гламур, твоето име е спорт

Преди трийсетина години джинсите превзеха модния подиум. А преди двайсет настъпи ерата на спортния костюм.

Свобoда Сидерова 08 April 2009

Но лято 2007 ни предлага да абсолютизираме тенденцията. Не разходка, а поход, не облекло, а екипировка, не стройно тяло, а спортна форма, не просто козметика, а антицелулитна или охлаждаща.

Класическият спортен силует - реглан с качулка, трикотажното жарсе, шортите, комбинезоните, потниците, обилно гарнирани с пайетки, блестящи нишки или апликации, както и якетата от метализиран плат, бейзболките и клиновете с лампази излъчват гламурен look. Така поне твърдят Jean Paul Gaultier, Byblos, Marni, Just Cavalli, DSquared2, Versace, Gianfranco Ferre, Trussardi, Diesel, DKNY, Vivienne Westwood... От Chanel толкова се вдъхновиха от темата, че пуснаха ракета за тенис с култовото си лого върху мрежата. Изпълнен в строга черно-бяла гама, аксесоарът е украсен с... камелия. Задачата на спортния шик е не толкова да демонстрирате съпричастност с модната тенденция, колкото да покажете прелестите на тренираното си тяло, ефектно подчертани от екипа за боди билдинг, бягане, аква аеробика, спининг или каквото там упражнявате. Човек може да си помисли, че желанието на дизайнерите е светът да види с какво природата ви е дарила. Или че са се съюзили с производителите на антицелулитни продукти. По-скоро последното е вярно. Без продукцията на козметичните фирми е невъзможно да сложите къса рокля от шифон отгоре, а отдолу спортен клин и маратонки на висок ток (!?). Това в случай, че не сте стройни като Туиги или не сте уверени в безупречността на краката.

Целулит, спасявай се

Лайтмотивът на лятото не е как да свалите килограми, а как да „издялкате” тялото в нужните участъци и да се сдобиете със стегната кожа. Добрата новина е, че средствата за тяло усилват ефекта от тренировките. Антицелулитният, дезинфилтриращ и моделиращ гел Sculpturale на Lancome безупречно изпълнява възложената мисия. Заради крио ефекта, допирът на текстурата до разгорещената кожа е несравнимо удоволствие (ако я нанесете преди, ще усещате натоварването по-малко). Понижаването на температурата с 2о активизира метаболизма и ускорява изгарянето на мазнините. Специалният масаж, разработен от марката в сътрудничество с виден парижки флеболог, допринася за оптимизиране на резултатите още на 7-ия ден. Ако ледените тръпки не са по вкуса ви, можете да опитате... сауна панталоните на Collistar. Преди това обаче намажете тялото с антицелулитната кал Multi-Active Anticellulite Mud. Изключително удобни са и пластирите Good-Bye Сellulite на Nivea Body. Добре познатата ви от едноименния крем-гел съставка L-Carnitine (подобна на витамин субстанция, естествено присъстваща в човешкото тяло) се освобождава постепенно и подпомага преобразуването на мазнини в енергия. Неоценим помощник в борбата ви за стегнато тяло е Body Resculpt Svelt на Biotherm. Силата си стягащият и отслабващ глобален продукт дължи на био-активен силиций и био-пептиди (синтезират колаген) и био-еластид (спира разрушаването на еластина).

Маратонки на бос крак

Идеята не е за пренебрегване, ако искате да изглеждате секси. Но не там е работата, а какво да направите, ако сте царица на бягащата пътека и след нея краката ви пулсират нетърпимо? Отговорът на L'Occitane е серията с мента и върбинка. Ледената й свежест ще ви спаси от чувството, че стъпвате върху въглени. Ароматните удоволствия - освежаващ гел за стъпала с пудра от тапиока Cooling Powdered Foot Gel и охлаждаща пяна за уморени крака Cooling Mousse for Tired Legs , гарантират дълготрайна лекота и прохлада. Сега вече хрумката на Jean Paul Gaultier - маратонки на висок ток, изглежда далеч по-приемлива.

"Ароматите" на спорта

Фитнесът е широко понятие. Това не е само работа над тялото, но и над душата. Парфюмеристите твърдят, че ароматът може да стимулира активността на мозъка и организма в цяло, което прави тренировките по-активни. От Сamay са отчели очевидната истина. Да ви настрои на спортна вълна може душ гелът Vive Extatique . Жизнерадостният аромат на цитруси тонизира и освежава. А след края на тренировката ви трябва лек аромат за релакс. Като на крем-душ гела Happy Time на Nivea с ухание на цвят от портокал и подхранващо бамбуково мляко. Дезодорантите са отделен въпрос. Задачата на съвременните средства, освен защитата срещу изпотяване и борбата с неприятната миризма, е да премахват раздразванията и да се грижат за кожата. Нашите фаворити са Nivea Deo Energy Fresh с екстракт от лимонена трева и авокадо и дезодориращите кърпички за чувствителна кожа Refreshing Wipes на Oriflame.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР