И жената създаде La Perla...

Когато Алберто Масоти, собственик и идеолог на компанията La Perla, говори за красотата, ми напомня за Волтер. Философът има една прекрасна притча що е красота. Според нея определение и единица мярка не може да има. Просто обектът трябва да предизвиква възхищение и удовлетворение.

Лиляна Гергишанова 25 February 2009

Когато Алберто Масоти, собственик и идеолог на компанията La Perla, говори за красотата, ми напомня за Волтер. Философът има една прекрасна притча що е красота. Според нея определение и единица мярка не може да има. Просто обектът трябва да предизвиква възхищение и удовлетворение. За жабока жабата е най-красивата! Същото твърди и Алберто Масоти за еротичното осъзнаване на една жена. То може да стане през рокли и корсети, през бански и провокиращи сутиени, но може да дойде през дума или случка. Еротиката не е непременно завързани очи, дантела и трико, памучни презрамки и пера, може да се излъчва еднакво въздействащо от обилие от гола плът – като при Мария Антоанета, и от едва няколко сантиметра открита кожа. Спомнете си как гейшата е способна да предизвика възбуда, разкривайки единствено лакътя си!

Алберто Масоти е италианецът, когото всяко момиче си представя, мечтаейки за мил комплимент и разбираем диалог. Нищо лично! Марката La Perla прелъстява независимо от еманципацията ти, расата и часовия пояс, в който живееш. Колекциите на компанията с всеки сезон стават все по-лебедови, без да си спомняш периода на грозното пате, и все по-“дишащи“ при допир. Еманципираните жени знаят много за еротиката, но понякога искат да го запазят само за себе си, те носят черно бельо, дори за неговата прелест да научи само домашната им котка. Мечтаят за флирт и игра, без да има нужда от визитна картичка и задължителен победител. Имат нужда от развързан корсет и проблясък от неочаквано място, като La Perla Black Label.

Те мечтаят за слънчев загар и рисунки на цветя, без командировъчен формуляр. Затова жената La Perla не е просто тенденция. Тя е започнала да се отскубва от пристана на приспивната моногамност, още когато е запалила цигара на публично място. Интимният й свят не зависи и не се променя според модела на нейното бюро и марката нощна лампа. Никой не знае точно какво бельо е било разпиляно наоколо, когато бабата на Мерилин Монро, незнаеща за пластичните операции в Швейцария, се е събудила след случаен флирт до непознат моряк и се е почувствала 100% жена.

Изтънчеността и шикът вече са вътре в нас и ние ги проповядваме и развиваме. Ние служим за вдъхновение, ние сме музата и преди, и завинаги. Ние създадохме въздишката и скромната усмивка, понякога скрити в шепа. Ние бяхме наивни, а после сменихме ключалката. Ние започнахме спонтанно да отказваме. Ние се променихме, а La Perla беше там през цялото време - тя просто докосваше нашите капризи и насърчаваше красотата.



Алберто Масоти казва:
„Жената създаде La Perla, сякаш за да отговори на въпроса на Волтер: Има ли значение с чия ръка си служи Бог?“
 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР