Между кориците

Кой е казал, че едно пътешествие означава да отидеш Някъде? Защо да не отидеш при Някого, който ще напълни спомените ти?

29 July 2012

„Разказвачи на истории“ от Елеонора Гаджева
Кой е казал, че едно пътешествие означава да отидеш Някъде? Защо да не отидеш при Някого, който ще напълни спомените ти с цвят? Майстори на забравени занаяти, рибари, Карандила Джуниър, пъстри особняци са събрани в този различен пътеводител за България - „Разказвачи на истории“ от Елеонора Гаджева.

Майгул Акселсон " Априлската вещица", ИК „Дамян Яков“
Съдбите на лекарката Кристина, физичката Маргарита, алкохоличката Биргита и парализираната Десире са преплетени в психотрилъра. Необикновената история и изисканият стил на книгата печелят на шведската авторка световна известност и преводи на над 25 езика. За гурмани!

Павло Загребелни "Роксолана", ИК „Емас“
15-годишната украинка Анастасия е отвлечена и продадена като робиня. Зелените й очи, косите й от червено злато, уменията й в леглото и най-вече умът й й извоюват място в сърцето на Сюлейман Великолепни. Романът за най-прочутата султанка, наречена Роксолана, и живота й в харема се чете на един дъх.

Фрутеро и Лучентини "Неделна жена", ИК „Колибри“
Абсолютна класика в жанра е този криминален роман, появил се в Италия преди 40 г. Написаната с черен хумор история за две убийства и темпераментни любови е от времето, когато кримките бяха качествена литература, а не кървав бифтек, пълен с лош холестерол.

Катрин Мансфийлд, ИК „Ентусиаст“
Нареждат Катрин Мансфийлд сред най-великите автори на къси разкази. Първия си текст публикува на 9 г., на 34 вече не е между живите – умира от туберкулоза. Разказите й са като малка кутийка със скъпоценности, винаги с изненада вътре. Брилянтна като Капоти.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР