Хубави жени

Пет билборда с пет хубави жени по оскъдно изискано бельо на Palmers спираха погледа на софиянци.

Деяна Ангелова 02 August 2011

Пет билборда с пет хубави жени по оскъдно изискано бельо на Palmers спираха погледа на софиянци през първите две седмици на юни. Тези прекрасни дами спечелиха конкурса на списание ЕVA и Palmers, с който се опитахме да намерим щастливи жени  в България. Малко над 700 момичета и дори дами в зряла възраст изпратиха своите снимки и ни заредиха с настроение и свободни частици щастие. Поканихме в ЕVA петте финалистки от конкурса ни с Palmers , за да споделят своите малки всекидневни тайни на хубави жени. Ето ги.

Камелия Любовта не е спорт, но е път към щастието
Една от  щастливките, на които не им се налага да спазват строги диети или да се потят ежедневно във фитнес залите. Тя е на 36 години, майка е на 5-годишен син. Има дългогодишен стаж в банковата сфера, но в момента не работи, а се грижи за детето си.
„С течение на времето се научих как да се грижа за тялото си и мога да кажа, че сега изглеждам по-добре, отколкото преди. Като по-млада не обръщах внимание на това колко се движа, какво ям“, разказва Камелия. Сега тя е непрекъснато в движение. Обича да ходи пеша. Не брои калориите, но внимава за менюто си. Гледа да е здравословно – риба, зеленчуци, плодове. „Вчера например сготвих сьомга с броколи и моркови. Ям хляб, но само от време на време. Ако ми се дояде нещо сладко, предпочитам плод вместо шоколад“,  допълва тя.
Само веднъж в живота си е напълнявала – по време на бременността. Качила 12 кг, след това й трябвали доста усилия и близо година, докато ги свали. „Нямах време за спорт, понеже си гледах самичка детето, но спазвах диета и непрекъснато обикалях парковете.“
И тук ние ще прибавим една тайна съставка за перфектния й външен вид – любовта. След 13-годишен брак от няколко години е разделена със съпруга си и баща на детето й. Преодолява болката, след като открива отново любовта. „Сега съм щастлива. Снимката, която изпратих за конкурса, е направена от човека, в когото съм влюбена. Той ме прави щастлива. Аз съм цвете и трябва да ме поливат с любов. Няма ли я, увяхвам. А и външният вид много зависи от това как се чувстваш.“



Мариета
600 квадрата фитнес… в градината
Тя има собствена фирма за внос и търговия на стоки в здравната сфера. Горда майка на две деца, едното от които е на 11 месеца.
Денят на 30-годишната Мариета започва в 5,30 сутринта и завършва 22,00 вечерта. За да балансира между работата и децата си, при нея всичко се случва по график. А как поддържа външния си вид?
„Фитнесът ми е вкъщи – имам около 600 кв. м градина, за която се грижа, така се натоварвам физически и разпускам психически. Имам около 20 розови храста, различни видове увивни, скатни, минирози, хибриди. За да успявам да се справя с всичките си задължения, правя по няколко неща едновременно. Всеки ден провеждам по 70-80 разговора с различни клиенти. Често бебето е в едната ми ръка, а в другата - телефонът. Почти винаги работя събота и неделя.“ Така е при Мариета. Животът тече на бързи обороти. Но тя не се оплаква. Харесва й.
В момента е в такава форма, че по нищо не бихте познали, че е родила преди 11 месеца. „Приложих за един месец диетата на Дюкан, с която свалих 8 кг. След това ежедневието ми стана толкова натоварено,  че се стремя да приемам по-калорични храни, за да имам сили да се справям“, споделя Мариета. И допълва: „Смятам, че сега изглеждам много по-добре, отколкото когато бях на 20. Чувствам се по-зряла и уверена и съм сигурна, че това е ключът за красотата на една жена. Самочувствието, че имам две прекрасни деца, не може да се прикрие.“


Веселина
Зумба и тае-бо
28-годишната Веселина работи в банка и няма грам свободно време.И все пак намира време за спорт. В момента се е записала на зумба (смесица между аеробика и латинотанци). Ходела е на народни танци и йога. „Най-постоянна съм с тренировките по тае-бо (смесица между аеробика и боксови упражнения). На тях ходя от четири-пет години. Харесва ми, че е по-силов спорт. Когато отделяш повече енергия, се разтоварваш най-добре“, разказва Веселина. И за да вмести спортуването поне два пъти в седмичната си програма, избира часове през уикенда, рано сутрин или късно вечер. „Аз нямам свободен ден, няма вариант да се прибера вкъщи и да си седна. След работа съм на тренировки, след това излизам с приятели или вечеряме някъде навън с мъжа ми. Като имаме деца, сигурно ще се наложи да променя режима си, но пък човек трябва и да се поддържа, не може да спреш личния си живот.”













Емили Йога и детокс, никакъв ботокс!
Признавам си, завидях й мъничко. На духа, на излъчването, на външния вид. На 45 години тя изглежда по-млада и поддържана от десетки 20-годишни девойки, с които се разминавам по улицата. Щастливо омъжена, с двама сина (на 21 и 11 години), тя знае какво иска от живота и как да се радва на това, което получава от него. Какви са тайните й? „Преди седем години, когато ме оперираха от апендицит, лекарите ме посъветваха да чистя  организма си с вода. И оттогава правя детокс на организма непрекъснато. Вече ми е навик да изпивам по литър и половина вода дневно.“
Емилия е неуморима. Готви за тримата си мъже вкъщи, а те поглъщат огромни количества храна. Ходи на работа, грижи се за домакинството, но винаги намира време и за себе си. „В обедната почивка излизам, за да отида на козметик. Моята шефка преди три години откри близо до работното ни място упражнения по водна гимнастика. Два пъти в седмицата двете с нея след работа бяхме там. Няма значение дали е студ или сняг. След това се чувстваш така, сякаш не си работил. После поради здравословни причини трябваше да мина на нещо не толкова натоварващо. В момента ходя на йога“, разяснява тя.
И не смейте да й минавате с довода, че понякога просто не можеш да намериш време за спорт. „В събота между два и четири знаеш ли какво правят в нас? Спят и гледат Шампионска лига. Това е мъртво време за жените. Защо да не отидат тогава на спорт?“




Ивомира Спининг, джогинг, фитнес
Тя е дете на художествената гимнастика. Тренирала е 11 години, печелила е републикански първенства. Дисциплината и спортът са в кръвта й. 24-годишната Ивомира в момента работи и следва в специалност туризъм. И въпреки че осемчасовият работен ден и ученето са достатъчни, за да й запълнят програмата, не е и помисляла да прекъсва със спорта. Четири-пет пъти седмично ходи на фитнес. Тренира по час и половина-два. Отскоро ходи и на спининг. Ако случайно й остане някой и друг час свободно време, го запълва с джогинг. „Спортът ми дава енергия. Работата ми е свързана със стоене пред компютър. Понякога и мен ме мързи да отида на фитнес. Но го правя от инат, от спортна злоба, дисциплина. Знам, че ако не тренирам, няма да се чувствам добре“, разяснява Ивомира. И продължава: „Харесвам и уважавам красивите и поддържани жени. Случвало ми се е дори да се обръщам след тях по улиците, колкото и смешно да звучи. Докато тренирах художествена гимнастика, всеки ден се гледахме с другите момичета в огледалото коя е по-слаба, коя изглежда по-добре, на коя каква й е стойката. Оттогава ценя красивата жена. Добрият външен вид помага във всичко“, твърди тя.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР