Джобен формат

В състояние сте да съберете багажа си за морето за 60 секунди. (Добре де – за час.) Стоп. Не забравихте ли нещо?

Свобoда Сидерова 22 August 2011

В състояние сте да съберете багажа си за морето за 60 секунди. (Добре де – за час.) Стоп. Не забравихте ли нещо?


Разбира се, съществува стандартен бюти комплект – почистващо мляко, тоник, дневен и нощен крем, слънцезащитно средство (закъде без него?), лосион за тяло, дезодорант, парфюм и каквото там се сетите още. Има обаче едно „но”. Прекрасният порив на душата да вземете всичко от тоалетната масичка трябва да бъде пресечен още в зародиш. Иначе рискувате куфарът да не се затвори. В същото време обаче колкото по-малко „изневерявате” на обичайната козметика, толкова по-малко ще видите в огледалото зачервявания или бръчки. Работата е в това, че по време на отпуска се променя типът кожа и тя става по-чувствителна.
пътно ноу-хау 
Алтернатива на тежките бурканчета са миниопаковките. Освен че спестяват риска от прекалено ароматизираната козметика в хотелите, „бебчетата” на L’Occitane, сред които околоочен балсам 5 мл, гел за прекрасен силует 50 мл, шампоан 75 мл, се комплектуват според индивидуалните нужди. „Всичко по 16“ е девизът на Korres. Със заветните милилитри ще откриете няколко вида скрабове и маски с нар, мед от мащерка... Опитни пътешественички твърдят, че с четката на минилака на O.P.I маникюрът е песен. Ако не желаете да се разделяте с предпочитаната козметика, потърсете пластмасови флакони. Подобни екстри предлагат Sephora и M.A.C.
код: максимум 30
Колкото и да сте вещи в кръстословиците, едва ли ще го разгадаете. Става въпрос за опаковката от 30 мл на слънцезащитните продукти на Clarins, Nuxe... Голямата „сестра” на бейби продуктите е изключително удобна за носене навсякъде (плоската “манерка” на Avene например се побира в джоба на банския) и за употреба в движение. При това количеството е разчетено да стигне примерно за 18 нанасяния. 
благородна кражба
Може, стига да е в името на красотата. А и алтернативата да сложите още един чифт сандали в багажа е прекалено примамлива. Това може да стане, ако използвате едновременно с отрочето си слънцезазащитно средство за деца. Липсата на парабени, парфюм и намалено количество на химични филтри добре ще ви се отрази, особено ако и вие сте с чувствителна кожа. Устойчивостта на продукта на вода, пясък и изпотяване  също е допълнително предимство. 
ароматът и макияжът като изкуство
Правилният аромат за пътуване е... твърдият. Първо, защото службите за сигурност на летищата няма да го конфискуват, и второ, защото по нищо не отстъпва на любимото ухание в течен вид с изключение на съдържанието на спирт. От Chanel са известни с това, че традиционно „преселват” парфюмите си в пътен флакон със сменяеми рефили (20 мл).
В багажа има още малко място само за колие или за макияж. Никакъв проблем да ги вземете и двете. Особено ако блясъкът за ефект е „настанен“ в медальон с марката на Swarovski.
всички за един и един за всички
Заложете на познатото 2 в 1 или 3 в 1 и няма да сбъркате. Можете да избирате между крем за ръце и нокти, ролон за очи и устни, душ-гел за коса и тяло, сухо масло за лице, тяло и коса, глос-балсам, хидратант с тониращ ефект. Не по-малко must have е и сухият шампоан.


в нашия куфар
Сух шампоан с овесено мляко Gentle Dry на Klorane. Двуфазен  антиейдж продукт Skin Caviar Intensive на La Prairie под формата на ампули с наноемулсия и замразена прахообразна смес. Комплект AqualiaThermal на Vichy – почистваща крем-пяна 15 мл, хидратиращ крем 15 мл и термална вода 50 мл. SOS разкрасяваща маска за очи Progressif Anti-Rides Intense Smooth Out Express на Carita под формата на компреси. Комплект с гуава Holiday Treats на Korres - душ-гел 50 мл и 2 масла за тяло по 50 мл. Дневен защитен крем UV Plus HP SPF 40 на Clarins. Многофункционално сухо масло за лице, тяло и коса Huile Prodigieuse на Nuxe. Рефил с аромата Chanel №5 на Chanel. Почистваща маска и скраб Pomegranate на Korres. Водоустойчива слънцезащитна емулсия Reflexe 50+SPF на Avene за чувствителна кожа. Комплект с безсмъртниче Immortelle на L’Occitane – почистващи пяна и тоник по 50 мл, дневен и нощен крем по 15 мл и балсам за очи 5 мл. Сребърен блясък за ефект Crystal Тouch на Swarovski. Тониращ овлажнител Moisture Surge Tinted Moisturizer SPF 15 на Clinique. Слънцезащитно мляко за деца Anthelios Dermo-Pediatrics SPF 50+ на La Roche-Posay. Защитен стик 2 в 1 с алое вера Aloe Vera на Planter’s за ръце и устни. Комплект минилакове Pink на O.P.I. Козметична четка за експресен блясък Top Secrets Flash Radiance Skincare на YSL. Сух парфюм The Vert au Jasmin на L’Occitane
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР