За здрави зъби

Знаете ли, че зъбната чувствителност е здравословен проблем в устната кухина, който засяга 57% от населението

21 March 2012

Знаете ли, че зъбната чувствителност е здравословен проблем в устната кухина, който засяга 57% от населението в света. Той възниква в следствие на отдръпване на венците в основата на зъба, което води до оголване на каналчетата на дентиновата повърхност. Следва остра болка, предизвикана най-често от натиск, студен въздух, топли напитки и сладките храни.
Наскоро представената Pro-Argin технология, разработена в новата паста за зъби Colgate Sensitive Pro-Relief, дава възможност на хората страдащи от чувствителни зъби да излекуват този проблем и да предотвратят бъдещата му поява. Специалната патентована формула съдържа аргин – аминокиселина, най-често срещана в храните, която се произвежда по естествен начин от човешкия организъм.

Така вместо само да се потиска болката, ефективно се запушват дентиновите каналчета, които водят към чувствителните нерви на зъба. Блокира се предаването на топло, студено, въздух и натиск – най-често срещаните влияния, които стимулират рецепторите за болка в зъбите.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР