натуралност от снимачната площадка

На всичко е ясно, че над кинодивите и красавиците от кориците на лъскавите списания се труди цяла армия от стилисти, гримьори, коафьори и осветители.

Свобoда Сидерова 21 April 2009

Но някои от обитателките на фабриката за мечти са против подобен перфекционизъм и в живота. Защото както казва Ева Лонгория: "След като по-голямата част от времето си задължена да изглеждаш разкошно, ходенето без макияж е просто ободряващо". Както и бъркането на маски или други рецепти за красота.

Къртни Кокс

Най-големият й проблем е чувствителността, но не душевна, а лицева. По рождение кожата й е нетолерантна и не може да търпи на лицето си никаква козметика. Спасява я красотата отвътре. По съвет на личния си дерматолог д-р Никълъс Перикуон, гуру на лифтинга, предпазва кожата от отпускане като набляга на сьомга и къпини. Първото блюдо е богато на незаменимите мастни киселини - омега 3, второто бъка от антиоксиданти.

Никол Кидман

Натуралната блондинка си мие главата със сок от клюква (северно растение с червени плодове). Именно на него дължи червено-рижия оттенък на косата. Когато иска да подсили блясъка й, я плакне с... шампанско. За да поддържа кожата си кадифена, австралийката избягва да стои повече от 5 минути в стая, в която няма овлажнител на въздуха. Преди Оскарите направо гладува - 3 дни кара само на сокове и чайчета.

Джесика Алба

Грижите й за лицето се изчерпват само с хидратация, но обича да глези тялото. Обожава да кисне във вана с морска сол. „Не си представям живота без това простичко удоволствие" екзалтирано се кълне тя. За пълна наслада пали свещ, ухаеща на ванилия.

Сара Джесика Паркър

Обичайното си нисковъглехидратно меню допълва със салата на красотата (овесени ядки, обезмаслено мляко, орехи и мед) и зелен чай в огромни количества. Последния гарнира с мента, жасмин и ванилия. Не е ясно кой е „виновен" - блюдото или напитката, но цветът на лицето й е прекрасен. Що се отнася до къдриците й, те са със статуса на символ на американския феминизъм. За да ги направи още по-блестящи, ги глези с млечен крем (2 с.л. сметана и по 1 ч.л. зехтин и сок от лимон).

Катрин Зита-Джоунс

Освен че чисти зъбите си с ягоди, съпругата на Майкъл Дъглас ухае на ... бъчва. За да поддържа косата си мека, блестяща и гъста, използва мед и бира. Смята рецептата за супер действена и често прибягва до нея, независимо от мириса на хмел, който се носи след нея на талази. С подгрята кехлибарена напитка Катрин допълнително плакне гривата. Твърди, че от това тя става още по-силна и жива.

Деми Мур

По съвет на личния си дерматолог за снимките на „Стриптийз" редовно взима медено-лавандулова вана. За целта смесва чаша цвят на лавандула, щипка нарязани листа от конски босилек и борови иглички и залива с вряла вода. Настойката заедно с няколко лъжици мед изсипва във ваната. И излишните килограми се изпаряват като по чудо.

Летисия Каста

Френският супер модел и актриса има нежна и суха кожа. За да свали грима, използва детски лосион и специален мек памук. „Обичайните тампони буквално ме драскат", жалва се звездата от филма „Астерикс и Обеликс срещу Цезар". Устните, които често изпръхват, Летисия маже с крем с витамин А. Тя навсякъде носи със себе си пулверизатор, в който налива минерална вода „Евиан". С нея отвреме навреме пръска лицето.

Сандра Бълок

Всеки ден обтрива лицето с парченце свежа ябълка. Ябълковият сок добре очиства и тонизира кожата. Една от тайните на актрисата е крем срещу.... хемороиди. Използва го не по предназначение, а го маже под очите. На този трик я открехват по време на снимките на „Мис Таен Агент". По думите й, нетрадиционният метод е незаменим за разглаждане на бръчки и премахване на отоците. Между другото и ветеранката Голди Хоун, една от най-секси дамите в Холивуд, съща използва мазилото, за да се разкраси.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР