Джак Хюстън: Новият Бен-Хур

Той е на 33 години и е от фамилия на холивудски звезди, на аристократи и на висши политици. А кариерата му минава през филми като „Американска схема“, „Здрач“ и режисьорския проект на Ал Пачино „Саломе“

Лилия Илиева 15 September 2016

Снимка: getty images

Секси, талантлив и от добро потекло, Джак Хюстън е на 33 години и е от фамилия на холивудски звезди с общо 22 номинации за Оскар, на аристократи и на висши политици. Приятелката му е модел на Victoria’s Secret, от нея има две деца. Самият той е лице на Gap през 2012 г. и на зимната колекция на Tod’s за 2016 г. Кариерата му минава през филми като „Американска схема“, „Здрач“ и режисьорския проект на Ал Пачино „Саломе“. Новото му предизвикателство е главната роля в „Бен-Хур“.

След появата си на екран през 1959 г. предишната версия на филма е номинирана за 12 Оскара и получава 11, сред които за най-добра главна и поддържаща мъжки роли. Дали ще се случи това и с новата лента? Сценарият е адаптация по едноименния роман на американския генерал и писател Лу Уолъс от 1880 г. Действието се развива в Йерусалим по времето на Исус Христос.

Сюжетът изправя един срещу друг принца от юдейски произход Юда Бен-Хур (Джак Хюстън) и неговия осиновен брат – предводителя на римския гарнизон Месала (Тоби Кебъл). Сниман красиво, „Бен-Хур“ е от филмите, в които камерата се нарежда сред главните герои, а на самите тях не е дадена особена възможност за дълбочина и многопластовост. Има любов, отмъщение, изкупление и прошка, има зрелища. На финала като деус екс махина се вплита историята от Новия завет и обръща хода на действието. За декор е ползвано филмовото студио „Чинечита“ в Рим, където е снимана и версията, отнесла 11 Оскара. „Работата ни по филма продължи шест месеца – казва Джак – и снимките бяха много тежки. Отслабнах 14 кг, докато играех роб, гребец в галера. И наистина карам колесница.“ Тези шест месеца в Италия с него били и приятелката му, моделът Шана Клик, с която са заедно от 2011 г., и тригодишната им дъщеря Сейдж Лавиния Хюстън. Синът им Сайпръс Найт Хюстън се роди тази година през януари.

Актьорът е от Лондон и е живял там до 21-годишен, а в момента има къща в Америка, споделя, че със семейството му са влюбени в Италия – в храната, в културата, в хората. Влюбването за него е важен момент и в работата му. „Аз се влюбвам в героите, които играя. Когато го направиш, усещаш персонажа в по-голяма дълбочина и с повече нюанси.“ Ал Пачино oценява у Джак способността му да се отпуска, да импровизира и да експериментира, да се наслаждава на предизвикателствата.

„Старая се да работя така, че семейството ми да се гордее с мен – добавя Джак. – Винаги съм подхождал с отговорност към славата на фамилията Хюстън, към която принадлежа.“

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
bovadimi
02 February 2017, 14:01

Как да не го обичаш? Де да можеше всички в Холувид да са толкова земни, скромни, симпатични, отададени...

ТВОЯТ КОМЕНТАР