фолкпевицата райна:

гените не са всичко

Ваня Шекерова 09 April 2009

Снимка: Калин Руйчев

На младата фолкизпълнителка Райна, приятелка на победителя в първия сезон на VIP Brother, Коцето, Бог е давал щедро: освен глас, още и фигура на газела, и лице на ангел, и зъби, и коси... Тя май е в абсолютно безсиликоново малцинство сред колежките си от бранша, макар сама да изтъква, че има какво още да се желае по отношение на гръдната обиколка. На 26 години певицата си дава ясна сметка, че красотата е нещо, което не трае вечно и иска грижи и специално внимание. Освен че може да си ги позволи, разполагайки с пари и време, Райна отговаря и на изискванията на своята публика - тя я иска изрядна, бляскава, неотразима.

Как го постига - с колко усилия, с какви ограничения, с какви средства - Райна сподели с читателките на ЕВА. Като теглихме чертата, пресметнахме, че средният месечен бюджет само за процедурите за красота - без продуктите, с които се поддържа вкъщи - е приблизително е 500 - 600 лв.

Тялото: тренирано и ароматно

Първо нека се разберем - Райна не ходи на фитнес повече от два пъти в годината. Въпреки това е със стегнати форми и демонстрира удивителна гъвкавост, резултат от 4 години тренировки по скокове във вода, карате, спортни и народни танци в училище. И сега разчита на танците и на участията, при които изгаря гигантско количество калории. Предпочита да плува, напоследък го прави във фитнес и спа център Dream, където дневна карта за фитнес, басейн, джакузи, парна баня и сауна е 25 лв. Там се глези и с меден или ароматерапевтичен масаж - с цени съответно ... Вкъщи поддържа внушителен арсенал от козметика за тяло, напазарувана в чужбина - различни марки с различно действие и най-вече различен аромат. „Обичам уханията на душ-гелове, млека и масла за тяло, понякога залагам само на тях и никакъв парфюм. Днес мога да избера аромат на диня, утре - на какао, зависи от настроението ми. Имам си и на Ралф Лорен, и на Пупа с блестички мляко за тяло, и на Лиерак с дрениращ ефект... "

Масажи: релакс и дезинтоксикация

Райна обожава медения масаж, след който й идва да полети - толкова олекнала и пречистена се усеща. Прави го поне веднъж месечно във фитнес и спа център Dream срещу 40 лв. Редува го с ароматерапия за лице - пак там на цена от 30 лв. Убедена е, че той освежава не само кожата, а и сетивата й, помага й да преодолява дискомфорта и неприятните следи от системното недоспиване. След един такъв сеанс лицето й направо грее и не се нуждае от какъвто и да е грим.

Свободно пуснатата грива: запазена марка

Никак не я жали - кисне я в басейна, нагрява я в сауната, пристяга я с ластици, когато й пречи. Но един път седмично е при своята фризьорка в салон „Атракция" за измиване и масаж с маска, за издухване със сешоар, което й коства 30 лв.

На два-три месеца подрязва връхчетата на разкошната си грива, на която не е променяла естествения светлокестеняв цвят, само отвреме-навреме си прави по-светли кичури. Вкъщи използва продукти на Kerastase - главно ампули за подхранване, които пак си доставя от чужбина. „Глупости от рода на маска с яйца, от която после миришеш на белтък, не правя."

Лицето: естественост и блестяща усмивка

Кожата й е леко матова, с минимални изисквания за хидратация и подхранване. Дори и след няколко безсънни нощи заради пътувания за участия или купони с приятели, тя изглежда свежа и сияеща. Твърди, че й трябват 6 часа сън, за да си е починала, но за съжаление не може да спи през деня.

Райна не е маниачка на тема козметика, нито на тема грим. Ако я срещнете през деня някъде, сигурно ще отбележите, че няма нито пудра, нито руж, нито спирала на миглите, които са естествено дълги и тъмни. Само малко балсам върху устните, сочни и щедри с видим белег, който тя искала да маха, но мъжете много харесвали. Сутрин, което за нея означава някъде около обяд, си слага малко от дневния крем на професионалната марка Dr. Yono, която си купува от чужбина. Преди големи концерти, снимки на клипове или тв-изяви се доверява на професионален гримьор - Мис Бони, Кирил Чалъков, Хриси или Джули, което й струва 60 лв.

Ръцете: маникюр в пастелни цветове

Веднъж седмично пак в салон „Атракция" Райна съчетава фризьорката с посещение на маникюристката и педикюристката. Обича да сменя цвета на лака в зависимост от настроението и идеите как ще се облича. Не си пада по ноктопластика, нито по контрастни решения - най-често е с нокти в бледи пастелни цветове. За поддържане на ръцете си дава 10 лв. На сеанс при педикюристката - 15.

Личен диетолог: майстор Миро

Не й се налага да спазва каквито и да било хранителни ограничения. Обича да похапва сръбска скара в „При Миро", първо защото много обича месо, второ, защото заведението е до апартамента, в който живеят двамата с Коцето.

„Когато започнат да носят поръчката, стоварват всичко пред него, не могат да допуснат, че аз съм напоръчвала цялото това количество кавказки шишове, плескавици, телешки бифтеци, салати, царевични питки... На първата ни среща на обяд с Коцето той си мислеше, че ще поръчам домати с моцарела. И после каза, че никога не е виждал жена да яде толкова."

Райна пие поне по един литър кола на ден, хладилникът й е зареден с шоколад - за оправяне на настроението. Казва, че майка й на 52 години, висока колкото нея - 1.71 - тежи 66 килограма. Райна носи нейните гени - сега е 51 килограма и разчита, че на нейната възраст ще има същата фигура само че с малко по-едър бюст, с какъвто майка се сдобила след раждането.

Свободното време: тичане с пет кучета

Разхожда портативното си кученце на име Дракон, което по време на участия спи в жабката на колата. Когато Райна е на вилата на родителите на Константин в Банкя, към Дракон се присъединяват още 4 расови екземпляра - дог, американски кокершпаньол, немска овчарка и померан. С тях заедно търчи по поляните и си почива екстра. Ходи и на кино с торба пуканки или плик шоколадови бонбони, или на купон с приятели. Не пуши, алкохол почти не близва, освен ликьор Tia Maria, макар да е белязана със славата на македонския си произход. Избира цветове и мебели за новия апартамент, в който ще се пренесат с Коцето най-късно през есента. Тогава обикновено ходят и някъде в чужбина да си почиват, през лятото са по участия и когато това е на морето - използват всяка секунда, за да направят тен.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР