Вихрушка с дъх на мандарина

Игривото настроение допълват още малина и роза

Илияна Йорданова 10 April 2011

Daisy Eau So Fresh

Игривото настроение допълват още малина и роза

Току-що разцъфналата „маргаритка“ Daisy Eau So Fresh на Marc Jacobs е свежарка спрямо предшественичките си. Червен грейпфрут, малина и зелени листа хармонично се преплитат с виолетка, дива роза и ябълков цвят. Във Великобритания забраниха клипа на Belle d’Opium на YSL - пропагандирал наркотично опиянение. И вие ще изпаднете във властта на опиума, вдъхвайки упойващите нотки на лилия от Казабланка и стимулиращите на гардения, гравитиращи около горящо дърво, кадифена праскова и благовонен тамян. Името Chloe Rose подсказва, че става дума за розата. Букетът в чест на кралицата на цветята навява носталгични мисли. Верни поданици на Нейно Величество са магнолия, момина сълза и кедър. She Wood Golden Light Wood на Dsquared2 обединява в едно 3 символа.
Усещането за злато идва от енергизиращия акорд на лимон и нероли. Хелиотроп и мускус величаят светлината. Интригуващото присъствие на дърво се дължи на ветивер и кедър. Kenzo продължава екзотичната си сага в чест на японската флора. Поредният аромат от колекцията Eau De Fleur De Yuzu опитомява юзу – малък зелен лимон с нанадмината ободряваща свежест. Нежността на сливовите градини в селцето Бриньол в Прованс е затворена в Plum Blossom на L’Occitane. Боровинка и круша допълват гурме приключението от цвят, листа и есенция от дървото. Бялата топлина,  пръскана от Zen White Heat  for Her на Shiseido, е родена от сблъсъка на емоции: плодова - на касис и малина, и цветна - на божур, магнолия, жасмин и специално селектирана синя роза. Ексклузивният успокояващ комплекс премахва чувството на безпокойство, дарявайки радост.   

Виновен до доказване на противното е Guilty на Gucci. Нотките на цитруси, розов пипер, кардамон и нероли ви карат да не съжалявате за нищо. Присъдата не подлежи на обжалване. Властта е игра, която трябва да се играе докрай. Две стихии – огнена и водна, се сблъскват в Aqua Fahrenheit на Dior. Първоначалната цитрусова експлозия неочаквано е укротена от виолетки и освежена от мента. Начинът да изпуснете парата е да опитате нови неща. На фона на цитруси (закъде без тях) акордът на кардамон, кориандър и лавандула в Revolutionary на Aigner преобръща реалността, създавайки собствена революция. Zen White Heat for Him на Shiseido създава асоциация за динамична енергия - от ледена свежест до екстремна горчивина. Лайм, мента, зелена ябълка, хвойна и абсент подправят живота, такъв какъвто е. He Wood Silver Wind Wood на Dsquared2 e вдъхновен от вятъра (индийско орехче, мускус), маркиран от сребро (лавандула и тамян) и дърво (кедър и ветивер). В крайна сметка природата винаги побеждава. Името на парфюмерийното трио L.12.12 на Lacoste се разшифрова така: L от Lacoste, 1 е препратка към материята памук пике, а 2 означава къс ръкав. Второто 12 e броят прототипи. Именно под този код вижда бял свят поло тишъртът, създаден през 1927 г. от тенис легендата Рене Лакост. Интензивният и мъжествен Bleu завладява с грейпфрут, мента и градински чай. Природният Vert е свежа бомба от бергамот, листа от бреза, лавандула и мащерка. Олицетворение на елегантността, Blanc провокира с грейпфрут, розмарин, тубероза и иланг-иланг.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР