красавицата и морето

Какво ще кажете да ви докараме морето вкъщи?

Свобoда Сидерова 13 April 2009

Мислите, че е тъпа шега. Значи още нищо не знаете за бурканчетата с морски дарове, които ще напълнят кожата със свежест и влага и ще я направят сравнима единствено с гладката повърхност на морска лагуна по време на затишие.

Морски копър

Растението с име на подправка живее край морските брегове. Неблагоприятните условия са го калили в борбата за оцеляване. Кой би помислил, че е способно да повдигне и настроението на кожата. От Lancome първи се сетиха как да се възползват от необикновените му качества, а именно стимулиране на бета ендорфините, ключов елемент в укрепването на защитните сили на кожата. А и в подмладяването, тъй като психологичният фактор далеч не играе последна роля. Втората му силна страна е активиране на микроциркулацията, а оттук и дрениращият ефект. Фирмите, които оцениха предимствата му в борбата срещу целулита, само спечелиха. Наличието на морски копър в състава, гарантиращ гладкост и еластичност от кожата, е гаранция, че продуктите им се разграбват.

Морска вода и планктон

Едно е да се запасите с бурканчета с водорасли, друго е с... морето. Споко. Позвънете на своя козметичен DHL и ще ви докара солена вода от врата до врата. Разпишете се за доставката под формата на спрей или прах (не бъркайте с морската сол). С едно пръсване или цопване в релаксиращата вана побързайте да се насладите на усещането за морски прилив. Дехидратираната ви кожа също. Да не говорим, че прамайката на съвременните таласопродукти по състав - както и водораслите, има уникално сходство с кръвната плазма. Приликата в комбинация с феномена осмоза позволява пренасянето на активните вещества до ядрото на клетките. От своя страна планктонът също насища кожата с подхранващи вещества и я прави я по-еластична.

Хайвер

Черното злато е символ не само на благосъстояние, а и на широта на душата. И е мощен стимулатор на кожата. Eнергията в него надвиша 20 пъти (!) енергията на клетката. Специалистите се кълнат, че хайверът е ценен за кожата, колкото майчиното мляко за бебето. Легендата разказва как по време на почивка в Балтика мадам Мийе (основателка на марката Ingrid Millet) била впечатлена от жените, чистещи есетра на брега. Лицата им били сбръчкани и обветрени, а кожата на ръцете гладка и мека. В резултат се пръкнала серията Perle de Caviar. Така че, ако ви налегнат мисли за пропуснатите удоволствия, спомнете си за деликатесните изкушения от La Prairie. Били скъпи. И какво от това? Вие коя рокля бихте избрали - от houte couture или pret-a-porter?

Морски колаген

Добива се от кожата на риба тон и сьомга. По структура силно наподобява човешкия колаген. Основният му плюс е чистотата, която изключва вторичните проблеми при животинския. Прониквайки в кожата, колагенът предизвиква верижни реакции, като въздейства на всички слоеве, включително и на фибробластите, клетки, отговорни за еластичността й. Неслучайно наричат дуото No Surgetics Collagen Expert на Givenchy експерт по колагена. Пълнителят на бръчки в него съдържа не обичайните 5%, а цели 100% чист морски колаген. Впечатляващата концентрация гарантира, че ефектът от употребата му ще достигне същите стойности. Със стягащия ефект далеч не се изчерпват възможностите на колагена. Способността му да удържа голямо количество молекули вода е пословична. 

Асорти от водорасли

Растенията обитават земята няколко милиарда години и все още се чувстват добре. Можете без притеснение да им доверите скъпоценната си кожа. Само ще спечелите от стимулиращия и регенериращ ефект върху клетките. Да не говорим, че екстрактът от водорасли е най-мощният природен овлажнител. Витамин С в него блокира свободните радикали и предотвратява стареенето. Най-голям авторитет имат кафявите водорасли. Новата звезда на хоризонта са хормоните от 2 вида кафяви водорасли. Ще ги откриете в серума за изключителен блясък на Thalgo. „Специалитетът" на друг вид кафяви водорасли - фукус и ламинария, е целулитът.

Морска сол

Бяла смърт или бяло злато? Зависи от гледната точка. За козметолозите например е вярно второто. Увлечението по подправката напоследък заприлича на „солен" заговор. Белите кристали са ценени не само заради повишаване на равнището на влагата, но и заради избелващите и тонизиращи свойства. Най-голямо приложение обаче солта намира в скрабовете. Едва ли има друго средство, което така да омекотява и излющва кожата, при това без да я изсушава. Разбира се, ваната с морска сол не може да замени лазурните вълни на океана, но за фигурата е супер полезна. Соли, пудра, пяна... Независимо под каква форма използвате солта, антицелулитният, детоксикиращият и стягащ ефект, са гарантирани.

Стриди и скариди

От деликатес морската затворничка стридата се прeвърнe в козметично изкушение. Всеки бюти лакомник ще ви каже, че екстрактът от нея е естествен антиоксидант, богат на микроелементи и цял самосвал витамини. Това е причината козметолозите да припадат по менделеевата таблица в черупка. Дори вече има продукти с екстракт от стриди - реминализиращата серия Oyster Extract на Jean Klebert. Нищо не ви пречи да комбинирате външното приложение с вътрешно, още повече че мекотелото влияе на либидото. „Братовчедката" на стридата скаридата също може да се похвали с успех, както на сексуалния, така и на козметичния фронт. „Розовото злато", както още я наричат, е източник на незаменимите за младостта мастни киселини. Неоспоримият плюс на хитина (стрити на прах черупки) пък е високото съдържание на калций, един от основните строителни елементи на кожата.

Корал

Помните ли сцената от филма „Човекът-амфибия", в който Ихтиандър се гмурна в морето, за да зарадва своята любима с клонче корал? Оказва се, че вкамененото червено водорасло, освен сантиментален сувенир и „кръстник" на много от мазилата на визажистите, работи и за красотата. Богат на хранителни вещества и микроелементи, коралът подобрява кръвообръщението и обмяната на веществата и стимулира обновяването на кожата. Използва се в стягащите и ексфолиращи продукти под формата на ултрафин прах. Някои марки, например Oriflame, се възползваха от укрепващия ноктите му ефект и го включиха в лаковете. Algotherm пък удари джакпота като заложи на свойството на друг вид бледорозово коралово водорасло (казва се фикокорал) да предпазва кожата от опасните инфрачервени лъчи и го направи активна съставка на слънцезащитната си серия.

Микроорганизми

Изследвайки островите Галапагос, американците откриват в дълбините на морето микроорганизми с чудна окраска. Французите пък потапят подводницата "Наутилус" на 3000 м и откриват още по-впечатляващ вид. Изследвания показват, че нисшата форма на живот притежава невероятната способност да се адаптира към неблагоприятни външни условия. От Thalgo поставиха «отличен» на естествената защитна бариера и я използваха да повишат прага на чувствителност на кожата. От Estee Lauder и Darphin не останаха по-назад. Продуктите с микроорганизми защитават от температурни колебания, вредна околна среда и преждевременно стареене. Бомбата обаче хрърли Clarins. Спреят за магнитна защита отблъсква вълните, излъчвани от компютъра, телевизора и GSM-а.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР