акция анти-целулит

Всяка пролет всичко се повтаря отначало.

Свобoда Сидерова 25 February 2009

 Огледалото показва, че вашият „приятел", целулитът, пак се е самопоканил. И то при условие, че миналото лято недвусмислено му показахте, че не искате да го виждате никога вече. Нещата трябва да се приемат от хубавата страна. Животът ще е прекалено скучен, а разговорите с приятелките безинтересни, ако целулитът не съществуваше.

Дишайте спокойно. И звездите имат целулит. През фувруари папараците щракнаха Тайра Банкс по бански на плажа в Сидни. Шокиращо е не изобилието на плът, а че звезда от нейната величина по нищо не се различава от обикновените жени. Тайра не отрече, че е наддала 15 кг откакто за последен път се качи на подиума, но твърди, че снимките са пипани.

 За да го докаже, тя облече същия бански в шоуто си The Tyra Banks Show и демонстрира как неправилната стойка или ракурсът могат да изопачат действителността. На тези, които не повярваха, цапнатата в устата манекенка каза: Kiss my fat а.., което в превод означава: „целуни ме отзад". По тази начин Тайра показа на дамите, комплексарки на тема пищни форми, че трябва да са над нещата. Ако все пак сте развили фобия към „портокаловата кожа", която ви кара със страх да очаквате бикини сезона, вижте акцията "анти-целулит" на EVA.

5 малко известни факта за целулита

1. Думата целулит влезе в масова употреба през 1973 г. след като собственичката на голям козметичен салон в Ню Йорк, Никол Ронсар, публикува в списание Vogue статията „Целулит: тези бучки, подутини и издутини, от които не можехте да се избавите до днес". Темата направи госпожа Ронсар милионер и постави началото на цял отрасъл в козметологията, носещ милиарди годишна печалба.

2. В началото на XX век проклятието целулит се смяташе за... еротично. Да, да, не се смейте. Феноменът „портокалова кожа" дълго време се наричаше трапчинки на дупето, които не бяха нищо друго освен признак на сексуалност.

3. Последната диагноза: целулитът не е болест, а физиологична норма, но само ако е първа степен. Малкоуспокоително, не мислите ли?

4. Последната шокираща теория: целулитът няма нищо общо със застоя, отоците, токсините и прочее отпадни продукти!? Зависи единствено от характера на мастните натрупвания и тонуса на кожата.

5. Ако само от думата целулит изпадате в тих ужас, спомнете си уроците по биология. Мастната тъкан в организма изпълнява важни функции - тя е склад за мастноразтворими витамини и основен източник на естроген.

5 мита за целулита

1. увеличената употреба на вода спасява от целулит и обратното, намалената - от отоци
Ако задържате течност (оттук и подпухналия вид), значи вените и съдовете не са в състояние да я елиминират от тъканите на краката. Дори да намалите консумацията на вода, пак няма да повлияете на целулита, тъй като мастните клетки съдържат едва 10% вода. Обратният случай също не е за препоръчване. Ако пиете над 3 литра на ден, рискът от гърч, общо отслабване на организма и дори сърдечен пристъп е съвсем реален.

 2. склонността към целулит се предава от майка на дъщеря
Ако майка ви е била стройна като фиданка, това не значи автоматично, че и вие ще сте. Може пък да се метнете на прабаба си, която е била яка, налята българка. Освен наследствеността, влияят и други фактори - нарушена обмяна на веществата или нерационално хранене.

3. целулитът може да бъде победен само с упражнения на тренажорите
Възможно е, разбира се, да отслабнете и да скочите в рокля с един размер по-малка, но по-вероятно ефектът не само да е нулев, а дори и обратен. Упражненията на тренажоритге не топят мастните натрупвания. Напротив, помпайки мускулите, нарушавате кръвообращението, оттук може да възникне и застой на течност и като следствие - целулит. Само правилните, насочени към решаването на конкретна цел упражнения изгарят мазнините.

4. газираната вода води до появата на целулит
Учените не са успели досега да открият никаква връзка между въглеродния диоксид и ефекта на портокаловата кожа.

5. целулитът е само женски проблем
Разбира се, жените стават по-често жертва поради особения строеж на съединителната тъкан (по-долу ще разберете защо е така), но и мъжете не са защитени 100%.Рисковите зони при силната половина са коремът и предната част на бедрата. И още нещо: "биреното коремче" няма нищо общо с кехлибарената течност.

 

Скулптиране без скалпел

Дай им на пластичните хирурзи да режат. Когато чуят за неинвазивен метод за корекция на фигурата, са готови да ви докажат, че това е капан за наивници и че нищо освен канюлата няма да ви спаси от целулита. В клиниката по естетична пластична хирургия и козметична дерматология Aesthe Clinic в София, тел. 961 60 06, нещата не стоят така. Освен ултразвукова липосукция, там предлагат и най-новия метод за борба с целулита. (Между другото, добрата клиника се познава по това, че предлага различни методи за отстраняването на даден проблем.) Високотехнологичното чудо - апаратът UltraShape, ви спестява болката и рехабилитационния период след липосукция. Зоната (корем, паласки, банан, т.е. участъкът под дупето, бричове) предварително се очертава, изолира се с операционни чаршафи, върху които се лепят маркери и се снима с камера. По предварително зададените от компютъра мишени накрайник с ултразвукови вълни "стреля" на около 2 сантиметра под кожата. В резултат мастните клетки буквално експлодират. И то само от един-единствен път. Въпросът е къде отиват мазнините? Една част се преобразува в енергия, друга се изхвърля от отделителната система за около 3 седмици. Хубавото е, че ултразвукът върши половината работа, а другата е оставена на природата. За един курс губите по 2-2,5 см от обиколките. След 20 дни можете да повторите сеанса. В първата седмица се препоръчва нисковъглехидратна диета с цел да не натоварвате допълнително черния дроб. Цената на процедурата е 450 лв. (влизат и консумативите) плюс 1,5 лв. на всеки удар. За бричове ще се бръкнете 1000-1200 лв., за корем долна част - 1200 лв., горна 900 лв. Продължителността е съответно 2 и 2,5 часа. Единственият проблем е, че ако сте "кльощави" (кожната гънка трябва да е поне 1,5-2 см), ултразвукът "бие" в мускулите и костите и е доста болезнено.

За звездна фигура ще ви се наложи да се поизпотите

Никой не иска от вас да правите 150 клякания като Саманта Мамба. И 4 серии по 15 стигат. Важното е правилно да ги изпълнявате. Фитнес треньорите съветват да държите гърба и главата изправени. По време на кляканията по-голямата част от теглото трябва да се поеме от петите, разтворени на 45 градуса. Оправдания от рода на пукащи колена не се приемат. Ако спазвате съветите, не само че няма да им навредите, но и ще ги укрепите. Не пъшкайте. Някой да каза, че е лесно?

5 лесни стъпки

1. грижете се за еластичността на кожата от ранна възраст
С годините става все по-трудно да се справите с целулита. Кожата има памет и може да запази еластичност, но само при постоянни грижи.

2. заменете солта с подправки както съветват гениите на диетологията
Подправките (oсобено розмаринът) не само помагат да отслабнете, но и очистват от токсини.

3. използвайте всяка възможност да разтриете тялото с морска сол
Процедурата укрепва съединителната тъкан и проблемните зони.

4. откажете се от мазната храна
Намалете употребата на животински мазнини. Салама, кренвиршите, хамбургерите и всякакъв род фастфуд изключете напълно.

5. изправете осанката
Лошата осанка води до неправилно функциониране на органите, което от своя страна натоварва кръвообращението.

 

След като миналата година Dior създаде перфектното антицелулитно оръжие - гела Plasticity, наречено „молекулярна липосукция", дойде ред и на Plasticitу Body Beautifying Micro-Peel. Микро-абразивният пилинг комплект (пилинг-пяна със салицилова киселина и абразивна ръкавица) е първата стъпка към тялото на мечтите ви. Много по-ефективно от обикновения скраб, дуото подготвя кожата за по-доброто усвояване на последващите активни съставки. Обогатена със смола от акация, формулата на пилинг-пяната е толерантна дори и към най-чувствителната кожа. След първото нанасяне усещането е като че ли сте се вмъкнали в нова кожа.

Луксозният гел Cellular Body Contouring Complex на La Prairie гарантира двоен ефект - корекция и превенция. Биовектори, последното научно откритие при нанотехнологиите, проникват в дълбочина и доставят активни съставки, редуциращи мастните депа - центела азиатика, кофеин, коензим А... Екстракт от котешки нокът блокира по-нататъшното формиране на нови. Допълнителен плюс са стягащият екстракт от водорасли и пшенични протеини и светлоотразяващите частици.

Целулитът ви е в начален стадий или дълбок? И двата нямат шанс. Гаранция за това са 2 нови продукта от Lierac. Суперкоригиращият гел Centimetric е подходящ по време на хормоналните промени през пубертета и бременността. Срещу натрупването на мазнини се бори екстракт от червено водорасло и кофеин, от цвят на хибискус пък намалява производството им с 40% и то само след 1,5 часа. Чудесата обаче не свършват дотук. Благодарение на стимулиращата колагена комбинация от шапиче, бръшлян и хвощ, стриите позорно отстъпват. Концентратът Morpho-Slim пак на същата марка преобразува целулита в стегната кожа. За начало 10%-активният кофеин от ново поколение, който не оставя бели ивици по тялото, "изпразва" мастните клетки. После екстрактът от жълт мак ги преобразува в подобни на фибробласти клетки, които подобряват еластичността на кожата. Фигурата изглежда преобразена - именно това е "морфинг" ефектът.

Серумът за отслабване срещу упорит целулит Cellu/Reverse на Elancyl само с 1 приложение гарантира 24-часова ефикасност. Хроно-програмираната формула е катализатор на процеса на отслабване - през деня стимулира изгарянето на мазнините, а вечер ограничава складирането им.

Стимулирайки микроциркулацията, дренажният флуид за подсилване на капилярите Supreme DHE.Age Drain на Ericson Laboratoire облекчава уморените и подути крака. Хормонът DHEA, от дива гулия, смятан за "майката на всички хормони", прави продукта подходящ за зрели жени.

Сутрин лек крос, вечер упражнения под ръководството на личен треньор. Ако ви мързи, се запасете с Celluli-Pro на Sisley. Оризовият пептид в него стимулира изразходването на енергия като при физическо натоварване. Без пот на челото и разтягане на сухожилията. От своя страна екстрактът от горчив портокал засилва дренажа и разгражда мазнините, този от соя се грижи кожата да остане все така стегната.

На пазара е първата хранителна добавка за плосък корем Specific Minceur Ventre Plat на Fоrte Pharma. Екстракт от зелен чай засилва изгарянето на мазнините и връща тънката талия. Зелена глина и копър подобряват храносмилането и неутрализират тежестта и подуването.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР