Манга, плетива и пера

Темите за свободното самоизразяване, непринудения разкош и дивите племена диктуват модата при аксесоарите за коса

Свобoда Сидерова 26 December 2011

Jeremy Scott

Манга ефект
Тенденцията от миналия сезон – кичури в неочаквани нюанси на лилаво, розово, синьо, зелено, оранжево... продължава победоносния си ход. Дори сериозна марка като Fendi не устоя пред глътката свеж въздух, която накратко може да се опише като Хичкок стил с готическа нотка. За създаването на неоновите опашки на Jeremy Scott топкоафьорът Юджийн Сюлейман се вдъхновява от колоритните персонажи по улиците на Япония и известните манга комикси. Малиновите кичури на House of Holland едно към едно повтарят нюанса, в който са боядисани пуделите от шоуто на Isaac Mizrahi. Внимание: екстеншъните се прикрепват на тила, така че да се смесят със собствените кичури.

На две куки
Бримка налице, бримка наопаки... Докато се усетите, вече ще сте изплели шала, с който да украсите кока. Както направиха от Thakoon. Betsey Johnson демонстрира висш пилотаж при изработването на дантела. Вместо с конец и кука стилистите умело боравят с шаблон и черен спрей. Освен изящния декоративен отпечатък гламурът без особени усилия включва акрилна перука, оформена на графично каре в стил Луиза Брукс (танцьорка, модел и актриса от нямото кино).

Дъщерите на Великата мечка

„Аз казах, хау“, отсякоха коафьорите и боднаха цветни пера в прическите. С което придадоха известна доза шик на изтърканите от употреба конска опашка (Gucci) и кок на балерина (Cushnie et Ochs). Не е ясно дали колегите от Yigal Azrouel са фенове на индианките, но също го раздават гръндж. Отстрани изглежда все едно перата случайно са се заплели в косата. Dior пък се заиграва с пухчета на ластик, визирайки съвсем друга епоха – кралския двор от времето на мадам Помпадур.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР