Щипка сол и канела
Гурме седмица в Сердика Център
26 October 2010
Всеки ден от 13.00 ч. и от 17.00 ч. едни от най-елитните български гурме шеф-готвачи от бутикови ресторанти и хотели, известни с превъзходната си кухня, ще приготвят специални ястия от различни кулинарни категории. Суши, тапаси и фюжън е само част от вкусното и ароматното пътешествие из световната кухня. Специален гост на събитието е сомелиерът Hannes Penfler.
По време на изключителното по рода си гурме шоу гостите на Сердика Център ще имат възможността да опитат от неустоимите специалитети на майстор-готвачите, да получат ценни кулинарни съвети от тях, както и да вкусят от италианските сладкиши Gelati и отбраните вина на Vinello.
На 30.10 (събота), младите готвачи от кулинарните училища в България ще премерят сили за одобрението на публиката и журито от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ). А в неделя е предвидено уникално шоу - приготвяне на шоколадово суши, захарни фигури и ръчно изработени шоколадови бонбони – лично от Елица Божинова, шеф сладкар и член на националния отбор по кулинария.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА