любими мой серум

Всяка сутрин и вечер пръстите ми усещат нежността ти, а кожата ми - деликатното ти докосване. Трудно ми е да остана равнодушна към желанието ти да ме направиш красива. Харесва ми и това, че в нашата връзка няма фалш и ти се раздаваш без остатък.

Свобoда Сидерова 23 February 2009

 

Всяка сутрин и вечер пръстите ми усещат нежността ти, а кожата ми - деликатното ти докосване. Трудно ми е да остана равнодушна към желанието ти да ме направиш красива. Харесва ми и това, че в нашата връзка няма фалш и ти се раздаваш без остатък. Нека го кажа направо: влюбена съм в теб


Тези от вас, които са на „ти” с козметиката, сигурно са се досетили кой е тайнственият непознат. Става дума за серума. За онези, които все още не са се убедили в невероятните му способности, веднага мога да изброя 9 причини, заради които си струва да се „срещнете” на секундата:


1. Висока концентрация на активни съставки (максималното съдържание на витамин С в крема е 1%, в серума вече е 10%) и липса на масла.

2. Благодарение на леката текстура на водна основа и високите технологии лесно прониква в кожата. Фрагментите от пептиди в Perfectionist [CP+] на Estee Lauder например са 6 пъти по-малки от обикновените. В резултат само след 2 часа стартира синтезът на колаген.

3. Действа в дълбоките слоеве.

4. Мигновено попива (докато кремовете попиват, половината активни съставки вече са се окислили).

5. Удвоява действието на крема. 

6. Мощно оръжие за моментална красота или средство за бързо реагиране. 

7. Може да се използва самостоятелно или като база под макияж.

8. Икономична употреба – няколко капки или натискания на дозатора са достатъчни.

9. Не изисква втриване или масаж – разпределя се на повърхността с леки движения.  


Красивите умове така се прехласнаха по високотехнологичния продукт, че вече препоръчват употребата му не само при смяна на сезоните, стрес или за решаване на конкретен проблем - бръчки, отпускане на кожата, липса на блясък, дехидратация, петна, зачервяване, а целогодишно. Внимание: никога не смесвайте 2 вида серум, освен по съвет на дерматолог. И още: серумите не съдържат SPF, така че изискват допълнителна защита. 


 

Изборът на EVA:


1. Anti-Aging Longevity на La Prairie

Искате нещо като йога практика за лицето. Имате я. Няма да e пресилено, ако наречем анти-ейдж серума стратегия за оцеляване на ниво ДНК. Стимулирайки „гена на дълголетието”, екстрактът от ориз и антиоксидант резвератрол от червено грозде предотвратяват преждевременната смърт на клетките. Защитата на кожата и връщането на младежката й свежест е поверено на гликопротеини от антарктическото море.


2. Success Future Neck&Decollete на Guerlain

Разкош е ключовата дума за серума за шия и деколте. И то не толкова заради опаковката-бижу в златно и тъмносиньо, колкото заради съдържанието. Чистият кехлибарен екстракт, притежаващ колосална енергия и мощ, и ключовата молекула, контролираща основните механизми на стареене – бръчките и загубата на еластичност, се грижат комплиментът „лебедова шия” да не е само ласкателство.   


3. LiftActivPro Serum [C+] на Vichy

Пред вас е положителният отговор на въпроса може ли да се върне на кожата отнетото от годините, а именно младостта. Активна съставка, резултат на 10-годишни проучвания, в концентрата с интензивно действие против бръчки и отпускане не само стимулира синтеза на колаген, но и го предпазва от разрушаване. Сякаш  изпълнена отвътре, кожата става копринено мека и сияеща.  


4. Intral Serum Apaisant Anti-Rougeurs на Darphin 

Готови сте да възненавидите своята чувствителна, склонна към зачервяване и възпаление кожа. Стоп. По-добре я приласкайте с успокояващия серум, последен етап от фирмената 3D грижа. Екстракт от лайка, глог и божур и полизахариди правят така, че неканените гости – червенина, сърбеж, парене, лющене и дискомфорт, да си тръгнат също толкова бързо, колкото са дошли. 


 

5. Immortelle Brightening Renewing на L’Occitane

Етеричното масло от безсмъртниче в избистрящия обновяващ серум притежава невероятната способност да регенерира тъканите и да стимулира обменните процеси и производството на колаген. Витамин С и екстракт от малина не само изсветляват петната, но и редуцират синтеза на нов меланин. Едва ли ще намерите по-надежден съюзник в борбата за равномерен и блестящ тен. 


6. Serum Phyto-Tenseur Multi Regenerante на Clarins

Със сигурност регенериращият и стягащ серум ще ви заинтригува, ако мислите, че натуралните екстракти „правят борбата“. От марката не се уморяват да откриват нови и нови способности на вече изучени растения. „Виновни” за двойния лифтинг ефект без опъване, изглаждането на кожата и минимизирането на порите са полизахариди от овес, протеини от хибискус и ядки на инка от Андите.


7. Biophycee Anti-Wrinkle Repairing на Galenic

До вчера възстановяващият серум против бръчки щеше да ви се стори плод на развинтеното въображение на сценаристите на някой фентъзи блокбастър. Днес е атрибут на всекидневието. Чист концентрат от синьо-зелени водорасли възражда за нов живот кожата. След като растенията са оцелели милиарди години в екстремални условия, защо вие да не може да се наслаждавате по-дълго на младостта?   


8. Face Sculptor High Lift на Helеna Rubinstein

Етикетът „личен пластичен хирург” към силно изпъващия серум с лифтинг ефект е съвсем заслужен. В основата му е АТФ-фосфор, сложна съставка от възстановителната терапия за културисти, която увеличава със 75% енергийните запаси на клетките. Достатъчно, за да се реструктурира кожата и да възстанови плътността и еластичността си. В добавка кофеин подпомага елиминирането на токсините от тъканите. 


 

9. Аbsolue Nuit Ultimate на Lancome

Нощният концентрат за възстановяване и обновяване на кожата напомня с нещо сюжета на „Матрицата: Презареждане”. Прониквайки в самото сърце на извънклетъчната матрица (важна структура, запълваща пространството между клетките), главната героиня – прочутата молекула про-ксилан, продължава борбата със стареенето. В благородната мисия я подкрепят соя, ечемик, бакла...  


10. Perfectionist [C+] Wrinkle Lifting на Estee Lauder

Обновеният анти-ейдж серум с лифтинг ефект сега действа още по-бързо. Два часа са нужни, за да започне кожата да произвежда нов колаген. Дайте й 24 часа и тя ще застави бръчките да се разгладят едва ли не наполовина. А след седмица ще изглежда прекрасно дори вечер, когато белезите на умора са видими с невъоръжено око. Какво става след месец? Пробвайте и ще разберете.


11. Derma Genese на L’Oreal

Всеки серум има собствена теория на причините за стареене. Според уплътняващия - вина имат клетките, които все гледат да се скатаят, макар че до пенсия им е далече. Да стегнат редиците обещават хиалуроновата киселина и небезизвестната молекула про-ксилан. Доказано е, че дуетът двойно увеличава КПД-то на мързеливците. Което значи, че след месец ще изглеждате 2 пъти по-млад.


 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР