Снимка: Мануела Панайотова
В тая томителна жега самата мисъл да включа фурната ме изпотява. Пазарът прелива от пресни плодове и зеленчуци, но все ме тегли към нещо ледено и сладко. Какво пък, нека пак да е сладолед, този път от царевица. Изборът ми може да е странен, но не е случаен.
ОЩЕ ...
Използвах две царевици, кутия кокосово мляко, 4 с. лъжици захар, 1/2 ч. лъжичка екстракт от ванилия и щипка сол.
Как го направих: Изпекох царевиците на барбекю. За да се разтвори захарта я оставих на слаб огън с кокосовото мляко и ванилията. Смесих топлата смес с царевичните зърна и блендирах до гладка маса. Прецедих през тензух. Излях течността във форми за сладолед и оставих във фризер за една нощ.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА