10 стъпки в лятото

Влезте с летяща походка, плавно полюшвайки бедра. На любимия няма да му остане друг избор, освен да целува прахта под краката ви

Свобoда Сидерова 16 August 2011

Влезте с летяща походка, плавно полюшвайки бедра. На любимия няма да му остане друг избор, освен да целува прахта под краката ви

1 щрих код

Жените са създадени за маниашки токчета тип игли, но жегата определено не е. Преходът от високи обувки към ниски пантофки е сериозно изпитание за краката. Адаптирали се вече към неестественото положение, те реагират на естественото с... болка. За идеална лятна обувка този сезон дизайнерите провъзгласиха сандалите на дебел ток със средна височина (Salvatore Ferragamo, Chloe, Stella McCartney) и на дървена или коркова платформа (Chanel, Philip Lim, Fendi).

2 какъв Louboutin
Колебаете се между тесните пантофки на Chloe и невъзможно високите „игли“ на Christian Louboutin. Уви, ако страдате от бурсит (изпъкнало кокалче на палеца), ще се наложи да изберете широки обувки - освен за разкош краката служат и за придвижване. Ако все пак искате да сте фешън, пригответе се за операция. В Америка премахването на излишната костна тъкан е по-разпространено от смяната на формата на носа. За страхливите решението е силиконови стелки от ортопедичните магазини.

3 на флеболог като на гинеколог
Съветът да не седите с кръстосани крака има обяснение. Забавеният поток - лимфен и кръвен, кара вените да „изскачат“. Следващият етап е нарушаване на работата на мастните клетки. Те се уплътняват и притискат кожата, което се изразява в „любимите“ на всички трапчинки. На всичкото отгоре офисната поза сплесква естествените линии на дупето и ги прави несиметрични. Други врагове на вените са наднорменото тегло, прекомерното стоене на слънце или в сауна и, внимание, коламаската. Ето защо посещението поне веднъж годишно на флеболог (специалист по вените) е задължително.

4 стимулация на определени точки
Любителките на спа процедури знаят, че масажът на стъпалата прекрасно релаксира цялото тяло. За по-голям ефект масажирайте всеки пръст на краката с кръгови движения. След това размачкайте с ръце цялото ходило и нарисувайте голямо сърце в средата. Със свит показалец натиснете в центъра му, за да активирате микроциркулацията. 

5  „мокра“ поръчка 

Потните жлези на стъпалата са три пъти повече, отколкото на останалите части на тялото. Не е за вярване, но ходилата за ден могат да отделят около ¼ чаша течност, а при усилено физическо натоварване – ½. Освен дезодорантите проблема с излишната влага решават и бамбуковите чорапи. Материалът от гъвкавото растение притежава естествени антибактериални и абсорбиращи свойства. Не по-малко действени са и инжекциите с ботокс. Ефектът настъпва след няколко дни (максимум две седмици).

6 програма „гладки като речни камъчета“
Сандалите не изискват само педикюр, но и полирани пети. Пилингът веднъж седмично е задължителен. Обикновено скрабът за крака е с големи абразивни частици. За да не нараните ръцете, го нанесете на памучно парче и тогава ексфолирайте. Втора точка от програмата е подхранващият крем с омекотяващи грубата кожа ексфолиращи и хидратиращи съставки и омега 3,6 мастни киселини, усилващи способността й към възстановяване. При груба кожа и напуквания използвайте крема за локализирани вроговявания Akerat S на Avene или терапията за мазоли Feet Callus на O.P.I .

7 лекота, повече лекота
Охлаждащите гелове и спрейове на Clarins, L’Occitane, Decleor и Yves Rocher не само избавят от чувството на тежест и умора и от отоците, но и укрепват съдовете и съдействат за избледняването на синини. Освен освежаващи съставки (ментол, камфор или евкалипт) средствата съдържат стимулиращи лимфодренажа (екстракти от конски кестен, бадемови пъпки и хамемелис и етерични масла от кипарис и розмарин). Използват се сутрин, след това - при нужда. Спрейовете могат да се пръскат и върху чорапогащи. Ако ги сложите предварително в хладилник, ще усилите тонизиращия им ефект.       

8 бронзов моделаж

Загорелите крака зрително изглеждат по-стройни. Ако поради една или друга причина не сте щастливи притежателки на шоколадов тен, не се разстройвайте. За какво са автобронзантите? За да скулптирате тялото, използвайте бронзиращи средства с различни нюанси. Стегнете мускулите и с по-светлия (може и с бронзиращата пудра Terracotta 4 Seasons на Guerlain) намажете изпъкналите части, а с тъмния – другите. N.B. Предварително хидратирайте стъпалата, глезените и коленете, за да не стане загарът по-наситен.

9 превърнете своето Y в X

Трият ли се бедрата ви едно в друго при ходене? Ако отговорът е да, значи тялото ви е приело Y-форма (линията, тръгваща от коленете нагоре, напомня въпросната буква). В такива случаи диетите и упражненията са безсилни. Споко, трябват ви само няколко сеанса Lipomassage с апарата Endermolab на LPG, за да приемат краката ви идеалната Х форма и да се очертаят хоризонталните линии под седалището. Самата терапия представлява различни видове стимулация с глава, комбинираща 3 моторизирани валяка. Адресът е София, LPG студио, бул. Патриарх Евтимий 15, тел. 02/480 80 20.

10 гривни заместват гирички
Борбата за съвършенство, особено ако става дума за идеални бедра, няма предел. Американски дизайнери измислиха универсален тренажор за най-мързеливите. Ако гиричките не ви импонират, обзаведете се с... гривни Banglz за крака и ръце. С подобни бижута дори брауновото движение в офиса гори калории. Всяка от гривните тежи от четвърт до килограм. При това се предлагат в сменяеми калъфчета с принтове в етностил.




ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР