Перли в ритъма на суинга

Тя е сложила цвете в косите си, перлите й се люшкат в ритъма на суинга, талията е пристегната, а бухналите поли на роклята й я следват като кученце.

Адриана Попова 25 April 2011

Павел Атанасов суингира с дамата си

Тя е сложила цвете в косите си, перлите й се люшкат в ритъма на суинга, талията е пристегната, а бухналите поли на роклята й я следват като кученце. Той е облечен семпло – стигат му ризата с тиранти и шапката, панталонът е леко широк, но леко.
Двамата танцуват на поредната суинг вечер – най-модерното забавление, на което може да попаднете в София. Нищо, че годината е 2011-а, а не 1935-а например.
Музиката пускат The Smugglers Collective – това са Димитър Драгнев и Павел Атанасов, и двамата учили в Лион и там направили първото си суинг парти. Моля, не бъркайте този суинг с онзи от клубовете за секс с разменени партньори. Тук говорим само за музика и танци, и мода, за Rum and Coca-cola и за желанието да бъдеш изискан и ретро, без да преставаш да си свръхмодерен.
The Smugglers Collective правят партита два пъти месечно – в Строежа в Студентски град и в клуб Twins в НДК, но може да ги срещнете и във Варна, в Букурещ също. Наскоро те участваха в запомняща се вечер, организирана от трите специални дами от Sentimental Swingers: Деси от Фючър Шок, Рони от Насекомикс и Вера Шандел, заедно със секстета на Михаил Йосифов. Sofia Live Club тогава не можа да побере всички желаещи да суингират и стотина души останаха извън клуба, чакайки на безнадеждна опашка.
Новата любов по суинга започва през 90-те в Америка, но Европа също си спомни, че харесва особения танцувален ритъм и времето, когато жените са винаги нежни, а мъжете – предимно с тиранти. Да танцуваш със Sentimental Swingers и The Smugglers Collective – това е толкова софийско сега!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР