будуарна симфония за тяло

Да се почувствате звезда от златния век на Холивуд, не е толкова трудно. Трябва ви само подходящ винтидж тоалет и умел грим. Стоп, не забравихте ли нещо? Пищен ритуал в банята, създаващ мистична аура под формата на ароматен шлейф...

Свобoда Сидерова 24 February 2009

 

Да се почувствате звезда от златния век на Холивуд, не е толкова трудно. Трябва ви само подходящ винтидж тоалет и умел грим. Стоп, не забравихте ли нещо? Пищен ритуал в банята, създаващ мистична аура под формата на ароматен шлейф...


Практиката да се съчетава парфюм с неутрални средства за тяло е демоде. В последно време прекрасното допълнение към ароматите – линиите за баня, се изкачва все по-нагоре в бюти класациите на висшата парфюмерия. Няма как да е иначе – кремът, душ гелът и маслото, които се топят върху кожата и я правят задълго мека, нежна и благоухаеща, носят истинска наслада и подаряват незабравими моменти. Неслучайно Джесика Симпсън, известна с пристрастията си към Shiseido, държи на нощното си шкафче релаксиращия парфюмиран крем Relaxing Fragrance. Моника Белучи пък се кълне, че благодарение на продукта за тяло любимият й аромат не дразни околните, а я обгръща като облак.


Траен аромат на интрига или кремът като алтернатива на парфюма
Най-силната страна на парфюмирания крем или лосион е, че при нанасяне ароматът се... наслоява. Освен това при контакт с кожата той придобива съвсем друго звучене. Магическият процес на смесване и масажът правят интензивни ароматните нотки и оптимизират тяхната трайност. Това е причината спецовете да препоръчват следния вариант – парфюм през деня, крем вечер. Често се случва последният да седи на кожата далеч по-интригуващо и от най-съблазнителното ухание. Да не говорим, че лекият мирис помага бързо да потънете в прегръдките на Морфей. Ако искате да сте неотразими на 100% и да благоухаете от косата до връхчетата на пръстите, схемата малко се усложнява – ароматизирана вана, после крем или лосион, дезодорант, пудра и накрая капка парфюм. Готови ли сте за провокацията? Предупреждаваме ви, че последствията са непредсказуеми.


През 70-те години на миналия век парфюмеристите въведоха понятието fragrance layering, т.е. ароматизиране на слоеве. Бюти маниачките веднага го обявиха за ароматен имиджмейкър
Разкрасяващата сила на крема също заслужава внимание. Някои продукти съдържат ексклузивни съставки – перла, редки растения, бял чай... Например в крема Le Parfum на MaxMara има екстракт от индийско орехче, познат със своите успокояващи и енергизиращи свойства. Тонизиращият и хидратиращ ефект на Very Irresistible на Givenchy пък се дължи на екстракт от мароканска роза и масло от манго. Тайната на Ange ou Demon пак на същата марка е вид трева от семейството на захарната тръстика. Многообещаващото име на нектара KenzoAmour от марката оправдават с екстракт от хибискус, мирта и тамян. От провокационния шарм на крема My Insolence на Guerlain, Azzaro Now и FlowerbyKenzo направо можете да загубите дар слово. Перлената пудра в състава придава деликатен блестящ отблясък, подчертаващ извивката на раменете и деликатността на шията. Вълна от емоции предизвиква и дизайнът на бурканчетата, напомнящи бижута, достойни за тоалетната масичка на мадам Помпадур. Единственият минус на средствата за тяло е, че някое може да се окаже... горчиво. Откажете се от „невкусния” продукт и заложете на масло за тяло с неутрален вкус.

 

Като по масло
Известно е, че мъжете реагират преди всичко на аромата и го помнят години след първата среща. Затова внимателно изберете вашето сухо парфюмирано масло за тяло. Няма да повярвате, но маслотератията също като крема гарантира по-траен и не толкова натрапчив аромат. В добавка прави кожата необичайно копринена и не оставя мазни следи. Малка подробност. Маслото се нанася по-различно от обичайния аромат – главата се отмята назад и се пръскат шията и деколтето. После се накланя напред и се пръскат вратът и раменете. Опитни съблазнители съветват да се възползвате от следния трик. Облечете роба или рокля от тънка материя на леко влажното тяло, предварително намазано с масло. Така тъканта подчертава формите по най-изгодния начин.

Подобни маслени вълшебства са Chance на Chanel, Gaultier2 на Jean Paul Gaultier и Ferre Rose. Iris Nobile на Acqua Di Parma с масло от пшенични зародиши и гроздови семки, освен за кожа, е подходящо и за коса. Блестящото масло Cinema на YSL e истинска сензация - великолепно украшениe, коeто покрива кожата с невидим златен воал. Още един полезен продукт е маслото за вана. Кое средство, мислите, бележи възхода на Еstee Lauder през 1953 г.? Историческото Youth-Dew, чийто траен аромат позволи дамите да го ползват и като парфюм. Само 1-2 капачки от чувственото масло Chanel № 5 под течащата струя в топлата вана и ще усетите момента по различен начин. Като ода на женствеността, където главната героиня сте самата вие. Добро попадение са и таблетките за вана на L’Occitane. Хилядите ароматни мехурчета гъделичкат леко кожата и навяват романтични мисли за предстоящата среща, където ще ви „изпият“ като розово шампанско.

 

Висш пилотаж
Парфюмираната пудра за тяло не оставя равнодушни дори козметичните вегетарианки. Ароматният прашец покорява всички сетива, предизвиквайки по кожата чувствени тръпки. Нанася се на ръцете, областта на деколтето и онези области, които искате да бъдат удостоени с особено внимание. Един замах на пухчето и мъжете ще са в краката ви.

 

 

 

 За душата под душа

Душ гелът леко подхлъзна сапуна от пиедестала, който заемаше. Възмутени от дискриминацията парфюмеристи възраждат благоухаещия калъп за нов живот. Нежната му ласка действа много еротично и настройва за секс игри. Освен ароматичните съставки сапунът съдържа и обикновени омекотяващи, тъй като е трудно да се забърка сложна парфюмерийна комбинация с други вещества. Същинският аромат се разкрива при контакт с водата. Истинско вълшебство е и милувката на душ гела, чиято текстура често напомня тази на крема за тяло. Въздушната пяна и дискретните нотки разбуждат сетивата и ви изстрелват директно в рая, но ключът, който ще отключи небесните двери, е мекотата на кожата. Богатата формула - с копринени протеини и провитамин В5 (Iris Nobile на Acqua Di Parma), с лимон и мед (Honey&Lemon на L’Occitane) или с етерично масло от иланг иланг (J’Adore на Dior), запазва естествения хидролипиден баланс на кожата и нежно я хидратира. Уви, трайността на „сапунения” аромат, в случай че не ползвате други средства от линията за баня, е малка – кожата го излъчва не повече от половин час.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР