Защото възрастта няма значение

55-годишната Джулиан Мур и 50-годишната Робин Райт в новия календар на Pirelli

eva.bg 29 November 2016

Снимка: Pirelli

Средната възраст на звездите, избрани да участват в календара на Pirelli за 2017-та, е 44 години. Този път пред обектива не застават красиви голи модели. Този път той е посветен на по-зрелите жени, които не се притесняват от възрастта си, които изглеждат прекрасно на 50+, които носят онази естествена красота, която никой експерт по фотошопа не може да пресъздаде.

Бяха разпространени няколко кадъра от заснетия вече календар. В тях виждаме 55-годишната Джулиан Мур, 50-годишната Робин Райт, 49-годишната Никол Кидман, 46-годишната Ума Търман. Общо 14 актриса са включени в новото издание на календара, заснети от топфотографа Питър Линдберг. Сред останалите звезди от големия екран са Джесика Частейн, Хелън Мирън, Руни Мара, Пенелопе Крус, Шарлот Рамплинг, Кейт Уинслет, Лупита Ньонго, Алисия Викандер.

Календарът на Pirelli не може да се закупи по стандартния начин, той се печата в ограничен тираж и обикновено се дава само като подарък на важни за компанията партньори. Още от първото издание в него се снимат едни от най-актуалните имена, участват само топфотографи и стилисти, а бюджетът за фотосесиите е впечатляващ. И въпреки че по принцип календарът на Pirelli набляга най-вече на сексапила и голотата, през последните години се наблюдава излизане от този шаблон. През 2015 имаше plus-sizе модел, а за 2016 акцент бяха успелите жени, които умеят да вдъхновяват останалите. Идеята на календара за 2017-та пък е да се противопостави на „фалшивите стандарти за красота“.

„През 2002 година снимах само голи модели за календара и бях изключително отегчен. Талантът е много по-важен от красиви части на тялото. Идеята на календара тази година е да покаже истинската красота, а не това, което някои хора ви карат да си мислите, че е красиво“, казва Линдберг, чиято основна цел е била да улови емоцията.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР