Влудяващо модни

...говорят фактите

Кристина Симидчийска 28 October 2010

Кристина Хендрикс в Mad Men

Да започнем с фактите: първо, никой не се изненада, когато в края на август сериалът “Момчетата от Медисън авеню” (Mad Men) грабна наградата в жанра за пълнометражен филм на престижните награди за телевизия ЕМИ (раздавани за 62-и път от Американската академия за телевизия).

Всъщност той бе признат за най-добър в своята категория за трета поредна година. Второ, сериалът излиза по кабелната телевизия Ей Ем Си през юли 2007-а, разказва за живота в Ню Йорк през 60-те години и забележително разширява зрителската си аудитория с всяка година. Дотолкова, че дизайнерите не устояха на изкушението и превърнаха главните му герои в музи за колекциите си есен-зима 2010/11.

И нищо чудно. Критиците го определят като особено... „атмосферен“. Сигурно заради лекотата и носталгията, с която те потапя във време и място, в които сам би искал да живееш. Епоха, в която мъжете изглеждат наистина мъжествено, а жените – като звезди от киноекрана. Допълват ги луксозни ретро мебели, газирана вода в стъклени бутилки, сини и розови кадилаци, уиски в 2 часа следобед, малки кокетни чанти, дълги ръкавици и милион други предмети, за които просто сте забравили или не сте знаели, но бихте искали да имате. А героите му, въпреки всичките си демонични черти, са образец на каноните за стил. Като аристократичната елегантност на домакинята Бети Драйпър (Дженюъри Джоунс) с нежните й копринени поли на цветя, ботуши за езда, цветни ръкавици и чанти, кашмирени палта с кожени яки и атлазени вечерни рокли. И като тихата начинаеща кариеристка Пеги Олсън, любителка на каретата и стегнатите бизнес костюми, пример за подражание за всяка Първа дама. Или сексапилната червенокоса секретарка Джоан (Кристина Хендрикс), въплъщаваща женствеността в своята прелъстителна „работна униформа“ - подчертаващи пищните й форми рокли, прилепнали пуловери, поли „молив” и обувки с висок ток...

Е, тази есен атлазени ленти и тесни поли под коляното дефилират за Dries Van Noten и Prada, дългите ръкавици допълват моделите на Marc Jacobs и Carolina Hererra, а очилата с дебели рамки - тези на Marni. Сексапилните прилепнали рокли изпъкват в линията на Dolce&Gabbana, а ретро моделите обувки – при Miu Miu. Стилът на нежните създания от Mad Men прозира още в колекциите на Louis Vuitton, Prada, Chloe, Etro, Alberta Ferretti, Erdem и дори Hermès (именно този бранд бе показван в най-изобилно количество през третия сезон на сериала).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР