Палачинка с месо и пастет от свински гърди

Даниела Иванова 02 January 2022

Даниела Иванова живее във Франция вече 29 години, но автентичният български вкус, подправен с класически френски техники на готвене, я отличава като популярно лице в света на кулинарните блогъри у нас. Още интересни рецепти от Даниела Иванова може да откриете в Instagram: foodstyletdeco  и Facebook: Кулинарията на Даниела Иванова 

ПАЛАЧИНКА С МЕСО И ПАСТЕТ ОТ СВИНСКИ ГЪРДИ

200 г брашно
400 мл прясно мляко
2 яйца
50 г масло
100 мл олио
1 пастет от свински гърди
200 г сварено месо от свински джолан
300 г гъби
пресен магданоз
1 зелена салата
1 ряпа
1 краставица
1 лук
сол, черен пипер



ПАЛАЧИНКА: В дълбока купа разбъркайте яйцата със солта. Добавете постепенно млякото и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1 супена лъжица олио. Загрейте тигана и намажете с олио. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана. Оставете да се готви до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете. Гответе до готовност. Намажете я с малко масло и оставете да изстине.

ПЛЪНКАТА: Запържете гъбите в масло с чесън и пресен магданоз. Нарежете на дълго ряпата, лука и краставицата, като махнете вътрешноста й със семките. Намажете палачинката с пастета от свински гърди. Наредете върху палачинката най-напред разкъсаното сварено месо от свински джолан. Може да използвате месо от консерва или останало от предишнии ястия. Добавете листа от зелена салата, гъбите и нарязаните зеленчуци. Завийте палачинката с помощта на прозрачно фолио. Консумирайте студена като сандвич или леко затоплена като предястие. Може да придружите с млечен сос.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР