Розалия и Йоги Тан

чакат ученици в Бали

19 February 2012

чакат ученици в Бали

Преди година и половина една жена позира за корица на EVA пред вратата на собствения си дом на остров Бали в поза лотос с шалвари за йога и франджипани в косите. Розалия Тинкова-Хайнен, бивша шефка на една от най-успешните модни агенции у нас, съпруга на богат немски бизнесмен, беше успяла да промени коренно живота си и допусна единствено и само ЕVА до него.


Промяната беше драстична и нелека: тя загърби Европа и нейните представи за богат живот и модерни ценности и пое по аскетичните духовни пътища на източната култура. Броят ни от юни 2010-а предизвика истинска сензация. Стотици читатели звъняха в редакцията да искат „своя екземпляр”, а репортажът ни от Бали (на www.eva.bg) вдъхнови много хора да потърсят промяната в себе си, разтърсени от необикновената история на Розалия.
Днес тя живее постоянно на острова, в курортното градче Санур, където има бутик за холистични бижута Raphael, същия бутик откри и на столичната улица Леге. Започва деня си с йога, медитация и ритуали за пречистване и зареждане с енергия, които практикува от години. Пости и редовно се отдава на няколкоседмично мълчание на един девствен остров край Бали. Създава своите прекрасни бижута от кристали и сребро по правилата на кристалотерапията, които е усвоила в Университет по енергийна медицина в Малайзия. В България идва поне три пъти годишно, за да види приятелите си, за които тъгува, да представи новите си колекции бижута, да организира семинари по кристалотерапия или поредния ритрийт на остров Бали. (За съжаление идването й през декември миналата година е свързано със смъртта на съпруга й, с когото е разделена от години.)
Ритрийтът се използва като термин за групова духовна практика, която се извършва с откъсване от обичайната среда. Семинарите и ритрийтите за българите за свързани и с една харизматична личност, кристалотерапевт със световно признание - гуруто Йоги Тан, чиято страница можете да видите във facebook. Основател на първия в света Институт по енергийна медицина в Малайзия, официално признат, създател на минг-чи йога, лектор и учител по медитация, кристалотерапия и духовни практики. Повече от 300 българи са влюбени в него, защото са посетили семинарите му в София, Пловдив, Бургас и Варна, а много от тях го следват и на ритрийтите в Бали.
През март на този магически остров ще замине на ритрийт поредната група българи. Какво ги очаква? „Едно духовно пътешествие – твърди Розалия Тинкова. - В първите два дни - среща с необикновена култура и прекрасен народ. Следващите дванадесет дни - среща с един истински духовен учител - Йоги Тан, който ще ги въведе в ритуалите на медитацията, изчистването, минг-чи йогата. Не всеки може да скъса отведнъж с консуматорството, зависимостта към напрежение, работохолизъм, амбиции. Но ако човек се опита да го направи дори и за двете седмици на ритрийта, ще се почувства прероден.” За много от българите, посетили предишните ритрийти, повечето със собствен бизнес, е било истинско приключение откъсването им, макар и временно, от мобилните телефони и интернет, каквито са изискванията за заниманията. Но вълшебните изгреви над океана, огнените залези, топлият пясък и шумът на омайващата тропическа гора, сред която са скрити древни будистки храмове, духове и домове на местни магьосници, ги е накарала да забравят „неудобствата”. Хотелите на брега на океана и възможността да наемат самостоятелна вила с басейн са „умилостивили” и най-закоравелите привърженици на лукса. 16 март е датата, на която групата от България отлита към Бали. Ето и инфо за повече подробности за записването:
на място - в бутик ”Рафаел”, ул. Леге 10, София,
тел.: 02/483 66 40, 088 819 37 86, e-mail [email protected]
www.raphaelholisticjewelry.com
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР