Силвия Петкова: Докато раждах, пеех с пълно гърло

За първите еротични сцени в кариерата си, за голямата любов, която само съдбата може да ти подари, за това какво е да пееш с пълно гърло, докато раждаш, защо тараторът се прави за 45 минути, как да се осмелим да дивеем и какво общо има всичко това с Боливуд – Силвия Петкова пред EVA.

Ирина Иванова 13 юни 2017

Снимка: Диляна Флорентин

„Няма да говоря в едно интервю хем за секссцени, хем за бебето“ – заявила Силвия Петкова пред режисьора на новия български филм „Никой“ Андрей Андонов. Прави обаче едно голямо изключение – за EVA, на чиято корица мечтае да бъде още като студентка в театралната академия. А ние й връщаме жеста, припомняйки, че тя е една от седемте млади актриси, които показахме в общ кадър в материала „Балът на дебютантките“ още през 2010 г. и които не сме изпускали от поглед.

За първите еротични сцени в кариерата си и изкуството да преодолееш себе си, за сексуалността като вселенска сила, за голямата любов, която само съдбата може да ти подари, за това какво е да пееш с пълно гърло, докато раждаш, защо тараторът се прави за 45 минути, как да се осмелим да дивеем и какво общо има всичко това с Боливуд – Силвия Петкова пред EVA.

„Никой“ тръгна по екраните три години след приключването на снимките (да, познахте, забавянето е по финансови причини), а последното ни интервю със Силвия бе през 2014 г., точно преди старта на същите тези снимки. Актрисата вече бе затворила страницата с барманството („Докато учех във ВИТИЗ, това ми бяха доходите, а и след това печелех повече като барман, отколкото като щатна актриса в театъра.“), репетираше три нови пиеси в театър „София“ и се бе отдала на Работата. „Искам да стана майка, но трябва да намеря моя си спокоен човек“ – каза ми тя тогава.

Всичко, което се случи в живота на Силвия през изминалите три години, обаче едва ли може да се свърже по какъвто и да било начин с понятието „спокойствие“. Първо, тя стана част от най-гледания телевизионен сериал в България „Под прикритие“, който инжектира още популярност в кариерата й и накара звездата й да свети по-ярко. Второ, срещна любовта в лицето на режисьора Зоран Петровски, когото без притеснение нарича „съвършения мъж“. Третото и най-важното събитие, което наистина преобърна живота й на 180 градуса, разбира се, е раждането на сина им Сива, в момента той е едва на пет месеца. И за да се „затвори“ този съвсем нов цикъл от живота на актрисата, идва и позакъснялото разпространение на „Никой“. Всичко това се случва с висока скорост и на макс. Но на Силвия така й харесва.

В очарователна горска къща – с басейн обаче, важно е – високо в Родопите, сред природни пейзажи, от чиято дива красота наистина ти настръхва косата, две момичета и едно момче преживяват няколко дни, които ги променят завинаги. Вера (Гергана Плетньова, още една от „нашите“ дебютантки – б.р.) се опитва да преодолее скръбта от скорошната загуба на баща си и да се върне към живота, приятелят й Тони (Кристиян Милатинов) се чуди кой път да избере, разкъсван между любовта си към нея и страстта си към най-добрата й приятелка Таня (Силвия Петкова), а самата Таня изживява най-адската драма, понеже е смела и чувствена и не се страхува да опита забранения плод – сега, в този момент, веднага, пък да става каквото ще.

Това са героите в любовния триъгълник в „Никой“. Режисьорът на филма Андрей Андонов е завършил кинорежисура в Ирландия, сценаристът Явор Веселинов е ветеринар по професия, писането му е само хоби, а страхотната вила, в която се развива действието на филма, принадлежи на родителите на Андрей (и между другото се дава под наем, а като гледате филма, ще разберете защо това е добра новина). „Никой“ е направен както се казва „на мускули“, без пукнат грош от държавата, изцяло с лични средства и помощ от приятели.

Със Силвия, която седи пред мен точно в този момент, облечена с широки скейтърски джинси и суичър, и пие бира, си говорим някак паралелно за всички нови неща в живота й, но в очите й виждам само едно – щастлива е. Това не може да се сбърка.

Затова решавам да „рискувам“.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
B. P
01 юли 2017, 20:56

Прекрасна е, винаги когато я засека в София е чаровна и усмихната.

ТВОЯТ КОМЕНТАР