дискусия

Как чувствате кожата си в период на менопауза?

Един от включилите се в дискусията ще спечели новия Neovadiol Компенсиращ Комплекс на Vichy!

Менопаузата е нещо, което почти се игнорира в света на красотата, но това е важен етап в живота на всяка жена. За някои е много, много далеч. За други е точно зад ъгъла. A трети са в окото на бурята. Още при създаването на гамата Neovadiol преди 15 години Vichy се доказа като първата марка експерт в цялостния подход за зряла кожа, лишена от плътност, комфорт, блясък и свежест. Четвъртото поред преформулиране на Neovadiol компенсира промените в кожата в резултат на менопаузата, имитирайки действието на хормона на младостта с кодовите инициали DHEA. Прекурсор на естрогена, той активира производството на колаген и помага за обновяването на клетките.

21
Силвия Христова
10 May 2016, 05:28

Бих искала да се включа в дискусията, макар все още да нямам менопауза. В момента гоня 40-те и виждам разликите, които настъпиха с кожата ми. Преди стегната и румена сега тя е някак по-отпусната, независимо че все още не ми дават годините. Няма какво да се лъжем, че ще сме вечно млади и че ползването на магични продукти ще ни направи пак момиченца и ще задържи времето.
Има няколко фактора, които оказват голямо влияние за външния ни изглед. Сред тях слагам на първо място гените. Ако по наследство сте получили супер подарък от добри гени цял живот ще се радвате на бонуси – красива кожа, коса или зъби, хубаво тяло, липса на стрии, красиви крака. Ако родителите или други предци са с лоши гени и Ви ги предадат борбата е безсмислена, но пък нищо не пречи да се опитва и да се търси някакво решение и подобрение.
При мен за радост моите родители, баби и дядовци са и бяха доста младолики, затова и аз се радвам на бонус младолико лице. Доста развалих този ефект със стрес в големи дози, цигари и пълнеене и отслабване, но все още нещата не са фатални. Виждам бръчките пачи крак около устата ми, защото правя много мимики. Имам си в добавка и една хубава врязана мислителска линия, която се оформи на челото. Под очите ми започнаха да се нижат набор, за сега нежни, мрежести бръчици, а клепачите ми вече не са онези, които бяха.
С две думи времето, гравитацията и хормоните не прощават. Може за непознати да съм около 30-те, което ме ласкае, но за огледалото и мен истината е ясна – остарявам.
Надявам се остаряването да го направя красиво и с достойнство. Не ме притесняват особено бръчките и другите промени, защото те са си в реда на нещата. Няма как аз да съм единствената жена подмината от менопауза, затова ще я приема като факт и ще се опитам да не я превръщам в драма и нещо тежко за изживяване и от мен и от близките ми. Със сигурност ще се възползвам от предимствата на хубава козметика за лице през зрелия ми период, но не очаквам чудеса.
Аз и в момента се отрупвам с козметика и се грижа доста за себе си. Но като цяло след ползването на всякакъв род продукти – скъпи, средно бюджетни, евтини съм на мнение, че те са просто за успокоение, че правя нещо. Ефектите траят докато се използват продуктите и малко след това, после отново сме на кота 0.

20
СНЕЖАНА НЕЙКОВА
09 May 2016, 18:55

НА 07.12. ЩЕ НАВЪРША 60 ГОДИНИ.ОТ ОКОЛО 2 ГОД. ОКОЛО НОСА КОЖАТА ЗАПОЧНА ДА СЕ ЗАЧЕРВЯВА.ПО ПРЕПОРЪКА НА ЛЕКАР ПОЛЗВАМ КОЗМЕТИКА "АНТИ РУЖ" НА ДРУГА КОМПАНИЯ БЕЗ ОСОБЕН РЕЗУЛТАТ."ВИШИ" ИМАТ ЛИ ПРОДУКТ ЗА ТАКЪВ ПРОБЛЕМ?

19
Десислава Спасова
09 May 2016, 01:53

Менопаузата при мен настъпи малко рано - на 44 г. т.е. преди 1 година. Цял живот съм имала тежък цикъл, и посрещнах тази промяна с облекчение. Освен леката дестабилизация на килограмите, която овладях успешно - всичко останало е чудесно. Сексуален, емоционален, професионален живот някак са доста по - уверени и концентрирани в пълноценни и щастливи изживявания. Кожата ми е сравнително добра, но се реших на лека пластична корекция - блефаропластика. И съм много доволна от този избор! От лицето ми падна тежест и също години! Препоръчвам с две ръце тази интервенция на дами след 44 -5 години! Покрай тази промяна започнах доста повече да се грижа за лице, шия и изобщо за цялостна свежест :) Надявам се, че Виши също се грижи старателно и с обич за тази втора младост на жените! Те го заслужават :)

18
Наталия Атанасова
07 May 2016, 19:40

Откакто настъпи менопаузата, кожата ми стана изключително сухата - не само на лицето и деколтето ми, но и ръцете ми вече не са така гладки и нежни както преди. Изпробвах различни кремове и мазила, но засега губя битката.Надявам се в един момент тази дехидратация да спре и кожата ми да върне предишния си блясък и еластичност.

Още коментари
ТВОЯТ КОМЕНТАР