заговорът на блондинките

платиненият цвят: билет за лотарията или повод за вицове

Свобoда Сидерова 31 July 2009

блондинки срещу брюнетки
Блондинките може да изчезнат след 200 години, но сега засега водят убедително срещу брюнетките. Топмоделите Стела Тенант, Джeсика Стам и Джемма Уорд и актрисата Мена Сувари удариха едно рамо на русокосите. Независимо че перхидроленият цвят се асоциира с глуповат имидж, жените умират да са блондинки. Сравнете само тъмно-русата Норма Джин и платинената Мерилин Монро. Нека някой каже, че светлата коса не е печеливш билет за лотарията, наречена Холивуд. Или да вземем Шарън Стоун, Ума Търман, Сара Мишел Гелар... Представяте ли си ги брюнетки? Не случайно списание FHM обяви Скарлет Йохансон за най-секси жена на планетата
Лошото е, че блондинката на всички времена, която изпя "Честит рожден ден, мистър пр-е-е-зидент!", вдигна летвата много високо. Всяка следваща е обречена или да й подражава, или да се опитва да бъде по-различна. Материалното момиче на 80-те Мадона в червена рокля, диаманти и перхидролена коса е само бледо копие.
Изследвания показват, че на джентълмените им е все едно дали платиненият цвят е по рождение или е химия. Важното е жената да се държи като блондинка. С типажи а ла Мерилин Монро мъжете се чувстват свободно, весело и приятно. Работата е, че светлокосите жени продуцират значително повече естрогени от жените с "друга боя". Именно хормоните са причината за мекия и сговорчив характер.

лесно ли се става блондинка вкъщи?
Ако цветът на косата ви е тъмен, няма как да станете блондинка с едно боядисване. Първо трябва да обезцветите косата, например с Eclaire Claire L'Oreal или Wellaton Blondierung на Wella и едва след това да й придадете нужния оттенък, но не по-светъл от 3 тона. Ако ви се струва прекалено тъмен, по-добре изсветлете няколко кичура около лицето, вместо да рискувате с драстична промяна. Ако искате да смените един оттенък с друг, например златист с по-хладен, пак ще се наложи да обезцветите косата, иначе ще се сдобиете със... зелена коса. Реакцията е в резултат от смесването на 2 пигмента - жълт в златистия оттенък и син в пепелния. Другата опасност е вместо мъжете да се обръщат след вас, жените да злорадстват зад гърба ви относно копата слама на главата, която никак, ама никак не се връзва с тена. Ако цветът на лицето ви е топъл, правилният оттенък е меден като на сестрата на Парис - Ники. На притежателките на тен с цвят на слонова кост вървят всякакви оттенъци на бялото. Розовата кожа обича пепелните тонове - жълтеникавите и рижите са противопоказни. Прекалено светлите тонове са табу за маслинената кожа. Шакира например с коса като прясно избелен чаршаф би изглеждала ужасно.
От съществено значение са и продуктите за блондинки, които придават блясък на косата, неутрализират жълтия ефект и я възстановяват между 2 боядисвания. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР