Открий разликите

Отговорът не е еднозначно отрицателен. Сигурно защото максимата „нищо ново под слънцето” важи с пълна сила.

Свобoда Сидерова 29 March 2010

Липсата на творческо въображение би прозвучала като ерес. Дори и някъде да има copy-paste, стилистите са достатъчно опитни да придадат на творенията си неповторима уникалност. От което само печелим.

Какво плетете?
Сложните плитки с равен път между тях ала римска матрона отстъпват място на руската, небрежно преметната на една страна. За Alexander Wang и Miu Miu тя е символ на посткризисната невинност. Модификацията на Jean Paul Gaultier – събрана на конска опашка коса и сплетена на плитка, e много hard. Oscar de la Renta преоткри славянската красота в лицето на Юлия Тимошенко. Най-запомняща е скулптираната рибена опашка на Missoni.

Къдравелка
Любимият приятел на момичетата е...? Не познахте. Става въпрос не за диамантите, а за машата. Jean Paul Gaultier демонстрира нов прочит на конската опашка. Косата се връзва високо встрани и се навива спираловидно на еластични пружинки. В резултат се получава кокетлива опашка като на пони. Sonia Rykiel също припада по купата от ситни охлювчета.

Мокър ефект
Независимо от репутацията си на лятна прическа, стилизираната с гел коса на темето прескача от сезон в сезон. Колкото е по-мокра и зализана, толкова по-добре. Няма как, ще трябва да изразходвате цяла туба гел с wet effect или спрей за блясък, ако искате да постигнете огледална повърхност подобна на диско кълбо. Конската опашка на Gucci е без стилизант, за да подчертае останалата блестяща коса.

Цветотерапия
Наред с оскъдното слънце през зимата не достигат и ярките цветове. През лятото пък са задължителен елемент от пейзажа. Стилистите предлагат смело да експериментирате с цветни боички. Не е нужно да боядисвате цялата коса. Естественият цвят плавно преминава в избеляло от слънцето виолетово или зелено (Proenza Schouler). Както се полага на кралица, Vivienne Westwood е радикално оранжева.

Принцесата и граховото зърно
В случая синята кръв се познава по диадемата, но принцесата на Anna Sui я изгуби някъде в преспите. За да не страда, YSL й спретна масивна диадема от 20 (!!!) пластмасови обръча на вълнички. Ноу-хауто на Dolce&Gabbana са няколко гребена наведнъж. Златни, както се полага на височайша особа. Именно те разнообразяват хванатата надве-натри коса след страстната нощ с принца.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР