Консуело Кастилиони

Marni експериментира с цветове, форми и текстури

22 April 2012

Твърдите, че нямате муза. Какво ви вдъхнови да създадете колекцията за H&M?
Исках да предложа селекция от най-ярките дрехи на Marni. Не бих желала да натрапвам външен вид, затова нямам и муза. Крайните клиенти са тези, които решават. В колекцията всичко си отива с всичко.
Привнaсяте собственото си усещане за модата към по-млада и по-широка публика.
Наистина е страхотно да говориш на по-широка публика. Като дизайнер това ми дава енергия. Стилът на Marni никога не се е интересувал от възраст и статус. Целта е по-скоро с дрехите човек да изрази себе си по свободен, експериментален начин.
Колекцията ще доближи Marni до мейнстрийма и често ще бъде миксирана с дрехи от различна класа. Ще навлезе по-агресивно в уличния стил.
Честно казано, начинът, по който ще покажат нещата в медиите, бе последното, за което мислех. Обичам работата да говори сама за себе си, а най-много обичам, когато хората я интерпретират по свой начин. Би било чудесно дрехите, които направих за H&M, да се смесят с други марки - и бездруго това е начинът, по който се интерпретира модата днес.
Как животът ви доведе до кариерата на дизайнер?
Винаги съм била очарована от модата. Един от най-ранните ми спомени е как надничам в дрешника на мама. В ролята на моден консултант често идвах в Италия от родната си Швейцария. Така се запознах с Джани, съпруга ми, чието семейство има фабрика за облекла. След като родих две деца, реших да създам Marni. Усещах, че имам какво да кажа със средствата на дизайна, като се обръщам към жените с чувствителност, подобна на моята. Последвах инстинкта си, винаги му вярвам.
Българските жени за първи път ще се докоснат до уникалните ви форми и щампи. Какво бихте ги посъветвали?
Да се чувстват свободни да интерпретират колекцията по свой собствен начин, без някой да има налага мнение. Тя не е просто комплект дрехи, а спектър от възможности: всяка жена може да избере как да смеси различните парчета от нея. Marni e марка, която експериментира с цветове, форми и текстури.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР