Карин Ройтфелд напуска Vogue

Новината за края на една ера бе публикувана официално на интернет страницата на Vogue - Париж.

16 December 2010

Новината за края на една ера бе публикувана официално на интернет страницата на Vogue - Париж.
Карин Ройтфелд – главен редактор на списанието от 2001 г., обяви решението си да напусне поста в края на януари 2011-а. Ройтфелд ще се посвети на личните си планове и проекти.
В телефонно интервю с модния критик на Ню Йорк Таймс Кати Хорн Карин коментира: „Нямам никакви проблеми с Джонатан (Джонатан Нюхаус, изпълнителен директор на Conde Nast International). Той ме разбира много добре. Имах свободата да правя всичко, което поискам. Мисля, че свърших добра работа. Но когато всичко върви добре, може би е време за нещо ново.“
Докато Ройтфелд е главен редактор, френският Vogue се радва на невероятен успех и многобройна аудитория. Елегантната парижанка успява да постигне нова, по-модерна и смела визия на списанието. През всичките десет години музата на Том Форд не спира да твори, експериментира и развива идеи на страниците на световния моден гигант, както и да работи с най-големите модни фотографи, като неин фаворит остава Марио Тестино.
Карин Ройтфелд е бивш топмодел, участващ  в една от най-скандалните рекламни кампании на Gucci. Преди да оглави Vogue, тя е писател, стилист на свободна практика и консултант на световни марки като Gucci и Yves Saint-Laurent.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР