Юлиана Кънчева

Едва ли има друга жена от шоубизнеса, която да умее така перфектно да произвежда новини и да ангажира вниманието на медиите като Юлиана Кънчева.

Мариана Антонова 30 April 2006

Дългокраката манекенка със загадъчен поглед зае челното място на жълтите страници още през 1994 г., когато едва проходила в моделството, получи главната роля във филма "Ла донна е мобиле" и остави с пръст в устата доста професионални актриси. 2002 г. слухът, че е била любовница на режисьора на лентата, все още не беше заглъхнал, а Юлиана отново скандализира обществото, като се съблече за първата корица на българското издание на "Плейбой". Точно след година отново показа прелестите си на юбилейната корица на списанието за мъже при това с апепитен силиконов бюст. Този път тръгна пикантната клюка, че е любовница на шефа на списанието Мартин Захариев и че по принцип води доста разгулен живот. Докато журналистите разглеждаха под лупа дългогодишния й брак с Жоро Пентаграма и го обявяваха за фиктивен, за медиен трик, миналата година Юлиана отново им спря дъха, като зае първо място в кандидатдепутатската листа на партия Евророма за последното народно събрание в цели два столични района. Последната новина, с която бившата топманекенка пак яхна медийната вълна, е че след 9 години брак забременя. Кое е истинското лице на Юлиана Кънчева? Секс терминатор или обикновена жена, която иска от живота стандартни и простички неща - да бъде съпруга, майка и добра в професията си?

Имаш няколко публични еротични приключения в кариерата си. Обичаш да се събличаш, или така се стекоха обстоятелствата?
Факт е, че повечето от нещата, които съм правила, са с еротичен привкус. Иронията е, че всъщност съм изключително свенлива. Преди да ми се наложи, както казваш, да се събличам, колкото и странно да звучи, никога не се бях пекла по монокини на плаж. Просто така се получи. В един момент ме повлече някаква вълна. Когато снимахме "Ла донна е мобиле", се опитвах да убедя режисьора да махне голите сцени, но не ми мина номера. Между другото, за първата корица на "Плейбой" Мартин Захариев попита не мен, а мъжа ми Жоро и той ме убеди да се снимам. Въпреки че бях работила с екипа на фотографа Васил Къркеланов, когато дойде моментът да се съблека, адски се притесних. Имам самочувствие на жена, но не и на секс символ. Никога няма да ме видите примерно с къси поли или с огромни деколтета.

Обаче си направи по-големи гърди.
По-точното е, че леко ги коригирах с малки имплантанти под мускула, които само ги повдигат. Преди гръдната ми обиколка беше 89-90 см, сега е 92. Т.е. разликата е 2 см. Само че бюстът стои по-стегнат. На първата корица на "Плейбой" бях абсолютно естествена и всеки може да види, че никога не съм страдала заради малки гърди. Но при вариране в килограмите едрият бюст е първото нещо, което страда. За втората юбилейна корица след година исках да бъда различна.

Как се даде да те режат заради 2 см?
О, аз съм на ти с хирурзите! Като дете ме оперираха от апандисит, след това в пубертета си срязах цялото ахилесово сухожилие и пак ме оперираха, имам операция на главата след катастрофа с мотор, гинекологични интервенции... Така че знам колко боли. Но женската суета няма граници. Крака, бюст, килограми - това са трите кита на нашето самочувствие. Много сме луди и готови на всякакви жертви, за да ги направим перфектни. Можех спокойно да изчакам да родя, да понапредна във възрастта и тогава да коригирам гърдите си. Провокира ме желанието да бъда по-екстравагантна, по-привлекателна.

Не си ли си слагала силикон и в устните?
Не. Корекцията на бюста е единствената ми пластична операция.

Всяка жена не си харесва по нещо. Каква е ахилесовата пета на твоето самочувствие?
Нали го знаеш онзи момент с щръкналата капачка на френския тип коляно? Е, за съжаление, то ми липсва. Иначе Господ е бил щедър към мен, без да полагам огромни усилия. Няма примерно да ме видиш често във фитнес залата. Което не ми пречи да имам изключително тънка талия - 58-59 см, и стройни крака. Годините също не влияят върху фигурата ми.

На колко години си?
Наскоро прехвърлих 30-те. Казват, че след 25 г. жените по-трудно се връщат в малките мерки. Нямам и този проблем. Никога не съм пазила диети. Храня се изключително нездравословно - пици, спагети, всичко. Явно имам бърза обмяна на вешествата, а е и до ген. Приличам на баща ми и неговия род - всичките са слаби.


Жълтата преса упорито говори, че в брака ти с Пентаграма има нещо гнило.Ние сигурно сме най-развежданата двойка. Обвинявали са ни в какво ли не. Че сме заедно, за да си правим реклама. Че сме разделени, обаче крием, за да не се отрази на кариерите ни. Това е смешно. Ние да не сме Брад Пит и Дженифър Анистън! България не е Холивуд. Пусна се също слух, че Жоро е гей, пък аз му правя параван...

Гей ли е Жоро?

Не, в никакъв случай. Защо трябва да живея с гей? Коя е тази жена, която ще жертва толкова години от живота си?

Колко години сте заедно?

Запозна ни в началото на 90-те певецът Стоян Захариев на модно ревю на "Ариес уникат", където Жоро работеше със Светла Димитрова. Бях там като манекенка, макар че е силно казано, защото нямах още 20 години и едва прохождах в моделството.

С какво толкова те държи този мъж Жоро Пентаграма?

Сега ще кажа нещо, на което може би никой няма да повярва. В момента, в който го видях, почувствах, че това е човекът за мен. Разбира се, веднага си помислих, че това са глупости. Но нашата връзка ме кара да вярвам, че понякога нещата са предопределени. Все пак не стана изведнъж. Той имаше високо самочувствие. Аз не приемам мъжът да е по-суетен от мен. Така че дълго не признавахме интереса си един към друг.

Днес повечето твои връстници живеят заедно без брак. Защо се оженихте?

Живеехме заедно и също нямахме намерение да се женим. Просто мислехме, че не е дошъл моментът. Но започнаха да ни натискат родители, приятели... В един момент като че ли всички се интересуват само от това защо още не сте сключили брак. Организирахме се за месец. Жоро уши за мен бяла кожена рокля, за него - черен кожен костюм. Оженихме се на 21 септември 1997 г. - граждански и църковен брак. Беше много хубава сватба. Празнувахме в тесен кръг - роднини и близки приятели.

Защо чак сега си бременна?

В началото на връзката ни забременях и направих аборт... Сега щях да имам почти десетгодишно дете. Но пък щях да родя на 20 г., а не се чувствах готова за това. Въпреки че понякога се връщам към тези години и съжалявам. Започнахме да пробваме преди около 2 години, но не се получаваше. Тръгнах по доктори, откриха ми няколко малки миомни възела на матката.

Лекар от Шейново е бил категоричен, че никога няма да можеш да родиш.

Каза, че дори да стане чудо и да забременея, матката ми няма да може да износи плода и че трябва да я оперирам и да я махна. Отчаях се, разбира се, но съм упорит Скорпион и не приех, че това е окончателната ми диагноза. Тогава, може би с Божия намеса, срещнах познат, който не бях виждала от години. Той ме насочи към д-р Божидар Славчев от Майчин дом. Този лекар ме оперира в края на октомври миналата година и ми каза, че ако не успеем по естествен път до края на лятото, трябва да прибегнем до други методи, примерно ин витро. През януари забременях. Според мен това е абсолютно чудо. Смятам, че се случи благодарение на д-р Славчев.

Как се чувстваш сега с бебе в корема?

Откакто забременях, в мен настъпи огромно спокойствие. Разбира се, виждам как се променя тялото ми, но това не ме депресира. Аз съм волеви човек и след раждането смятам, че ще успея да сваля килограмите. Някои мои бивши колежки като Цеци Красимирова например напълняха доста по време на бременността. Други като Ивайла Бакалова почти не качиха килограми. Готова съм да приема и двата варианта. Ще раждам със секцио заради операцията на матката... Вече трябва да си сложа цип на корема и лекарите само да го отварят и затварят.

Смяташ ли да консултираш датата на раждане с астролог? Повечето жени го правят.

Със сигурност ще избера датата, но не знам дали ще я консултирам с астролог. Не вярвам много в тези неща.

Избра ли име на бебето?

Ако е момче, ще го кръстя Кристиан. Не е на никого, просто името ми харесва. Жоро, като всеки мъж, иска момче. Аз нямам предпочитания.

Някакво прегрешение по време на бременността?

Пушех почти по кутия на ден. Като разбрах, че съм бременна, намалих цигарите до 5-6 на ден, до края на първия месец стигнах до 1-2, после ги спрях. Не можах веднага да изляза от инерцията и сигурно ще се обвинявам след време.

Имали сте идея с Жоро да напуснете България.

Беше след зимата на Жан Виденов, когато доларът стана 3000 лв. Решихме да заминем за Швейцария, където Жоро имаше предложение да работи като дизайнер. Обаче не успя да се организира и останахме. Не съжалявам. Като модел, а и след това доста съм излизала зад граница и установих, че не мога да живея на друго място. Но тогава щях да го последвам.

Жоро ли беше първият сериозен мъж в живота ти?

Преди него имах една сериозна връзка. Точно когато се разделяхме, срещнах Жоро. А преди това - още две момчета. Имала съм много малко мъже в живота си.

Друго мъжко име, с което те свързваха, е на Нидал Алгафари, режисьора на "Ла донна е мобиле".

Отказала съм се да опровергавам слуховете. Имаше кастинг, явяваха се и актриси, и манекенки, всякакви момичета. Избра мен, макар че все още бях госпожица Никоя. Но не съм му била любовница. Даже бях близка с гаджето му Мадлен Алгафари, която сега му е съпруга. Тя ми помагаше за ролята.

Игра момиче в инвалидна количка. За това ли ти помагаше Мадлен, да влезеш в психиката на героинята?

Да. Защото ми беше изключително трудно. Преди снимките ми връчиха инвалидната количка и пак за да вляза в ролята, вечер с Жоро обикаляхме улиците. Понякога някоя жена ме галеше и ме питаше как съм пострадала толкова млада. Умирах от срам, че лъжем хората. Но най ме беше страх, че истински инвалиди ще гледат филма и ще кажат: тая, дългокраката, кого подиграва. Колко рев съм ревала на снимачната площадка! Бях взела нещата насериозно.

И скока от шоубизнеса в политиката ли взе насериозно?

Наистина беше малко безумно, но все пак съм завършила политика и масови комуникации. Освен това дядо ми е бил известен столичен адвокат и комунистите му отнели имотите и правото да практикува професията си. Така че политиката винаги е вълнувала семейството ни. Затова когато получих предложение от Евророма, за добро или за лошо, приех. Макар че ми беше ясно, че политиците никога няма да ме приемат насериозно. Юлиана Дончева направи какво ли не, за да се докаже, но винаги си оставаше манекенката. А аз освен манекенка, съм се снимала и за "Плейбой".

Какво от тук нататък?

В момента се занимавам с цялостната рекламна кампания на енергийна напитка, която предстои да влезе на нашия пазар. Ако продължа да се занимавам с шоубизнес, ще бъда зад кадър. Мисля, че като лице съм доста преекспонирана. На самата мен ми е писнало да се гледам. Но засега приоритет ми е майчинството.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР