Филмова хронология на една изневяра

Арнолд Шварценегер имал извънбрачно дете! Чудо голямо.

Деяна Ангелова 03 August 2011

Ако сега Арнолд можеше да се завърне в киното, как ли щеше да се казва лентата?

Арнолд Шварценегер имал извънбрачно дете! Чудо голямо. Сигурно така щяхме да реагираме, ако това беше просто културистът кинозвезда с достатъчно талант, за да произнесе I’ll be back и да го запомним. Но Арнолд е женен за една от клана Кенеди и изкара два мандата като губернатор на щата Калифорния. Когато е забъркана толкова много политика, няма как да му се размине лесно. Сигурно щяхме да възкликнем „Чудо голямо!“, ако не знаехме и коя е майката на извънбрачното му дете. Скандалът успя да потресе и света на шоубизнеса, и политическите среди, и обикновените хора. Защо ли?

„Последният екшън герой“ Когато преди 25 години той сключи брак с Мария Шрайвър, всички бяха на мнение, че този съюз няма да просъществува. Тя - наследничка на клана Кенеди и успяла телевизионна журналистка. И той - културист, направил първия си пробив в киното с „Конан Варварина“. Над две десетилетия обаче те демонстрираха любов и привързаност, бяха образцов пример за здраво семейство. Преди да избухне скандалът, бракът им изглеждаше направо скучен. Направиха си четири деца, които освен това са много ученолюбиви и възпитани. Арнолд се радваше на успешна кинокариера, а Мария стана топжурналист. 25-годишно шампионско постижение, заслужаващо медал не само в средите на Холивуд, а и сред обикновените хора.

„Терминатор“ Най-сериозен пробив в публичния им имидж бе през 2003 г., когато Шварценегер се кандидатира за поста на губернатор. Като част от предизборните битки „Лос Анджелис Таймс“ публикува статия, в която шест жени твърдяха, че Арни ги е опипвал. Имал много палави ръце на снимачната площадка. Терминатора обаче е труден за унищожаване, той знае как да се завърне на сцената. Оцеля и даже спечели изборите заради подкрепата на Мария. Тя застана твърдо зад съпруга си и многократно повтаряше: „Аз най-добре го познавам, знам какъв баща, съпруг и мъж е. Той не би го направил.“ А всъщност много добре знаеше какво е направил. По-късно самият той си го призна и се извини на жените. Електоратът тогава обаче й повярва. А тя се превърна в една от най-активните и харесвани първи дами на щата Калифорния. Отказа се от професията си на журналист, за да няма обвинения в конфликт на интереси. И посвети времето си на политическата кариера на съпруга си.

“Истински лъжи“ След два мандата на поста Арнолд в крайна сметка сдаде властта. Това се случи в началото на тази година. На 26 април двойката отпразнува 25-ата годишнина от брака си. Две седмици по-късно, на 9 май, двамата най-изненадващо заявиха, че се разделят. Никой не го очакваше. Седмица по-късно стана ясна и причината. Шварценегер излезе с официално изявление, в което разкри тайната за извънбрачното си дете. Има 13-годишен син от друга жена. Арни обаче не разкри името на любовницата си, а само, че е била част от домакинския им персонал в продължение на 20 години и се е пенсионирала в началото на тази. „Разбирам и заслужавам чувствата на гняв и разочарование от страна на семейството и приятелите. Няма извинение за постъпката ми и поемам пълна отговорност за болката, която причиних. Извиних се на Мария, децата и семейството. Наистина съжалявам“, заяви Шварценегер.
Както се и очакваше, медиите отвъд океана набързо разплетоха цялата история. Майката на извънбрачното му дете е латиноамериканка и се казва Милдред Баена. Появиха се и нейни снимки. Вместо млада и сексапилна жена любовницата се оказа 50-годишна, с наднормено тегло, не особено привлекателна визия. Стана ясен и друг скандален факт - Милдред е родила само седмица след Мария. Тоест и двете са били бременни по едно и също време. Оказа се, че именно Мария е разкрила тайната. Притиснала Милдред с директен въпрос и тя си признала.

„Хищникът“ Подобно на търкаляща се по склона снежна топка скандалът започна да придобива все по-големи размери. А образът на Шварценегер ставаше все по-черен. Според някои жълти издания Арни харесвал жени, които приличали на майка му. С Едиповия комплекс си обясниха какво е намерил в Милдред.  Според други пък той посегнал на домакинския персонал, понеже не получавал достатъчно секс от съпругата си. Трети пък отново изровиха онази направо страшна снимка на Мария, на която прилича на едно от извънземните от филма The Dark Crystal.

Човек, близък до бившия вече губернатор, свидетелства, че е използвал политическия си пост и парите на данъкоплатците за много други изневери. Шофьорите му докарвали секси момичета в хотелската стая и след това ги извозвали по домовете. В момента дори тече разследване на ФБР по случая. Появиха се още дузина жени, които започнаха да трупат слава по медиите, като обясняват, че и те са били любовници на Терминатора.

„Косвени жертви“ Истината за извънбрачното дете шокира и семейството на прислужницата. Никой не подозирал кой всъщност е бащата на Джоузеф. Нито бившият й съпруг, нито останалите й деца, нито сестрите й. Всички те научиха новината от вестниците. Заедно с целия свят.
Новината бе шокираща и за четирите законни деца на Шварценегер. Те не само че познават Джоузеф, но са отраснали с него. Идвал е с тях и на семейни почивки. Няколко седмици след избухването на скандала те смениха фамилиите си на Шривър. И естествено, не живеят с татко си. Напуснаха го заедно с мама.

„Сурова сделка“ След избухването на скандала и двамата съпрузи се скриха и отказаха каквито и да е коментари. Единствените снимки на Арнолд бяха на папараци, заснели го да кара мотора си из американско градче. Мария пък бе засечена да търси емоционална подкрепа в лицето на близките си приятели Боно и Опра Уинфри.

Какво следва оттук нататък? Засега се знае само, че и двамата са наели топадвокати за развода. Терминатора ще бъде защитаван от Робърт Кауфман, който уреди развода на Дженифър Анистън с Брад Пит през 2005 г., както и тези на Рийз Уидърспуун и на Джесика Симпсън. Мария пък нае Лаура Уасер, сред чиито клиенти са Бритни Спиърс, Анджелина Джоли, Кристина Агилера и Стиви Уондър. Не се съмнявайте – битката ще е жестока. Все пак говорим за богатство от близо 500 милиона долара, което трябва да бъде поделено. Въпросът е дали Мария ще вземе само половината от него или много повече. Арни има достатъчно причини, за да се притеснява от загуба.

„Зов за завръщане“ Противно на обещанията му he won’t be back. В Холивуд съсипват кариери за много по-малки неща. По официална информация плановете му за завръщане в киното вече са замразени. Затворени за него са и вратите към политическата сцена. Нищо добро не чака 63-годишния Арни.

Що се отнася до Мария, не се съмняваме, че след голямото унижение тя ще намери сили да излезе с гордо вдигната глава от скандала. Зад гърба си има децата, подкрепата на хората и медиите. Май тя ще се окажа по-добрата актриса в този странен съюз между политическия елит и шоубизнеса.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР