нагоре ли сте?

Ако качването по стълбите е полезно за фигурата, то лифтът (на английски означава асансьор и пластична операция) е задължителен за кожата.

Свобoда Сидерова 17 April 2009

Ако все още успявате да противостоите на земното притегляне и овалът на лицето не е тръгнал да мигрира на юг, кого го е грижа, че 40-те чукат на вратата? При условие, че т. нар.бузи на булдог и безформената брадичка вече са факт, освежете вашите идеи, по-точно средствата със стягащ ефект на тоалетката. Макар че едва ли биха могли да опнат кожата като след фейс лифтинг, те действат и то не лошо. Няма как да е иначе, след като само преди 10 години бяха известни едва 6 типа колаген, от който зависи тонусът на кожата, а днес се говори за над 20. Представете си какъв огромен скок е това. Има и нещо друго. Наред със стимулиране на синтеза на колаген, красивите умове насочиха усилията си и към предпазването му от разрушаване.

Геометрия на младостта

Репозициониране на обема и формата на лицето без да се променя неговото изражение. Запомнете този термин. Досега само хирурзите си служеха с него. Първи от Lancome се сетиха да го използват в бялата козметика. Към предишния си хит Renergie Morpholift те прибавиха съкращението R.A.R.E., което значи реструктуриращ и възстановяващ ефект. Представете си колагена като въжена мрежа, при това доста разкъсана. Идеята е влакната да се споят в здрави снопчета и така да се повдигне отпуснатият овал. Иновацията на Lancome e уникален олигопептид, който само за 48 часа удвоява синтеза на вид протеини, изпълняващи ролята на лепило. Цялата тази реорганизация върви в дълбокия слой на кожата. Като прибавим и повърхностния лифтинг, дължащ се на соеви протеини и микрочастици силиций, става ясно защо отражението в огледалото вече не ви стряска. Линията включва лифтинг репозициониращ крем против бръчки, околочен и за шия.

Лифтинг плюс още нещо

Ефектът на серията Advanced Lift на Juvena се дължи на комбинация от екстракт от плодове на арганово дърво от Мароко и серамиди. Освен незабавния лифтинг ефект, продуктите (серум, крем и околоочен гел), повишават нивото на влага в клетките. Укрепването на кожната бариера рязко повишава еластичността. Подобно е и ноу-хауто на Clinique. Функцията на „климатизиращ контрол" в дневния стягащ крем RepairWear Lift SPF 15, т.е. запазване нивото на влага, независимо от температурните промени, e поверена на екстракт от морков. Както повечето лифтинг средства, продуктът разчита на полимери от сладък бадем, за да образува невидим повдигащ филм върху кожата. В благородната мисия по възстановяване еластичността на кожата, рамо "удрят" още растение от Мадагаскар и кора от бяла бреза.

Техни величества Ретинол и Соя

Искате нон стоп лифтинг. Имате го. Известно е, че ретинолът е един от най-мощните стимулатори на колаген. Всички въпроси за действието му отправяйте към Lancaster. Водоразтворим, свободен, капсулиран... Генерациите витамин А следват една след друга. Последната четвърта е в основата на серията Suractif Non-Stop Lifting, която гарантира едновременно повдигане, стягане и преоформяне на контура. Допълнителен плюс е екстрактът от лотос, който подтиска синтеза на пигмент и намалява петната.

Специалистите са единодушни, че соята е една от най-перспективните съставки на стягащите средства последно поколение. От изключително значение е да не е генно модифицирана. От Nuxe не само спазват това изискване, но са ни приготвили и нещо за душата - лифтинг серума Phytochoc. Хубаво е човек да се ръководи от интуицията си, особено ако е шоколадов наркоман. Страстта по сладкото не подвежда собственичката на марката Ализа Жабес. Оказва се, че антиоксидантите в какаото далеч превишават тези в гроздето и зеления чай, а какаовите проеини имат силен стягащ ефект. Така че ви очаква красиво гурме с какаово-соев привкус.

Какво не бива да правите:

1. Не се сравнявайте със звездите

Ако сте като повечето жени, значи информацията за реалната възраст на най-сексапилните холивудски диви периодически ви образува нерви, а оттук и бръчки. Напразно. Първо, независимо от твърденията им, че дължат цветущия си вид на рецептите на баба, нова диета, занимания с фитнес или изгаряща любов, звездите обсъждат идеята за вечна младост с личния си пластичен хирург далеч по-често, отколкото си мислите. И второ, не забравяйте за безграничните възможности на фотошопа.

2. Не се си угаждайте с банани или ананаси

Колкото и странно да ви се струва, именно любимите плодове могат да предизвикат задръжка на течност, а не набедените кисели краставички или зеле. (Разбира се, причината може да е и неправилната обмяна на веществата). По-малкият дявол е, ако излишната течност се натрупа в подмишниците, лакътните свивки или вътрешната повърхност на бедрата. Ако отоците поразят лицето, е катастрофа, но вие сами го знаете.

... и на какво да наблягате:

1. Спете на копринена възглавница или на твърдо цилиндърче

Следите, които оставя възглавницата на лицето, съвсем не са толкова безобидни, колкото изглеждат на пръв поглед. Гънките, които се образуват от търкането в памучната материя, разрушават колагена, оттук и поддържащата мрежа на кожата, твърди прочутият д-р Фредерик Брандт. Според любимия на Мадона и Дженифър Лопес дерматолог, създател на т.нар. докторска козметика Dr.Brandt, най-добре е да спите по гръб, а вместо въглавница да използвате твърдо цилиндърче като японките.

2. Тренирайте лицето

Защо мислите жените от страната на Изгряващото слънце имат гладко като мрамор лице? Защото отделят по 3 часа седмично за точков масаж и лицев фитнес. Авторката на бестселъра "10-минутна програма за кожата и мускулите на лицето" Ева Фрейзър също съветва да тренирате лицето, ако не искате да загуби форма. Ето едно нейно упражнение. Отметнете главата назад, изпънете брадичката напред и направете муцунка с устните. Задръжте в това положение 5 секунди. Върнете в изходно положение броейки до 5. Повторете 3 пъти. Нямате време? Използвайте тогава някои навици като подпирането на лицето или изтягането пред компютъра да речем. Опрете лактите на масата и подпрете брадичката с юмруци. Опитайте се да отворите устата, като оказвате съпротива. Друг вариант. Ръцете на тила, лактите са разперени встрани. С дланите тикайте главата напред като същевременно я дърпате назад. Упражненията от "азбуката" на Juvenа също са супер ефикасни. Изговаряйки бавно и отчетливо гласните А, И и О, вие активирате отделни лицеви мускули. Така устните и очите редуват движение и релакс. Фасулско, нали?

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР