Faberge, като намек за синя кръв

Най-новите колекции бижута и часовници на FABERGE заискриха в бутик AVI CENTER®

Лилия Илиева 25 February 2009

Най-новите колекции бижута и часовници на FABERGE заискриха в бутик AVI CENTER® (ексклузивен представител на марката за България) веднага след показването им на Световното изложение в Базел. Презентира ги самият президент на ювелирната марка д-р Маркус Мор в елегантната компания на певицата и актриса Нети и три Мис Българии – Гергана Гунчева, Славена Вътова и Юлия Юревич.

Специалният цвят на тазгодишната колекция е топлото златисторозово, обясни д-р Мор, комбинирано с пастелни тонове и светли цветове. Специално за EVA той сподели, че през 2009 г. на пазара ще се появи колекция висша бижутерия на FABERGЕ с много редки скъпоценни камъни. Разработва я екип от бижутери, ръководен от криейтив директорката на марката Катрин Ъплор. След завършването на колекцията, тя по правило ще бъде представена за одобрение пред съвета на наследниците на бижутерийната фамилия. Така марката е модерна и в същото време традицията е съхранена.

Скъпоценностите FABERGЕ са не само удоволствие за сетивата и погалване на суетата, нито само творби на изкуството. Те са вложение с колекционерска стойност. Цената им непрекъснато расте. Изработват се ръчно в лимитирани серии (най-скъпите - до 12 броя, а останалите – до 75 в целия свят) от 18-каратово бяло, жълто или розово злато и скъпоценни камъни. Отличителни за марката са горещият емайл в 144 цвята, ръчният рисунък гилоше и пазената и до днес в тайна технология на емайлиране.

Творят ги майстори с над 40 ювелирни професии, притежават ги кралски фамилии. На скорошно изложение в Унгария били показани 2000 изделия FABERGE, собственост на европейските кралски дворове. 600 от тези скъпоценности се оказали на английската кралица. Собственик на яйце FABERGЕ, изработено специално по случай Нобеловата му награда за мир, е Михаил Горбачов. А според New York Times колекция от сребърни зайци е имала българската царска фамилия.

FABERGЕ е комплимент за богатите и за тези, които искат да бъдат... Всъщност хората, които оценяват изяществото на марката, вече са богати.

Лимитираните бижута и часовници на FABERGЕ можете да закупите и поръчате в бутици AVI CENTER® в гр. София на бул. Витоша 18 б, тел.: 0885 710 770 и в к. к. Слънчев бряг в Mall Royal Beach Barcelo Hotel, тел.: 0887 790 970.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР