Щипка сол и канела

Гурме седмица в Сердика Център

26 October 2010


От 25.10.2010г. до 31.10.2010 г. Сердика Център София ще се превърне в дом на гурме културата. В специално обособен кът, в голямата Ротонда, кулинарни мастери ще покажат на истинските ценители как да приготвят апетитни салати, предястия, паста и гурме специалитети.

Всеки ден от 13.00 ч. и от 17.00 ч. едни от най-елитните български гурме шеф-готвачи от бутикови ресторанти и хотели, известни с превъзходната си кухня, ще приготвят специални ястия от различни кулинарни категории. Суши, тапаси и фюжън е само част от вкусното и ароматното пътешествие из световната кухня. Специален гост на събитието е сомелиерът Hannes Penfler.

По време на изключителното по рода си гурме шоу гостите на Сердика Център ще имат възможността да опитат от неустоимите специалитети на майстор-готвачите, да получат ценни кулинарни съвети от тях, както и да вкусят от италианските сладкиши Gelati и отбраните вина на Vinello. 

На 30.10 (събота), младите готвачи от кулинарните училища в България ще премерят сили за одобрението на публиката и журито от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ). А в неделя е предвидено уникално шоу - приготвяне на шоколадово суши, захарни фигури и ръчно изработени шоколадови бонбони – лично от Елица Божинова, шеф сладкар и член на националния отбор по кулинария.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР