звездни войни

Младостта ви се изплъзва, но все още не сте готови да развеете бялото знаме. Холивудските асове в естетичната медицина съветват: вместо ботокс на обяд, направете си Fraxel...

Свобoда Сидерова 25 February 2009

 

Младостта ви се изплъзва, но все още не сте готови да развеете бялото знаме. Холивудските асове в естетичната медицина съветват: вместо ботокс на обяд, направете си Fraxel...


Помните ли кога за последен път сте правили генерален ремонт на лицето? А кога сте били при дерматолог? Кожата, както и останалите органи, също се нуждае от поддръжка. Не, не става въпрос за ултразвук или микродермабразио, а за лазерен рисърфисинг с фракционирана светлина. Мъжете могат и да мислят, че това е оръжие от „Междузвездни войни”, но ние с вас знаем, че е надежден съюзник в борбата за младост. Подхождам към процедурата с любопитство. Уважаваната от мен д-р Дарина Кръстинова - световна величина в пластичната хирургия, ми е говорила все хубави неща за метода. Цитирам: „Харесва ми – безопасен е и дава отлични резултати“.

Преди да отида в клиника Derma Vita, където работят с апарата Erbium Microspot на Asclepion (принципът му е същият като на Fraxel), изчитам всичко в net-a. През 2004 г. FDА (Федерална агенция за контрол над лекарствата и храните) регистрира лазерната система Fraxel на компанията Reliant. За няколко години техниката надминава стандартните процедури като фотоподмладяване и радиочестотен лифтинг и не отстъпва по ефективност на СО2 и ербиум лазерите, смятани досега за златен стандарт в козметологията. Без при това да ви се налага да ходите като годеницата на Франкенщайн в превръзки. Според The New York Times терминът Fraxel вече се възприема като нарицателно. На какво освен на безопасността и липсата на възстановителен период дължи главоломния си успех процедурата?
Строга дозировка

Работата е много деликатна, почти ювелирна, като всеки микрон буквално се прецизира. Лазерен лъч с дебелина на човешки косъм (излиза от накрайник, приличащ на тризъбец с отворени дюзи) многократно прониква в местата, нуждаещи се обновяване, на дълбочина от 1.5 до 3 мм. Те се наричат микроскопични лечебни зони и достигат до 2000 на кв. см. Всеки път, когато машината „стреля”, се чува само едно „пуф” и се вдига облаче изпепелена кожа. Участъкът се обработва с по 3 до 5 „паса” по преценка на лекаря. Старите тъкани не се разрушават напълно, а до 15-20%. Това позволява на останалите клетки да си спомнят младостта и да реагират не само с производство на нови и без дефекти „колежки”, но и с нова колагенова структура. В крайна сметка кожата се стяга и става по-плътна, а слънчевите петна изчезват. Заличават се още белези (включително и фини от акне), бръчки (особено „пачия крак” и над горната устна), порите се минимизират.


 

Анестезиращ крем не се налага, тъй като намалява пропускливостта на кожата. По време на процедурата се чувства леко парене и боцкане – малко неприятно, но търпимо. Веднага след нея лицето изглежда като жигосано от миниатюрно сито. На практика това са остатъци кожа. Те се почистват и се слага охлаждаща гел-маска в стил Дарт Вейдър. Тя е може би най-атрактивният момент от филма, пардон от терапията. Лазерният рисърфисинг с фракционирана светлина е единствената безопасна процедура за деликатни участъци като ръце, деколте, шия, клепачи. Първите 24 часа лицето не се мие. 2-3 дни чувствате кожата си като след слънчево изгаряне. На третия вече можете да се гримирате. Но дребните неудобства са нищо пред поразителния резултат. Досега мислех, че единствено хирургът може да ми върне високите скули и безупречния овал на лицето.

 

Просветление получих, когато след седмица видях дамата от снимките. Изглеждаше барната, както се изразява нашият дизайнер. И това съвсем не се дължеше на новата прическа или на грима от Chanel. И това, след една единствена процедура! След 3-4 (правят се през месец) със сигурност ще свалите старата кожа като змия и ще се подмладите с поне 5 години – факт, потвърден от клинични изследвания.

Да си призная, обмислям идеята и аз да се подложа. Омръзна ми да ходя по събития, където от жените на моята възраст само аз не съм си сложила ботокс. Искам обаче да ме питат: ”На какво се дължи прасковено-сметановият блясък на кожата ти”, а не да давам интервюта кой е работил върху мен. Има и друго. Като всяка жена съм нетърпелива и очакван ефект не по-рано от 6 месеца не е за мен. Не че не вярвам – виждала съм страхотни резултати, но искам сега и веднага. Цената на един сеанс е 1200 лв. като през април има 10% намаление.

Телефон за записване 02/ 951 52 64

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР