Как ще ги стигнем американците... в зъбите?

Наскоро в немски криминален филм по AXN трябваше да установят самоличността на труп.

20 March 2011

Наскоро в немски криминален филм по AXN трябваше да установят самоличността на труп. От устата му извадиха метален мост, който се оказа направен от капачка от бира. Дори разчетоха надписите на капачката и се разбра, че бирата, ерго - трупът е от Русия. Щяхме да си кажем, че западняците отново преувеличават черните краски в картината, която създават за Източна Европа, но тогава налетяхме на една стряскаща статистика.
От Българския зъболекарски съюз съобщиха, че в България през 2010 г. са извадени 9 хил. зъба на деца до 18 години. Причините са лоша лична хигиена, нездравословно хранене, ненавременно лекуване на зъбите.
В САЩ обикновено зъб се лекува за първи път на 16-годишна възраст. Всички знаем за маниакалните грижи на американците за добрия вид и здраве на зъбите им. На техния стремеж за „холивудска усмивка“ ние противопоставяме понятието „източноевропейски зъби“. Това е почти термин за зле изглеждащи, развалени зъби, лекувани примитивно. И после няма защо да се сърдим на сценаристите на немските криминални филми. Дори да ни боли от преувеличенията им, е по-добре, отколкото да ни боли зъб.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР