Нищо излишно

Кристина Симидчийска 06 September 2011

есен/зима 2012 - Mark Fast

В края на 80-те и началото на 90-те нещо на вид семпло и наивно неочаквано се изкачва на върха в класацията за ултрамодерни и секси вещи в гардероба. Това са разкриващите корема изрязани топове, насочващи вниманието към нова гореща точка в женското тяло – пъпа. И неговата рамка – изящните и разголени линии на талията, ключиците и раменете.

В продължение на близо десет години изрязаните над пъпа топове и блузки са сред задължителните модели в линиите на всеки голям дизайнер или модна къща – от Blumarine до Prada, а такива като Gianni Versace и Аzzedine Alaia дори им посвещават цели колекции, скулптирайки женската фигура по съвършено нов начин.
Със или без ръкави, със или без всеобщото одобрение, този сезон спорният модел отново се завърна на подиума, придавайки дързък и наивен привкус в колекциите на Alexander Wang, Badgley Mischka, Damir Doma Doo.Ri, Michael Kors и Salvatore Ferragamo.
И толкова се хареса на дизайнери и публика, че съвсем естествено премина и в предложенията за есен-зима 2011/12. Така например моделите на Mark Fast са плетени или комбинация от различни текстури, допълнени с ексцентрични поли и дълги ръкавици. Трикотажни са и меланжираните топове на Rachel Comey, докато в D&G наблягат на спортното настроение в постосемдесетарски стил. Детайли от конструкцията разкриват чистите монохромни силуети на Jo No Fui, противоположност на блестящите, допълнително изрязани творения на Vena Kava.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР