Когато Франк Синатра срещна Мия Фароу...

Той е почти на 50, тя на 19. “Никоя жена не може да устои на Синатра, а той не може да устои на бутилка “Джак Даниълс”, пише пресата

Анета Дженева 08 August 2012

Франк Синатра среща Мия Фароу на премиерата на филма му “Експресът на Фон Райън”. Той е почти на 50, тя – на 19. Само дни преди това неговата песен Strangers in the night (“Странници в нощта”) му връща популярността и го изкачва отново в челото на музикалните класации. Популярност, заглъхнала заради пиянските му изцепки и безкрайните му любовни афери. “Никоя жена не може да устои на Синатра, а той не може да устои на бутилка “Джак Даниълс”, пише холивудската преса.

Само десет дни след развода с първата си жена Нанси Барбато, за която се жени на 19, Синатра поема към олтара с фаталната красавица на Холивуд Ава Гарднър. Годината е 1951, любимецът на публиката е на 36. Тя го въвежда във филмовите среди, издейства му участие във филм, което му носи номинация за най-добра поддържаща роля. Но бурната ревност помежду им, извънбрачните им връзки, както и абортът на Ава ги разделят шест години по-късно. Синатра твърди, че тя е “единствената жена, която не може да спре да обича”, макар че през леглото му – по време на брака му с нея и след това - минава А-листата на холивудските диви: Джуди Гарланд, Лорън Бакол, Джулиет Прауз, Мерилин Монро (която публично е разказвала, че ще се женят), Анджи Дикинсън...

Веднъж един холивудски репортер пита Ава Гарднър какво е видяла в Синатра, че го нарича 56-килограмов провал. “Добре - отговаря Гарднър, - ще ви кажа. Само членът му е 6 килограма.” Пиянските оргии и женските истории биха погубили всеки друг певец, но не и Синатра. Достатъчно е да пусне в ход своя топъл, прелъстителен, чувствен и сякаш извънземен глас и Холивуд отново е в краката му.

Всъщност първия път, когато Синатра среща Мия Фароу, тя е на 11. Нейният баща, Джон Фароу, я представя на певеца и го предупреждава твърдо да не я закача - никога! Малко по-късно Синатра узнава, че Джон Фароу спи с жена му Ава Гарднър. И когато среща отново Мия на премиерата, вече 19-годишна, решава, че трябва да я прелъсти. Дали в това решение не се утаяват наранените му преди години гордост и самолюбие? Тъй като не е сигурен, че чарът му ще подейства на това бледо, отнесено момиче с по детски огромни очи и фигура на елф, той започва бясно да харчи пари, доста по-бързо, отколкото печели. И без да се вслушва в банковите си съветници, че е изправен пред банкрут. Подаръците, които прави на Фароу, са се превърнали в част от бляскавата, налудничава и ексцентрична история на Холивуд.

Първото, което Синтра прави, когато я среща на тази премиера, е да накара приятелите си да разберат колко годишна е. Същите приятели, на които често е възлагал задача да му уредят тайна среща с момиче, което е харесал, защото е сгодено или омъжено. Първото, което Мия прави, като среща Синатра, е да изпусне чантичката си. Разпилява се всичко, включително и сребърната кутийка, в която момичета носят част от къдрица или паднал млечен зъб. Мия е израснала в семейство на актьори, но е абсолютно неопитна в секса. Причината е дългата й борба с полиомиелита, която я превръща в “стайно растение”, в инфантилна затворница на луксозния си дом, където майка й, ирландската актриса Морийн О`Съливан, преживява изневерите на мъжа си.

Синатра кани Мия на скрининга на своя режисьорски дебют “Нищо освен смелост”. Филмът е ужасен, но Синатра не се интересува от нищо друго, освен да хване ръката й и да я завлече в къщата си в Палм Спрингс. Тя се опитва учтиво да се измъкне, той праща самолет за нея. Мия пътува с котарака си Малкълм, здраво прегърнала го. Първата вечер в имението само разговарят, Франк пие малко. На втората правят секс - това е първият път на Мия и първият милион на Синатра. Макар и неопитна, Мия бързо стига до оргазъм, а Синатра, за когото се твърди, че страдал от преждевременна еякулация, никога повече не се тревожи от този проблем.

За Коледа Синатра й подарява мече коала, направено от кристали. Следващата Коледа - златна табакера, в която Мия слага джойнт. Табакерата е гравирана: “Мия мия, с любов, Франки.” (На италиански името на Мия се произнася като “моя”.)

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР