СПИСАНИЕ EVA Брой 292 / Ноември 2023

Брой 292 / Ноември 2023

Всеки брой правим с идеята да е специален. Но броят, с който празнуваме 25-ия юбилей на списанието, е замислен да бъде по различен начин открояващ се. Броят е обвързан с големия ни празничен проект „Ева. Вдъхновението“, с който провокирахме 25 знакови наши артисти. Ще ги видите на страниците, ще видите и техните творби, ще прочетете и техните истории, които разказват за Ева.

За корицата избрахме кадър от вдъхновяващата модна фотосесия на Слав и Хубен, заснета в ателиетата на Националната художествена академия. С нея влизаме в един необикновен час по рисуване. Вдъхновението и изкуството да живеем търсим във всички срещи на празничната EVA, едновременно млада, но и вече натрупала опит и мъдрост.

За изкуството да попаднеш в окото на урагана, говорим с Весела Сариева, арт мениджър и галерист - по подстриганата на дръзко каре коса ще я познаете.  Влизаме в Читателския клуб, за да чуем Захари Карабашлиев за раните и лековете. На гости сме в един топъл и предразполагащ към изкуството да живееш и да твориш дом, създаден да е като портрет на Анджела. Да, това е домът, в който талантливата преводачка Анджела Родел живее със семейството си и с котката Хера. И котката ще видите, и разговора ни с Анжела, който криволичи между литературата и живота.

Да превключваме скоростите и да търсим позитивното може и да ни звучи познато, но когато е съвет от терминатора Арни тутакси зазвучава по-различно и човек се зачита с удоволствие в откъса от книгата му.

Висока е, задължителните токчета от поне 8 см я правят още по-висока, много слаба, с яркосини очи и нос на римски император, с глас, добре продран от дългогодишното пушене на „Житан“ и с иронична усмивка… Наричат я „Коко Шанел на интериорния дизайн“. Андре Путман представяме като „Вечна Ева“ в този брой.

 

 

АБОНАМЕНТ

Ако се абонирате за 12 месеца, получавате два броя безплатно.