Брадли Купър vs Райън Гослинг

Нека спечели по-добрият

Ирина Иванова 05 February 2012

Миналата година актьорът Райън Гослинг бе избран за най-секси мъж на планетата от списание People, но тази не успя да се класира за втори мандат и отстъпи челната позиция на своя колега Брадли Купър. А феновете на Райън наводниха интернет пространството с постове от типа на „63 причини Гослинг да е по-секси от Купър“, като след заглавието следват 63 снимки на Райън. Истината обаче е, че и двамата все още не са суперзвезди (което, разбира се, не им пречи да са суперсекси, но пък ние сме свикнали с хора като Брад Пит и Джордж Клуни). Запитахме се обаче защо е така. Една бърза справка извади истината наяве. Нито Райън Гослинг, нито Брадли Купър имат до себе си жена. Зад гърба им липсват и големи любовни истории и скандали. Най-общо казано, нямат си лична легенда. Иначе талант актьорски притежават в изобилие, и роли, и награди. Колко странно наистина, че вече втора година най-секси мъжът на планетата е мъж без жена.
EVA си представи, че именно тя, а не някакви си People е в позиция да избира кого от двамата да коронова и ето какво се получи.


И двамата са синеоки. Много, чак неприлично синеоки. Гослинг е на 30 години, Купър – на 35, броим ги в едно поколение. И двамата са високи 1,85. Дотук резултатът е 1:1.

Тази година Райън  се снима в 4 филма, за два от които получи номинация за „Златен глобус“ - за „Оглупели от любов“ и за „Мартенски дни“. Освен това, когато е едва 26-годишен, той е номиниран за „Оскар“ за ролята си на наркоман във филма Half Nelson и е един от най-младите актьори с академична номинация в историята на киното. Тук Брадли изостава по точки, защото и до ден-днешен го номинират само за някакви не особено популярни награди. 2:1 за Райън Гослинг.

Обаче! Брадли Купър прави жесток удар с „Последният ергенски запой“ (The Hangover, 2009), защото в този филм са вложени 35 млн. долара, а са спечелени 467 млн. долара. Не че заслугата е само негова, но все пак. Една номинация, пък била тя и за „Оскар“, трудно може да излезе срещу 467 млн. долара. Така че резултатът отново е равен.

Райън Гослинг свири на китара, има си група, а също така редовно диджейства в определени клубове. Обичаме музикантите! 3:2 за Райън. Освен това той произхожда от мормонско семейство и до пубертета повечето от удоволствията в живота са му били представяни като смъртен грях. В размирните тийнейджърски години обаче Гослинг идва на себе си, хормоните подреждат нещата и той започва да говори само за секс пред съучениците си, а също така да мята ножове по тях, вдъхновен от любимия си филм „Рамбо: Първа кръв“. За да го укроти, майка му си го прибира у дома и една година той учи вкъщи. След това му намира занимание, като го записва за конкурс за телевизионното шоу All New Mickey Mouse Club, където той попада в една група с Джъстин Тимбърлейк, Кристина Агилера и Бритни Спиърс. Те и до днес го помнят с лекциите, които им изнасял за предимствата и недостатъците на различните секспози. Секс и ножове! Лошо момче!Браво! 4:2 за него.

Брадли Купър пък е добър син. През 2012-а той загуби баща си, като преди това загърби всички предложения за роли и прекара половин година у дома, до него. След смъртта му пък взе майка си при себе си и сега двамата са навсякъде заедно (а може би това е жената до Брадли Купър!). Така или иначе жертвоготовността е достойнство – 4:3. Райън все още води.

И тук новият „най-секси“ на планетата нанася два съкрушителни удара. Първо, Брадли Купър готви ПРЕВЪЗХОДНО! Прекарал е половината от съзнателния си живот, преди да стане актьор, работейки в ресторанти. Може да ви приготви неща от типа на сепия със спанак и стафиди – не сме сигурни, че е вкусно, но звучи „съскащо“ и зловещо трудно за приготвяне. Второ, актьорът говори съвършен, размазващо възбуждащ френски. За което му даваме цели две точки. Така резултатът става 5:4 за Купър.

Райън Гослинг обаче има мускули и походка на млад бог (последното се забелязва с просто око във филма “Живот на скорост“). Най-готиното е, че не взема насериозно мускулите си. „Лесно е да поддържаш фигура, когато си актьор. Имаш време за това, тъй като то е част от работата ти и освен това разполагаш с екип, който ти помага. От теб се иска само да вдигаш някакви тежки неща определен брой пъти и така си правиш мускули. И после трябва да си ги отглеждаш все едно са ти нещо като домашни любимци – да ги храниш, да се грижиш за тях. Ако престанеш да им обръщаш внимание, те просто си тръгват.“ Гослинг май има по-секси тяло от Брадли Купър. Във филма „Оглупели от любов“, когато се съблича пред очакващата го в леглото дама, тя успява само да прошепне нещо от рода: „И ти не си дело на фотошопа?!“ Да, езикът на тялото понякога е по-силен от френския. 6:5 за тялото на Райън.

Да, обаче Купър е мъж, който много се е борил, за да стигне там, където е, а именно – в самото подножие на върха. Когато е на 20 и няколко, той е работил като нощен портиер в хотел Morgan в Ню Йорк, а сега това е любимият му хотел и той винаги може да разчита на един пентхауз в него. 6:6 значи.

И накрая по какво да сравняваш двама мъже освен по жените им. По-известните в списъка на Гослинг са Сандра Бълок, с 16 години по-голяма от него, с която изкарват едногодишен роман, и Рейчъл Макадамс, изпълняваща длъжността „голямата му любов“. Райън и Рейчъл се карат и сдобряват, разделят и събират безчет пъти, но така и не успяват да се стиковат. В момента са на позиция off.
Брадли Купър пък има зад гърба си едногодишен брак с актрисата Дженифър Еспозито, а миналата година бе засечен с Рене Зелуегър по време на сладката им обща ваканция в Барселона. После нещо й избираше пръстен, но тази година се разделиха. Предупредихме ви, че любовният живот на нашите герои е доста скромен.
EVA реши. Печелят и двамата. Какво по-хубаво от двама най-секси мъже на върха на славата си, при това сами! Нищо че са само на кино.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР