„Оскари 2011“, в тон с червения килим

Както се и очакваше – големият победител е „Речта на краля“.

27 February 2011

Код червено: Сандра Бълок в тоалет на Vera Wang, Пенелопе Крус с L\'Wren Scott, Дженифър Лоурънс заложи на Calvin Klein.

Както се и очакваше – големият победител е „Речта на краля“. Академията го удостои с четири „Оскара“. При това все в престижните категории - за най-добър филм, за актьор (Колин Фърт), за режисура (Том Хупър) и за сценарий. Пак без изненади се оказа и призът в категорията за най-добра актриса – очаквано отиде при Натали Портман. Другият фаворит „Социална мрежа“ също бе поощрен, макар не в толкова престижни категории – за монтаж, музика и адаптиран сценарий. При поддържащите роли статуетките отидоха в актьорите Крисчън Бейл и Мелиса Лео за един и същи филм - „Боецът“. „Генезис“ пък бе отличен за операторско майсторство. „Непреклонните“ на братята Коен имаше 10 номинации, но в крайна сметка си тръгна с празни ръце. В общи линии никакви изненади, нищо неочаквано, даже направо скучно. Сега обаче иде ред на забавната част – с какво се облякоха звездите за дефилето си по червения килим. Както знаем, тази част от церемонията е почти толкова важна, колкото и самите статуетки.
Червеният цвят се оказа един от трендовете тази година. На него се спряха Сандра Бълок в тоалет на Vera Wang, Пенелопе Крус в рокля на L'Wren Scott, Дженифър Лорънс, която заложи на Calvin Klein, Дженифър Хъдсън избра червен тоалет на Versace и Ан Хатауей пак в същия цвят, но с друг дизайнер - Valentino.
Хали Бери влезе в листата на „най-добре облечените“ с тоалет на Marchesa, а "звездата на вечерта"  Натали Портман заложи на виолетов тоалет от Rodarte, комбиниран със сандали на Jimmy Choo. Всеобщи адмирации обраха Мила Кунис и Гуинет Полтроу. Първата бе в рокля на Elie Saab, цвят лавандула. А втората с изчистен и стилен тоалет на Calvin Klein.
Като ководещ на събитието Ан Хатауей смени цели осем тоалета. Стартира с Valentino, след това премина през Givenchy, Lanvin, Versace, Oscar de la Renta, Giorgio Armani, Vivienne Westwood, Tom Ford.
Крайната равносметка е, че тази година модните решения на звездите се оказаха много по-мъдри. И повечето заслужават „Оскар“ за избора си на тоалет.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР