха. Те бяха изпълнени с уважение, възхищение и желание към по-възрастните жени. И бяха благодарни, че има място, където спокойно да изразят чувствата си, без някой да ги дамгоса като странни. За тях е привилегия и чест да са с по-зрели жени. Хората не трябва да бъдат дискриминирани спрямо възрастта им, без значение дали става въпрос за стари или млади. Ние сме много повече от бройката на рождените ни дни.


КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА КУГЪРКАТА
 Тя няма да лежи до вас в леглото и да ви пита: „За какво си мислиш?“ Нея въобще не я интересува за какво си мислите.
 Не се притеснява, че ще изневерите с някоя от приятелките й, защото знае, че приятелките й никога няма да я предадат.
 Има достатъчно самочувствие. Затова няма да ви пита как изглежда.
 Няма да хленчи, че гледате футбол. Просто ще си намери друго занимание.
 Тя е щедра на комплименти, защото знае какво е да си недооценен.
 Не търси брак. Защо ли? Защото е осъзнала, че не си струва да си купуваш цяло прасе, за да получиш една малка наденичка.
1 КОМЕНТАР
1
sar
15 March 2015, 17:52

Лично аз харесвам по-възрастните жени. Но защо е необходимо това да бъде публично ? Както и ако си гей - да трябва всички да знаят че си? Ако харесвам наистина някоя жена, дори и за една вечер - защо целият свят трябва да знае това? Американците са глупави. Няма да свърши света, ако се запазят тези тайни на личните отношения. Без тях човек е изпразнен от съдържание = американец/американка

ТВОЯТ КОМЕНТАР