на фльонга

Искате да смените имиджа си. Време е да се заемете с аксесоарите за коса. Вместо модните миналия сезон ушички на зайчето Бъни стилистите са ви подготвили панделки от най-различен калибър и фасон

Свобoда Сидерова 27 April 2010

Завързан или вплетен, малък и незабележим или голям и цветен, полупрозрачен или плътен, незаслужено забравеният мил спомен от детството преживява ренесанс. Според Сам Макнайт, посланик на красивата коса за Pantene Pro V, ивицата плат е част от “обмислената” визия, която изисква концентрация и върху най-малкия детайл.


 

 

 

like a virgin или Малвина
Вдъхновен от скандалния образ на Мадона в хита Like a Virgin Marc by Marc Jacobs украси главите на моделите с голяма и вързана на една страна едноцветна панделка в яркочервено, розово, зелено, оранжево и на райе. Нюансите на „боднатия” пред френския кок винилов аксесоар на Luella кореспондират с райското оперение при очите. Louis Vuitton пък залагат на скромността. На фона на гигантските афроперуки малките панделки, предимно в пастелни тонове, са като игла в купа сено. Приличащото на пеперуда украшение за коса придава на притежателката си сходство с приказната героиня Малвина.

На пръв поглед панделката на Jeremy Scott го докарва на... кокал. Уилма Флинтстоун (но не от каменната епоха) би оценила подобна идея. Jason Wu се прави на аристократ. Изисканите панделки от черен тюл намекват за синя кръв. Екстравагантните творения на Betsey Johnson директно ви телепортират в някое от многочислените казина на Лас Вегас. Предложението на ISSA, Oskar de la Renta и Zac Posen – заплетена в плитка панделка, също заслужава внимание, а и е не кой знае колко сложно за изпълнение.


забрадка, лента и още нещо
Стилистите поизтупаха от прахта и друг простичък аксесоар. Вързаната на тила забрадка, патент на Chanel, е в тон с темата на колекцията „Лудории в полето”. Единственият проблем е да не я загубите някъде в сеновала. Опасен цигански чар (да му мислят мачовците) ви придава нископадащият на челото шал на Marni. Vivienne Westwood Red Labal обедини в едно панделка и шал, с което още веднъж доказа, че не е никаква баба, а модна кралица. Лентата на Hermes и Bottega Veneta не блести с кой знае каква оригиналност, но пък е ефектна. За сметка на това Hussein Chalayan грабва с нещо като шлем от слама. Традиционно Diane Von Furstenberg вплита в косата на моделите изкуствени цветя. Венецът идеално се връзва с образа на Лолита, един от най-запомнящите се този сезон.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР