Весела и VelaShape - машината, която прави чудеса

В преследването на фикс идеята - размери 60-90-60 като на манекенка, мнозина са склонни да гладуват до пълна победа или докато паднат на бойното поле на красотата. Какво да правят тези, които не искат да жертват обичайния си начин на живот дори за такъв възвишен идеал?

Свобoда Сидерова 24 February 2009

В преследването на фикс идеята - размери 60-90-60 като на манекенка, мнозина са склонни да гладуват до пълна победа или докато паднат на бойното поле на красотата. Какво да правят тези, които не искат да жертват обичайния си начин на живот дори за такъв възвишен идеал? Решението е пасивно шейпване с апарата VelaShape в софийската клиника DermaPro. Поканихме Весела Нейнски, настояща оперна певица и актриса и бъдещ магистър по психология (дипломира се през юли), да провери доколко е ефикасно.

Избрахме апарата VelaShape на израелската фирма Syneron, защото е:

Абсолютен хит сред апаратната козметология за 2008 г. и № 1 в Щатите. В света има направени над 1 милион процедури с него.

Безоперационна алтернатива, при това работеща, на липосукцията.

Не само намалява целулита след първия сеанс със 70%, но и с всеки следващ отново моделира фигурата, подмладява и стяга кожата.  

Одобрен е от FDA (Американската федерация за контрол над храните и лекарствата) като единственото безопасно медицинско решение за корекция на фигурата. 

2.5 пъти по-мощен от другия апарат на марката, VelaSmooth, което означава по-бърз ефект с по-малко процедури. 

В основата му е уникална разработка – elos технология (electrо-оptical synergy), т.е. електрооптичен синергизъм, включващ инфрачервено излъчване и биполярна радиовълнова енергия. Инфрачервената светлина  нагрява повърхностно кожата. Пренасяйки  енергията в дълбочина,  радиовълните безпроблемно разграждат мазнините в мастните клетки и активизират синтеза на колаген. Освен че усилват ефекта на elos фактора,  вакуумът и масажните ролери активизират микроциркулацията и лимфата, което води до насищане на тъканите с кислород и елиминиране на токсините.

Избрахме Весела, защото е:

На ти с апаратите. Пробвала е LPG и системата Дебюси – инфрачервена светлина и вакуум.

Трудно спазва диети (асцедентът й е телец), но пък се занимава с алтернативна медицина. Завършила е семестриално фитобиофизика в Лондон 

Не изпада в паника при всеки качен килограм, нито пък обръща кой знае какво внимание на сантиметрите. Както и не си пълни главата с изчисления на формулата на идеалното тегло. За нея е важно кожата да е стегната и да личи лек релеф на мускулите

Единственото й прегрешение спрямо еластичността на кожата е топлият душ, под който кисне понякога близо 40 минути по 2-3 пъти на ден

Правила си е кръвен и вега тест и яде правилната храна, която изключва жълтък, краставица, пъпеш и алкохол на основата на ечемик

Държи на правилното комбиниране на храната. Въпреки че не обича кой знае колко шоколад (налита на солено и тестено), сутрин хапва по 2-3 блокчета, защото какаото е добро за обмяната на веществата. На обяд менюто й включва салата с въглехидрати (паста или спагети със сос), а вечер зеленчуци с протеини (печено месо или риба)

По възможност разпределя храненето през 2 часа

Смята плодовата салата за най-голямата метаболитна бомба и яде само по един вид плод на ден. Най-подходящото време според нея е 10 сутринта и  4 следобед  

Занимавала се е със спортна и художествена гимнастика и бойни изкуства

Ходи на фитнес 3-4 пъти седмично. Програмата й включва пътека или велоергометър, коремни преси, стягане на краката с уред и упражнения за ръце с гирички. Склонна е да трупа маса и затова тежестите не надхвърлят 1 кг, но пък набляга на повторенията. Зимата ходи на кънки

Избрахме клиника DermaPro, защото е:

Единствената в София и една от 2-те (засега) в България, която разполага с апарата-чудо

Вече 4 години успешно се бори с целулита

Едно от местата, предизвикващо благоговеен трепет дори в изкушените бюти маниачки

Самата Весела има доверие на професионалистите, които работят тук. Твърди, че общувайки с тях, си почива. Харесва й творческия им подход към решението на проблеми от всякакъв характер

Весела за терапията:

Кои участъци реши да „жертваш” в името на експеримента?
Бедра, дупе, колена и корем.

Кога забеляза промяна?
Още след първия сеанс. Усетих я по панталоните, които леко се „отпуснаха“ в ханша. След 3-ия чувствам кожата си по-стегната и по-плътна и то от вътрешната част на бедрата. Нещо, което трудно се постига с упражнения. След 6-ия намирам, че съм по-слаба, а фигурата ми е с по-ясно очертани извивки. От проблемната зона в областта на коленете и отоците няма и помен. Освен приятно очертания релеф на мускулите,  харесва ми и това, че ги чувствам тонизирани като след тренировка. Намирам, че и дупето ми е „лифтирано“, т.е. повдигнато. Сигурно са повлияли и активните стягащи и отслабващи съставки в емулсията, с която ме мажат (с цел повишаване на проводимостта – б.а).    

Болезнено ли е?
Напротив, дори бих казала, че е комфортно и приятно. Чувството е като след топъл дълбок масаж на тъканите, който по своя ефект би могъл да се сравни с антистресова терапия. След процедурата известно време усещам лека топлина в обработваните зони. Харесва ми, че сеансите отнемат само 30 минути и мога да ги правя всеки ден. Не съм от жените, които имат навика да киснат по салони постоянно.

Какво още ти хареса?
Гаранцията за безопасност и постепенното моделиране. Това че организмът стъпка по стъпка привиква към „новите“ контури на тялото гарантира трайността на получения резултат.  

На каква мощност те работят?
Всички показатели са на максимум още от първата процедура. Кожата ми е много плътна и вакуумът не може да захапе гънка.

Съветът към читателките на EVA?
Започнете да действате още сега. Нямам предвид само VelaShape. Утре няма да настъпи никога.

Моментът на истината
Въоръжени със сантиметър,  тчитаме резултатите:

талия – минус 1,5 см 
бедра – минус 2 см
седалище – минус 2,5 см
колена – минус 1 см

Намираме, че експериментът е 100% успешен. Оставяме Весела да се наслаждава на хармоничния контур на тялото си и новите тоалети, защото старите вече са й широки. Тя доказа, че само който не е решил, той не се е справил с целулита и със загубата на стегнатост. Е, с малко помощ отвън, разбира се.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР