Алекс Раева разкрива тайните на морето

Известната певица тества Advanced Marine Biology на La Prairie на основата на морски култури, отглеждани върху почва

Василена Цанова 29 July 2012

Селин Кусто и Алекс Раева. На пръв поглед едва ли има нещо общо между внучката на легендарния изследовател на морето Жак Кусто и известната певица и телевизионна водеща. Оказва се, че има. Докато Селин от малка се гмурка с делфини на Хаваите, Алекс преди няколко години също открива очарованието на подводния свят. И двете се изявяват като актриси на малкия екран – първата в сериал, посветен на дядо й, втората – в добре познатия ни „Седем часа разлика“. Приликите не свършват дотук. Отговорна към проблемите на океана, Алекс, също като Селин, е готова да участва в инициативи, свързани с опазването му. Затова тя последва примера на прочутата океаноложка, като тества колекцията Advanced Marine Biology на La Prairie на основата на морски култури, отглеждани върху почва. Метод, който съхранява морската екосистема.

Знаем, че сте запалена гмуркачка. На какво ви научи допирът с подводния свят?
Дайвингът ме направи екоотговорна. Когато слезеш под водата, осъзнаваш, че си малка частичка от цялото. За съжаление съм била на места, където равновесието е разрушено, и то от човешки ръце, което води до промяна в миграцията на рибите, до измиране на делфините.

Какво ви изкуши за сътрудничеството с La Prairie?
Намирам за невероятна идеята, зад която стои колекцията Advanced Marine Biology. Съставките - водорасли и други растения от морски произход, не са своеволно откъснати от морското дъно, което би довело до изчерпване на природните ресурси и разрушаване на екоравновесието. Напротив, отглеждат ги в научно контролирани условия, извличайки ползите от тях. Привлече ме и фактът, че серията е блестящ пример за еколукс. La Prairie за пореден път поставя на преден план присъщите за марката иновативност и перфекционизъм, съчетани със сериозна ангажираност към опазване на околната среда.

Водите активен живот – дайвинг, ежедневни снимки. Как предпазвате кожата на лицето си? Когато отивам да се гмуркам, прекарвам една седмица на лодка. Няма как да се скрия от слънцето. След неколкократно влизане и излизане от водата лицето ми е изгоряло и изсъхнало. Задължително се мажа с пречистен зехтин. За козметиката съм на мнение, че жените трябва да започнат превенция от рано, а не когато процесът вече е необратим.

Критериите ви за избор на крем? Лесно развивам алергии и съм много внимателна при избора на средства. Привърженик съм на хидратиращите, кожата ми ги изисква. Именно това ме привлече в емулсията Advanced Marine Biology Revitalizing. Текстурата е толкова наситена, че са достатъчни само 1-2 капки, за да почувствам кожата си ревитализирана. Впоследствие разбрах, че дълбокият овлажняващ ефект се дължи на екстракта от зелена морска трева. Лицето ми буквално „диша“ и го усещам свежо, все едно обтрито с лед. Много ми хареса и почистващият мус Advanced Marine Biology Foaming – има невероятен аромат и премахва всички следи, дори от тежкия сценичен грим. Околоочният гел Advanced Marine Biology Eye също охлажда и свежда до минимум появата на бръчици и тъмни кръгове. Продуктите от серията ми допаднаха и визуално с техния акватичен нюанс или както го наричаме в Художествената академия, цвят веронез.

Бюти лексикон
Луксозна или масова козметика... определено първата. Няма друг начин да запазя лицето си младо. Да, мажа се със зехтин, но тази бабина рецепта съвсем не е достатъчна.
Червило или гланц за устни... със сигурност гланц. Харесвам естествения вид, наситила съм се на тежък грим.
задължителна бюти придобивка за лятото... спрей за коса със защитен фактор.
Перфектният начин за релаксация е... потапяне във вода. Преживяването не може да се сравни с нито един масаж или спа процедура. Нямам търпение след края на ангажиментите си това лято да замина за Индонезия, поредната дайвинг дестинация. Отскоро се вълнувам от пещерно гмуркане, заради което мечтая да посетя Мексико – там са едни от най-големите пещери в света.
Последният парфюм, който харесва, е... Chloe Eau de Toilette, макар че не е нов. Обожавам и нестандартното, „зверовито“ ухание на унисекс парфюмите от Comme des Garcons.
Поддържа фигурата си... изцяло със спорт. Голям чревоугодник съм, не си падам по стриктните диети. Отскоро замених редовния фитнес с американската програма Power 90 Extreme, която се провежда в рамките на 3 месеца. Тя е изключително тежка – използва се за стимулиране тренировките при войниците. Сега правя по 100 лицеви опори наведнъж и най-важното – след подобно натоварване мога да ям каквото си поискам.

Морето крие много мистерии, сред които способността да забавя стареенето. Уникалните морски съставки в серията Advanced Marine Biology на La Prairie защитават кожата от вредната околна среда и възвръщат нейната еластичност и сияние. Резултатът от първото „спускане“ в дълбините през 2007 г. са дневният крем Advanced Marine Biology Day SPF 20 и трифазният тоник Advanced Marine Biology. Тази година серията е обогатена с: почистваща пяна Advanced Marine Biology Foaming, хидратираща емулсия Advanced Marine Biology Revitalizing и гел за очи Advanced Marine Biology Eye. И 5-те средства целят ранна защита от първите признаци на стареене. Силата им се крие в съставките:
кафяви водорасли - устойчиви на колебанията на водната температура и соленост, те защитават кожата от вредните оксиданти и подобряват хидратацията и тонуса;
микроводорасли - издържат на стреса на естествената си среда (солените езера). Благодарение на високото си съдържание на енергия стимулират регенерацията на кожата;
червени водорасли - произхождат от бистри, плитки води. За да се справят с UV радиацията, произвеждат съдържащо аминокиселини вещество, което в ролята си на антиоксидант предотвратява появата на линии и бръчки;
зелени микроводорасли - подобряват не само плътността и еластичността на кожата, увеличавайки синтеза на колаген и еластин, но и намаляват тъмните кръгове под очите.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР