Този (сладо)леден обект на желанието
Домашен сладолед без яйца, без добавена захар, необходимост от машина или разбиване
Мануела Панайотова 16 July 2016
Предимството на домашно направения сладолед е, че в него има точно това, което искате да има. Сами решавате дали да е млечен или плодов, кой вкус да доминира и на какво да ухае, с други думи - това е личната ви замразена симпатия.
Предлагам ви базова рецепта за сладолед, без яйца, без добавена захар, необходимост от машина или разбиване - само от сметана и дулсе де лече (Dulce de leche*). Съставките са семпли, но вкусът - истинско богатство! По желание може да вградите любими подправки -канела, ванилия, звездовиден анасон... Аз заложих на 40 мл бадемов ликьор.
Как го направих: Смесих всички съставки и разбих с миксер, докато получих красива и ефирна смес, с цвят на кафе лате. Изсипах в кутия с капак и замразих за една нощ.
* Dulce de leche или млечен карамел е варено кондензирано мляко. Намира се в руските магазини.