не с този тон

Безупречната кожа на моделите в списанията често е дело на фотошопа. Но дори и компютърджиите признават, че работата им се улеснява от майсторството на визажистите. Тайното оръжие на последните е и си остава фон дьо тена.

Свобoда Сидерова 14 May 2009

...или как тоналните средства от раздела макияж минаха в грижи за кожата.

Безупречната кожа на моделите в списанията често е дело на фотошопа. Но дори и компютърджиите признават, че работата им се улеснява от майсторството на визажистите. Тайното оръжие на последните е и си остава фон дьо тена.


Край с избора на цвят
Вече не е нужно да тествате на брадичката дали тоналният крем съответства на тена. Custom Creations на Revlon ви избавя от кисненето с часове пред щандовете с макияж. Флаконът съдържа 5 допълващи се нюанса. Само с едно завъртане на скалата можете да приспособите съдържанието на двата контейнера към индивидуалния оттенък на кожата.

Висока резолюция
Защо мислите Шарън Стоун се съгласи на снимки в едър план за рекламата на линията Capture Totale на Dior? Защото използва фон дьо тена High Definition Serum Foundation SPF 15 пак на същата марка. Предполага се, че 2.0 мегапиксела са достатъчни, за да устои кожата на безпощадното увеличение на екраните с висока резолюция и да не се запечатат за вечността фините бръчки, петната и нееднородния тен. Начинът за постигането са течни кристални пигменти, които, благодарение на промяната на дължината на светлинната вълна, гарантират ефекта на холограма. Простичко казано, създават абсолютно прозрачен и съвършен тен, както и сатенен блясък, излъчван от самата кожа отвътре. Все едно са ви снимали с филтър с мек фокус.

Съревнование по издръжливост
Още през 1999 г., когато бе лансиран Superfit на Clinique, той не мръдна 8 часа на теста в среда с контролирана влага 80%. Обновената му формула го прави предпочитан дори при сериозни тренировки или горещо, влажно време. Докато аерогел технология абсорбира мазнината, порест филм гарантира матиран завършек и чувство на лекота. Което означава, че можете да забравите пудренето на блестящия нос през 5 минути. 

Перфектна илюзия 
От километър личи, че кожата ви е зле “маскирана”. По принцип 1/3 от течите тонални средства се наслояват в неравностите по кожата. Плътните пък не позволяват равномерно нанасяне. В последно време изгря звездата на леката текстура на основата на гел. High Definition на Dior например - немазен флуид-серум, комбинация от 5 силиконови полимери, е невероятно нежен към кожата. Шедьоврите на La Prairie и Chanel -  силиконова емулсия на водна основа, също си приличат като близнаци. Hydro-Liquid Compact SPF 15 на Shiseido пък съчетава всички плюсове на течния фон дьо тен с удобната форма на компактен. Само с едно докосване твърдото състояние се трансформира в течна основа.

Не на бръчките
Статистиката е красноречива: освен на комфорта и на резултата жените все повече наблягат на анти-ейдж ефекта на тоналните средства. Един от лидерите La Prairie отново е несъкрушим. Рецептурата на Anti-Aging Foundation a Cellular Emulsion SPF 15 влючва клетъчен комплекс, противовъзпалителен агент и стимулиращ синтеза на колаген пептид. В добавка специална технология, нещо като растителна лепенка, удържа влагата в кожата, витамин А и екстракт от малц изглаждат бръчките. Фон дьо тенът Lift Lumiere Teint Fluide на Chanel също излиза извън рамките на макияжа. Видимият му стягащ ефект се дължи на уплътняващи полимери. Екстракт от грах се грижи за тонуса на кожата, масло от камелия и хиалуронова киселина за мекотата й. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР