Филмите през септември

Изразът „на дъното съм” означава много неща. В случая с писателката Елизабет Гилбърт означава „на пода в прекрасната баня на още по-прекрасната си къща, в която живея със страхотния си съпруг, съм и нямам представа как, по дяволите, да се махна по-бързо от този рай

14 September 2010

"Яж, моли се и обичай"

Изразът „на дъното съм” означава много неща. В случая с писателката Елизабет Гилбърт означава „на пода в прекрасната баня на още по-прекрасната си къща, в която живея със страхотния си съпруг, съм и нямам представа как, по дяволите, да се махна по-бързо от този рай”. Така започва култовата книга на Елизабет Гилбърт „Яж, моли се и обичай”, която ние в EVA прочетохме преди две години и оттогава чакаме филма.  Защото коя жена не мечтае за пътешествие?! (Пък и коя не е ревала на пода в банята си?!) Какво по-хубаво от това да ядеш пици, паста и страхотни мазни дреболии в Италия, докато учиш езика от млад италианец. И после да отслабнеш 15 кг в индийски ашрам, подлагайки се на физически и душевен детокс. А след това на остров Бали в Индонезия да се влюбиш в Хавиер Бардем (той изпълнява ролята на балийския любовник във филма) и да правите страхотен секс. Единственият мрачен момент в това Велико женско пътешествие е първопричината за него – болезнен развод. Всичко това се случва в реалния живот на мис Гилбърт. Тя се разделя със съпруга си, защото осъзнава факта, че не иска да има деца (не и сега, не и от него, а може би и никога). Решава да пътува по света, а после да напише книга. Така се ражда „Яж, моли се и обичай”. Филмът следва книгата почти буквално, режисьор е Райън Мърфи, а в главната роля е Джулия Робъртс. Разпространява „Александра филмс”.




Мел Гибсън - отново в главна роля

В „Острие на мрака” Гибсън изпълнява ролята на детектив Крейвън, който трябва да открие причината за самоубийството на любимата си дъщеря. Интересно е, че по същото време Гибсън води ожесточена битка в съда с Оксана Григориева, майката на 10-месечната му дъщеричка Лучия, за попечителство над детето. Рускинята Оксана пък го съди за домашен тормоз. Имиджът на Гибсън помътня доста от този скандал. „Острие на мрака” се разпространява от „Радивижън”.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР