Поничка срещу солетка

Или изповедта на една щастлива притежателка на целулит

Свобoда Сидерова 25 April 2011

Рийз Уидърспун заслужава втори „Оскар“ за желанието да е подобрено копие на самата себе си

Или изповедта на една щастлива притежателка на целулит


Красотата е моя професия цели 13 години. За това време се убедих, че колкото и да се боря с „портокаловата кожа“, пак си оставам „поничка“. (Не си спомням кой оприличи типовете женска фигура на тестени изделия, но сравнението ми хареса.) Пищните форми и размерът на чашката на сутиена ме поставят в списъка с желани жени като Софи Дал, Дита фон Тийз, Лара Стоун, Никол Шерцингер, Ким Кардашиян... (Самочувствието ми повдига благоверният, който твърди, че някои мъже не обичат кокали. Да, да, търсенето на „понички“ и „солетки“ се оказа 50-50.) Компанията им е далеч по-приятна от тази на Калиста Флокхарт, Кейт Мос, Саша Пивоварова и Парис Хилтън. Последната се взе в ръце и от „солетка“ се превърна в „поничка“. (Заради последното си гадже светската лъвица се зае с... бодибилдинг.) Има едно „но“. Според мен по душа си остава „солетка“ и не е далеч времето, когато протеиновите коктейли ще й втръснат. Лошото досега на хранителната верига беше, че за дизайнерите съществуваха само „солетки“. Но след като на подиума се спомина една уругвайска моделка, нещата се промениха. Не в смисъл, че двубоя спечели необятната Бет Дито. Просто корсетът и new look-ът станаха също толкова фешън, колкото джинсите тип цигара с ниска талия.
в търсене на идеала
Освен че съм „поничка“ forever, разбрах и още нещо. Човек не трябва да иска от тялото си невъзможното. По-голямата част от живота ми (и не само моят) мина в непрекъсната героична борба - отначало с теглото, след това за размера, накрая за тонус. Имам приятелка, която мечтае да се зарази с... глисти, за да отслабне. (Бррр... Мисълта, че нещо те гризе отвътре, е доста  отблъскваща.) Втора пък се специализира в прегръщането на тоалетната чиния и насилственото „прочистване“ (схващате за какво говоря, нали?). Трета кара на обезмаслено мляко без захар и цигари и нищо не може да я отклони от правия път. Дори пуешката шия, увисналите като на булдог бузи и непреходната печал в погледа. Ето защо съм против диетите, но не защото шоколадът ме прави щастлива. Добре съм си научила урока – гладът е още безплодие, остеопороза и кървящи венци. Да вземем например Гуинет Полтроу. Цената на стройността (звездата често си устройва разтоварващи седмици, в които пие само коктейл от кленов сироп, кайенски пипер и лимон) е остеопения – намаляване плътността на костното вещество. Златната среда според мен е спорт плюс антицелулитни продукти. Е, не съм толкова запалена по тренировките като Рийз Уидърспун, която не отмени сутрешния си джогинг дори в деня на Оскарите. Има и друго. Според американски учени натрупванията в областта на бедрата и дупето свидетелстват за развит интелект и сексапил. Ако се замислите, има логика. Мастните клетки гарантират достатъчен запас от мастни киселини, които активират работата на главния мозък. Така че по-добре умна, секси и щастлива притежателка на целулит, отколкото слаба, стара и сърдита „дъска за гладене“. А и както твърди проф. д-р Хауърд Мурад известен американски дерматолог, женският бич божи е неизтребим. Но това не ви пречи да се усъвършенствате. Главното е да  извадите поуки и да изработите правилна  стратегия стъпка по стъпка. 


3 в 1 и гемотерапия
Първата стъпка са бурканчетата и тубичките. Борбата с целулита се води вече на няколко фронта. Vichy например се съсредоточи върху подпухването от задържане на вода. Проблем, от който страдат 1/3 от жените. Екстракти от рускус и конски кестен и рутин (цитрусов флавоноид) не само подобряват микроциркулацията и укрепват съдовете, но и слагат край на тежестта в краката. Освен на дрениращия екстракт от бъз Lierac разчита още и на кофеин и жълт мак, които, изпразвайки адипоцитите, ги трансформират в клетки със стягащ ефект и стимулират синтеза на колаген. Лифтинг действието на серума срещу дълбок целулит на Nuxe също се дължи на жълт мак и бразилска мимоза. L’Occitane пък наблегна на гемотерапията – наука, фокусираща се върху пъпки от растенията. Благодарение на микса от бадемови пъпки, силиций и етерични масла от мента и безсмъртниче разграждането на мазнини нараства 7 пъти. Оттук и бързият резултат след 14 дни. 

опознай врага
Не е за вярване, но в човешкото тяло има около 25-30 милиарда мастни клетки. Те се делят на изгарящи мазнините кафяви и складиращи ги бели. С двойната им трансформация – от бели в кафяви и елиминиране на съдържащите се липиди в кафявите, се заеха две марки наведнъж. Тайното оръжие на Lierac са лотос, бяла върба и биотехнологичен пептид. Shiseido го постига със скулптиращ гел с екстракт от кокосовидна пория и кофеин. Действието на продукта усилва още и пикантно-цитрусовият аромат (грейпфрут, пипер, исоп, градински чай).

вакуумна бомба
Френският инженер Луи-Пол Гите заслужава Нобелова награда за стройност. Създаденият от него през 70-те апарат за вакуумен масаж LPG влезе в аналите на красотата на XXI век. Специалистите сравняват последната му модификация Cellu M6 Endermolab с iРhone-а. Разликата с предишните модели е сензорният екран с графични протоколи. Изображенията подсказват на терапевта масажните движения с главата Ergodrive. Два пъти по-бърза, тя „захапва“ 2 пъти по-голяма област от кожа.  От своя страна безпрецедентната дълбочина на обработка пък увеличава разграждането на мазнини с цели 50%. Ротиращата основа на главата от 2 валяка позволява решаването на конкретни проблеми - намаляване на обемите, възстановяване на вяла, отпусната кожа, моделиране на контурите и лечение на целулит. Обхващането на труднодостъпни участъци, като вътрешната страна на бедрата и т. нар. бананов сплит (гънката под дупето), също не е проблем. Апаратът разполага и с рекордно количество накрайници, сред които за премахване на белези, стрии и за релакс на мускулите след спорт или травма. 

внимателно с хапчетата
Ако някоя звезда от страниците на списание ви зомбира с това, че кара на  няколко листа салата и много спортува, не й вярвайте. Според Ким Дъглас, авторка на бестселъра The Black Book of Hollywood Diet Secrets (Книга с тайните холивудски диети), със сигурност пие лекарството Adderall, използвано в САЩ за лечение на синдрома на хипер-активност и дефицит на вниманието. Действайки на нервната система, таблетките чудо намаляват апетита и повишават енергията. Но едновременно с това водят до неконтролируемо поведение и психични разстройства. Така че по-добре наблегнете на натуралните хранителни добавки. Например отслабващата програма Minceur Slim Data+ (1) на Forte Pharma и отслабващите таблетки Femme 45+ Perdre du Poids (2) на Oenobiol за жени в зряла възраст. 

четенето (и гледането) на инструкциите задължително 

Ефектът на антицелулитните средства зависи от техниката на нанасяне. На вътрешната част на опаковката на Aquadestock на Vichy например ще намерите 5-те стъпки на мануалния лимфен дренаж, дело на френския кинезитерапевт Жил Амсален. Към комплекта Activ’massage Minceur на Elancyl - антицелулитен гел с масажна ръкавица,  има диск с масаж от кинезитерапевт. Субтитрите на видеото са на български.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР