пожарна команда

Любимата ми част от деня на морския бряг е залезът, когато плажът опустява и в главата ми, наред с вселенското спокойствие, се промъкват мисли за някое и друго коктейлче и гол мъж с атлетично тяло и Г.О.Л.Я.М. маркуч в ръце. Не правете прибързани изводи! По-долу ще разберете какъв точно. Какво да направите обаче, ако сте отишли твърде далеч - не във флирта, а в прекомерното излагане на слънце и зачервената ви кожа излъчва топлина като доменна пещ? Викайте местната пожарна.

Свобoда Сидерова 11 May 2009

Модата на разкош, която диктува плажният сезон, изисква да бъдете застраховани срещу всякакви случаи, в т.ч. и пожар


Любимата ми част от деня на морския бряг е залезът, когато плажът опустява и в главата ми, наред с вселенското спокойствие, се промъкват мисли за някое и друго коктейлче и гол мъж с атлетично тяло и Г.О.Л.Я.М. маркуч в ръце. Не правете прибързани изводи! По-долу ще разберете какъв точно. Какво да направите обаче, ако сте отишли твърде далеч - не във флирта, а в прекомерното излагане на слънце и зачервената ви кожа излъчва топлина като доменна пещ? Викайте местната пожарна. Добре би било момчетата да приличат ако не на бате Бойко, то на колегите от Ню Йорк. (Сигурно сте виждали небезизвестния календар на американските пожарникари, а що се отнася до бате Бойко – няма жена, която да не се е прехласвала по... мускулите му). Освен да угасят огъня в душата ви (може и не само на ментално ниво), задачата на огнеборците е да ви... облеят нежно с маркучи (разбирай продукти за след слънце). Т.нар. „пожарогасители“ са точно онова, от което стресираната кожа има нужда – възстановяване, освежаване, комфорт и дълготрайно сияние. И подобряване на настроението.


Двойно удоволствие

Да-да, не се учудвайте. Сключването на примирие между слънцето и красивата кожа никога не е било лесна задача, но Clarins надмина себе си. В after sun серията си, марката ексклузивно използва афродизиак - семена от африкански храст. Аминокиселината в тях действа като предшественик на серотонина. Наред с успокояване на нервното напрежение, растителният невротрансмитер подобрява състоянието на кожата. В добавка екстракт от слънчоглед, богат на захари и полифеноли, тушира усещането за „горене“. Екстракт от шафран пък естествено стимулира бронзов тен (между другото, още древните египтянки са го използвали за оцветяване на кожата).


Светло „слънчево“ бъдеще

обещават от Juvena. SOS сигналите, които изпраща кожата, могат да бъдат туширани със Skin Nova Technology. Технологията от спешната медицина за лечение на тежки изгаряния създава оптимална среда за обновяване на клетките. Освежаващият й ефект, допълнен от пептиден комплекс и цитрусов флавоноид, се проявява осезаемо в последния продукт от серията Juvedical Eye Optimizer. Околоочният крем не само заличава червенината, но и намалява отоците - от съществено значение, ако сте се докарали до там, че да приличате на варен рак в лицето, а очите ви да изглеждат като цепки.  


Да живее екзотиката

Съставки със странни имена поддържат живи спомените ви от екзотичните дестинации още дълго. L’Occitane например залага на бразилския плод купуасу. Органичното масло от семената му задържа 4 пъти по-голям обем вода от своя. Котешки нокът от Амазонка – един от най-известните имуностимулатори, ще откриете в балсама на Galenic. Estee Lauder също разчита на адаптогени (естествени средства, повишаващи способността на кожата да се самовъзстановява), сред които екстракт от корал. Тайната на Klorane е маслото Моной, с което таитянките поддържат красотата си. 


Часът на маслата

Добрата новина е, че не на всички възстановяващи продукти трябва да пише after sun. Докато вие се наслаждавате на happy hour с мохито в ръка, кожата  може да „намаже“ някоя маслена баня. В духа на антропософията (симбиоза между наука и духовност) е маслото на Wеleda. Органичен екстракт от облепиха и масло от сусам активизират защитните сили на кожата. С право наричат магнолията прародителка на всички цветя. Маслото от растението, преживяло епохата на динозаврите, не само хидратира и успокоява кожата след слънчевите вани, запазва загара и подхранва косата, но и заменя средството срещу стрии. Всичко това умее масленото вълшебство с марката Leonor Greyl.    


1. успокояващ и хидратиращ балсам за след слънце After-Sun Balm на L’Occitane de Brasil
2. възстановяващ лосион за след слънце After Sun Prolong на Deborah
3. мляко за след слънце с удължаващ тена ефект Apres-Soleil Bronzage Prolonge на Lierac
4. възстановяващо жела за след слънце за тяло Re-Nutriv Sun Supreme Rescue Gel for Body на Estee Lauder
5. гел алое вера 99.9% Aloe Vera Titolato на Planter’s
6. комплексна грижа за очи Juvedical Eye Optimizer на Juvena
7. свеж крем за след слънце за лице и тяло Polysianes Creme Fondante на Klorane
8. хидратиращ лосион за след слънце за тяло After Sun Moisturizing на Lancaster
9. многофункционално масло с магнолия Huile de Magnolia на Leоnor Greyl
10. олиготермален крем за след слънце за лице After Sun Oligo-Thermal Face Cream на Biotherm
11. охлаждащ хидратиращ гел за след слънце за лице и тяло After Sun Cooling Hydrating на Lancome
12. възстановяващ флуид за след слънце за лице и деколте After Sun Replenishing Moisture Care for Face and Decollete на Clarins
13. интензивно възстановяващ крем за след слънце за лице After Sun Intensive Recovery на Shiseido
14. възстановяващ балсам за след слънце за лице After Sun Face Balm Anti-Ageing на Galenic
15. масло за тяло с облепиха Sanddorn Pflegeol на Weleda

 


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР