the body - или как да заслужите прозвището "тялото"

Каквото и да си говорим, някои жени не остаряват и на 43.

Свобoда Сидерова 21 April 2009

Главното „тяло" на планетата Ел Макферсън (именно то е причината да получи ласкателното прозвище) не се притеснява от "преклонната" си възраст и смело се разхожда в бикини по плажовете на Сидни. Деми Мур, която наскоро стана лице на Helena Rubinstein, също няма намерение да оставя шоу бизнеса. Когато напуска киното през 90-те, Деми е във върхова форма. Редник Джейн прави 10 лицеви опори и то на една ръка. Но дали това е нужно на една жена? По думите на самата Деми, от близо 10 години вече тя е на по-щадящ режим - пилатес за разтягане на мускулите и разходки пеша. „Знаете ли кое е странното? - казва тя. - Фигурата ми сега е по-близко до идеала, към който се стремях навремето".

Култът към разкошно тяло не значи само съвършени форми, но и нежна кожа, липса на повърхностни капиляри и некрасиви стрии.

Никакво отпускане

Макар че модата този сезон се оказа милостива - дължината на полата падна до под коляното, нашият съвет е да продължите да се грижите за тялото. Наред с антицелилутните средства, наблегнете на хидратиращите и подхранващите. Лосионът Tonific Lait Corps Nutri-Hydratant 24h (1) на Nuxe например със загадъчното масло купуаку от Амазония се справя дори и с беленето на кожата. Не по-малко екзотика ще откриете и в крема Re-Nutriv Intensive Smoothing Body Crème (2) на Estee Lauder. Жожоба, манго и масло от муру-муру обгръщат тялото в луксозна влага, а течно злато, наричано от древните лечители „еликсир на живота", намалява дразненията, водещи до преждевременно стареене.

Ароматичното масло Aromatic Bath And Body Oil (3) на Darphin пък с 4 етерични масла (черен пипер, розмарин, лимон и градински чай) е подходящо при честа епилация (от повърхността заедно с нежеланото окосмяване се отстраняват веществата, задържащи влагата). Със сигурност знаете какво значи оток, особено ако ходите на високи токчета или киснете пред компютъра. Спасението е дрениращият масажен крем против задръжка на течност и за моделиране на тялото Massage Drain Peel (4) на Biotherm с рускус, кофеин и био пилинг комплекс.

„Паячета" под полата

„Красивите крака скоро ще станат музейна рядкост" въздишат съдовите хирурзи. И са прави. Мрежата от повърхностни капиляри завзема все повече територии. Хубавото е, че проблемът няма нищо общо (или почти) с разширените вени. Тъй като сега автобронзантите по-рядко се използват, опитайте се да прикриете „паячетата", както още ги наричат, с цветни или фигурални чорапогащи, още повече че са must have за зимата. За жалост продуктите за укрепване на капилярите се броят на пръстите на едната ръка - на нашия пазар ще откриете само Supreme DHE.Age Capil (1) на Ericson Laboratoire и Laser for Legs SPF 15 (2) на Avon. Активната съставка в първия продукт, стимулираща хормона на младостта, е извлвчена от див ямс. Вторият продукт е козметичен вариант на лазера.

Слънцезащитните филтри в него предпазват кожата от UV лъчите, нещо от съществено значение при съдовите звезди. Според марката те намаляват само след 7 дни. Трябва да е ясно - грамотните козметични грижи могат да забавят развитието, но да премахнат вече съществуващите е във възможностите единствено на апаратните методи. Какво трябва да знаете още. Бедрата, „украсени" с повърхностни капиляри, не обичат: физическо натоварване от рода на аеробиката, горещи вани и обвивания (температурата трябва да е под 35 градуса) и продукти със сауна ефект. Синия орнамент на ранен стадий рушат морковен сок, ходене, плуване и въртене на педали. Ако нямате велотренажор вкъщи, карайте виртуално колело.

Ивици на тигрица

Макар че Салма Хайек твърдеше, че стриите я правели да изглежда тигрица по думите на любимия (каква ли песен ще запее след като вече роди?), уродливите браздички, прорязващи кожата, трудно се пренебрегват. Борбата с тях е особено актуална в края на есента, когато налице е некрасивата „реколта" от диетите (стриите са резултат от йо-йо ефекта, т.е. рязко качване и сваляне на килограмите). Запасете се с подходящото средство и мажете бедрата, ръцете, гърдите, корема и прочее зони на риска. Същото важи и ако все още продължавате да сте на фотосинтеза. За най-големи магьосници по премахването на стриите се смятат американците от Klein-Becker. Преди време козмецевтичният крем StriVectin-SD предизвика фурор. Тази година на пазара е Strixaderm-MD (можете да го поръчате по интернет). Запознати твърдят, че благодарение на силно действаща комбинация от пептиди, вълшебното преобразуване започва след седмица, като не само ивиците изчезват, но и петната. Французите също не си поплюват.

След като Clarins доказа, че е във възможностите му да повиши тонуса на кожата (тонизиращото масло Tonic Oil спаси не едно и две звездни мамчета, сред които Лив Тайлър, от нацепване), сега дава отпор на стриите със Stretch Mark Control (3). Микс от растителни масла (маслина, кокос и палма) повишава еластичността на кожата. Други 2 забележителни съставки - екстракт от червена боровинка и центела азиатика, съответно защитават колагеновите влакна и намаляват розовия цвят като предотвратяват възпалението. Интересното е, че второто растение е по-популярно като „тигрова трева" - животните се търкат в него, за да облекчат раните си. Производителите обещават с 63% по-малко видими стрии след месец. От миналогодишните хитове не можем да не споменем Lipostretch (4) на Vichy, увеличаващ еластичността на кожата с 15% за 24 часа. Както и Percutalfa Vergetures (5) на Pierre Fabre Sante с плодови и мастни киселини. Лошото на стриите е, че са забелязват тогава, когато е невъзможно да не се видят. Затова профилактиката е от съществено значение. По време на душ масажирайте рисковите зони с поглаждащи движения. Същото можете да правите и върху суха кожа като предварително намажете дланите с масло - етерично от розмарин или растително.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР